Facebook Pixel ΑΕΚ: Με αέρα από Μπράιτον στη Λεωφόρο! Ελληνοπολωνική συνταγή στα στόπερ - Έκπληξη Αλμέιδα στην επίθεση
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-25 12:30:00

Με αέρα από Μπράιτον στη Λεωφόρο! Ελληνοπολωνική συνταγή στα στόπερ - Έκπληξη Αλμέιδα στην επίθεση

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Με αέρα από Μπράιτον στη Λεωφόρο! Ελληνοπολωνική συνταγή στα στόπερ - Έκπληξη Αλμέιδα στην επίθεση

Ποιοι θα πάρουν φανέλα βασικού με Παναθηναϊκό; Παρά τις σημαντικές απουσίες, ο Αργεντινός προπονητής έχει αποδείξει, ότι ξέρει να διαχειρίζεται το υλικό του.

 

Με το ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού, στη Λεωφόρο, κλείνει αυτό το «καυτό» εννιαήμερο της ΑΕΚ. Η Ένωση προέρχεται από την ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και την πολύ μεγάλη νίκη στο Μπράιτον (3-2), η οποία συνέβαλε στην εξύψωση της ψυχολογίας στον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό, πριν το τελευταίο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος εναντίον του Τριφυλλιού, όπου η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού θα παρουσιαστεί με απουσίες.

Η ΑΕΚ δεν υπολογίζει στο βασικό της κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βίντα-Μουκουντί, ενώ νοκ άουτ τέθηκε και ο Χατζισαφί που υπέστη διάσειση ύστερα από χτύπημα στο κεφάλι στην πρεμιέρα του Europa League, πρόλαβε όμως να βγάλει δύο ασίστ. Στο «Amex Stadium» όμως ο Ματίας Αλμέιδα απέδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι μπορεί να διαχειριστεί άψογα τέτοιου είδους προβλήματα, οι ιδανικές λύσεις των οποίων δικαιώνονται εκ του νικηφόρου αποτελέσματος.

 

Στη Λεωφόρο ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται να ακολουθήσει τη συνταγή απέναντι στη Μπράιτον για το κέντρο της άμυνας. Αυτό σημαίνει, ότι ο Σιμάνσκι θα κρατήσει τον ρόλο του στόπερ δίπλα στον Μήτογλου, παρά το γεγονός, ότι στην αποστολή μπήκε για πρώτη φορά η τελευταία μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ, ο Αλεξάντερ Κάλενς. Βλέπετε το ελληνοπολωνικό δίδυμο που τα πήγε εξαιρετικά καλά στην αναμέτρηση με την αγγλική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν εκτιμήσεις για την κατάρτιση του υπόλοιπου σχήματος, όχι όμως σιγουριά, καθότι ο Αλμέιδα μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Η επιστροφή των Γκαρσία-Γκατσίνοβιτς δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, ενώ σε αντίθεση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο «πεγιάδο» θα έχει στη διάθεσή του και τον Μάνταλο.

Ο Στάνκοβιτς, ο οποίος έκανε πολύ δυνατό ματς στην Αγγλία με πολλές σωτήριες επεμβάσεις αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ. Σιντιμπέ και Ρότα διεκδικούν μια θέση στα δεξιά. Ο Γάλλος προέρχεται από πολύ καλό παιχνίδι με γκολ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Ο Έλληνας ακραίος οπισθοφύλακας όμως φαινομενικά θεωρείται πιο ιδανική λύση για το συγκεκριμένο ματς, καθότι έχει τα πνευμόνια και την ταχύτητα, για να ανταποκριθεί στις συνθήκες του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι μία αρκετά γρήγορη ομάδα και επικίνδυνη από τα άκρα, είτε με Χουάνκαρ (o οποίος βέβαια είναι τιμωρημένος σήμερα και δεν αγωνίζεται), είτε με Μλαντένοβιτς ή με τον Μαντσίνι (που αναμένεται να πάρει τη θέση του Ισπανού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ). Στο αριστερό άκρο της άμυνας η λύση είναι μονόδρομος. Λόγω της απουσίας του Χατζισαφί, ο Μοχαμαντί θα καλύψει το κενό του συμπατριώτη του.

Στον άξονα αναμένεται να δούμε τον Γιόνσον σε ρόλο κόφτη και τον Πινέδα μπροστά του με περισσότερες δημιουργικές πρωτοβουλίες. Ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει στα αριστερά, ενώ στα αριστερά διεκδικούν τη θέση Ελίασον και Άμραμπατ, οι οποίοι ήταν εξίσου εξαιρετικοί στο Μπράιτον. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τέσσερις παίκτες που φλερτάρουν για το δίδυμο της επίθεσης. Η λογική λέει, ότι θα δούμε Γκαρσία-Αραούχο που είναι δοκιμασμένη λύση και οι Τσούμπερ-Πόνσε, θα έρθουν από τον πάγκο. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι όμως που χρειάζεται διαχείριση δυνάμεων, δεν αποκλείεται ο Αλμέιδα να κρατήσει τον Αραούχο στον πάγκο, να βάλει Πόνσε βασικό δίπλα στον Λιβάι και να ρίξει τον «τσίνο» στη μάχη μαζί με Τσούμπερ σε κάποιο σημείο του δεύτερου ημιχρόνου. Το θετικό για τον κόουτς της Ένωσης είναι, ότι έχει τέσσερις πολύ καλές μονάδες στα χέρια του και ο τρόπος διαχείρισης θα κριθεί ανάλογα την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Πιθανή 11άδα: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Μοχαμαντί, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκάθαρος ο Βαρούχας για το πέναλτι του Ολυμπιακού - "Αψυχολόγητη ενέργεια"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags