Facebook Pixel ΑΕΚ: ΑΕΚάρα και με... πειράματα - Απαντήσεις Γαλανόπουλου, Πισάρο - Γι’ αυτό ήθελαν να τον κλέψουν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-25 23:47:00

ΑΕΚάρα και με... πειράματα - Απαντήσεις Γαλανόπουλου, Πισάρο - Γι’ αυτό ήθελαν να τον κλέψουν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
ΑΕΚάρα και με... πειράματα - Απαντήσεις Γαλανόπουλου, Πισάρο - Γι’ αυτό ήθελαν να τον κλέψουν ΠΑΟ-ΟΣΦΠ!

Η εμφάνιση του Κάλενς και η μεγάλη δικαίωση Μελισσανίδη. Ποιοι ξεχώρισαν για την Ένωση στο τεράστιο διπλό στη Λεωφόρο, οι επιλογές του Αλμέιδα στην 11αδα και οι αλλαγές του που βγήκαν για ακόμα ένα ματς, αλλά και πώς… μίλησαν για ακόμα μία φορά τα χρήματα.

Για ακόμα μία φορά η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και για ακόμα ένα μεγάλο ματς απέδειξε πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει δημιουργήσει μία ομάδα με ανθεκτικό μέταλλο, που δεν λυγίζει από τις δυσκολίες. Η Ένωση πήγε στη Λεωφόρο με σοβαρές απουσίες, έμεινε πίσω στο σκορ, στην πορεία του ματς έχασε ακόμα έναν στόπερ, κι όμως αυτό δεν την εμπόδισε να γυρίσει το ματς.

Η ίδια ομάδα που δεν "μάσησε" από τις δυσκολίες στην έδρα της Μπράιτον, νίκησε ξανά την κούραση και τις απουσίες για να φτάσει σε ακόμα έναν εκτός έδρας θρίαμβο μέσα σε λίγες μέρες.

Οι δύο σπουδαίες νίκες σε Αγγλία και Λεωφόρο δείχνουν το βάθος της Ένωσης, η οποία επιβίωσε ακόμα και με... πειράματα. Με με τον Κάλενς να κάνει ντεμπούτο μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά και να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, με τον Σιμάνσκι να παίζει για δεύτερο σερί ματς ως στόπερ (όταν αντικατέστησε τον Κάλενς), με τον Μήτογλου να βγάζει ξανά ασπροπρόσωπο τον Αλμέιδα και τον συγκινητικό Πινέδα να τελειώνει το παιχνίδι ως αριστερός μπακ!

Πέραν του εξαιρετικού Μήτογλου, απαντήσεις έδωσε και ο Γαλανόπουλος, που έκανε μεγάλο παιχνίδι. Ο Έλληνας άσος ήταν κομβικός στο ρόλο του "εξαριού" όπου παίζοντας πίσω με τον Πινέδα βοήθησε με τα τρεξίματα και την επιθετικότητά του στο να "σβήσει" η ΑΕΚ τους Πέρεθ και Βιλένα, κερδίζοντας την κρίσιμη μάχη του κέντρου.

 

Πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία του Πισάρο, μιάς και ο Μεξικάνος άσος ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ δική του είναι η καθοριστική πάσα προς τον Τσούμπερ, δευτερόλεπτα πριν ο Ελβετός σερβίρει το γκολ της ανατροπής στον Πινέδα.  Αρχίζει να μπαίνει στο κλίμα ο Πισάρο, προσθέτοντας ακόμα περισσότερη ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή!


Κατά τα άλλα, ο Στάνκοβιτς επενέβη όποτε χρειάστηκε στο φινάλε για να διασφαλίσει το προβάδισμα, όμως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του ντέρμπι είναι φυσικά οι Τσούμπερ και Πινέδα. Αυτοί έκαναν τη διαφορά και "μίλησαν" όταν η ομάδα τους χρειάστηκε. Ο Ελβετός με γκολ και ασίστ, ο Μεξικάνος με γκολ, πολλά χιλιόμετρα στο κέντρο και εξαιρετική παρουσία ακόμα και στο αριστερό άκρο της άμυνας όταν κατέστη αναγκαίο.

Τί κοινό έχουν αυτοί οι δύο; Μα φυσικά, αποτελούν παίκτες που η διοίκηση Μελισσανίδη έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει, χαρίζοντας στον Αλμέιδα δύο από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για τον Πινέδα, ας μην ξεχνάμε πως Παναθηναϊκό και Ολυμπιακός προσπάθησαν να τον "κλέψουν" το περασμένο καλοκαίρι, αφού δεν διαθέτουν τέτοιον παίκτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξέσπασε ο Τσουβέλας για όσα έγιναν στη Λεωφόρο: "ΕΜΕΤΟΣ! Δεν πανηγυρίζω, απόλυτη ξενέρα"! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags