Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-4: Έσπασε την κατάρα με σφραγίδα Ιωαννίδη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-28 22:28:00

Έσπασε την κατάρα στην Τρίπολη με 4αρα ο ΠΑΟ, ξέχασε ΑΕΚ - O Iωαννίδης… νίκησε τον Παπαδόπουλο (Vid)

Sportdog Team

Ευρεία νίκη για τους πράσινους στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αντίδραση πρωταθλητή ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη με τους πράσινους να φεύγουν με τους τρεις βαθμούς και να κερδίζουν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μετά από έξι χρόνια. Γκολάρα του Ιωαννίδη, ο οποίος ευστόχησε και σε πέναλτι. Τα υπόλοιπα γκολ του Τριφυλλιού οι Αράο και Βέρμπιτς, το τέρμα του Αστέρα πέτυχε ο Καλτσάς.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Οι γηπεδούχοι άρχισαν τον αγώνα με δύο αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς κόντρα στο Βόλο, μιας και ο Ράσταβατς ήθελε να παρατάξει ένα επιθετικό σχήμα. Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς, Μουνάφο, Ρεγκίς, Μπαρτόλο, Καλτσάς, Μιριτέλο ήταν οι έντεκα βασικοί για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη, έκανε εκτεταμένο ροτέισιον στην αναμέτρηση ενόψει και της δύσκολης συνέχειας εντός Ελλάδας και εκτός συνόρων. Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Πάλμερ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Σπόραρ ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στην αναμέτρηση για το Τριφύλλι.

Πάρτι από γκολ

Πάρτι στη βροχή ή και πάρτι από γκολ. Και τα δύο θα περιέγραφαν απόλυτα το πρώτο μέρος του αγώνα. Μόλις στο 5ο λεπτό οι φιλοξενούμενο πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη σε τέρμα του Αράο. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Βραζιλιάνος μπήκε μπροστά από την μπάλα και ο Παναθηναϊκός έκανε την ιδανική εκκίνηση. Ο Αστέρας έπεσε μεν, σηκώθηκε αμέσως δε. Στο 7' έφερε το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία ισοφαρίζοντας αμέσως. Ήταν ένας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού που πλήγωσε την παλιά του ομάδα, ο Χρήστος Καλτσάς. Ο Έλληνας εξτρέμ έλαβε την σέντρα και με δυνατή κεφαλιά άφησε ''άγαλμα'' τον Λοντίγκιν.

Τα επόμενα λεπτά των δύο τερμάτων βρήκαν αμφότερες τις ομάδες να προσπαθούν να τακτοποιηθούν και να βρουν το δικό τους χώρο. Οι πράσινοι πήραν την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ η ομάδα του Ράσταβατς εστίασε στις άμεσες μεταβιβάσεις. Κάποιες φορές, μάλιστα, ο Αστέρας ανέβαζε ψηλά την πρώτη γραμμή πίεσής του. Σε μια τέτοια περίπτωση χτύπησε ο Παναθηναϊκός και βρήκε το δεύτερο τέρμα.

Στο 31' ο Τσέριν πάσαρε στον Παλάσιος που είχε ανοιχτό γήπεδο, αυτός σέντραρε και ο Βέρμπιτς με ευθύβολο σουτ έγραψε το 1-2. Αυτό ήταν και το δεύτερο γκολ του Σλοβένου στο πρωτάθλημα. Το ημίχρονο, όμως, έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις. Στο 44' ο Κώτσιρας κέρδισε πέναλτι από τον Μπαρτόλο και την εκτέλεσε ανέλαβε ο Άντραζ Σπόραρ. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Κι όπου ξενοδόχος, βάλτε Νίκος Παπαδόπουλος. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων όχι μόνο απέκρουσε το πέναλτι του Σλοβένου, έκανε και ασύλληπτη επέμβαση στη δεύτερη προσπάθεια του Σπόραρ και το πρώτο μέρος έκλεισε στο 1-2.

Με ''σφραγίδα'' Ιωαννίδη πήρε το τρίποντο

Με μάχη μεταξύ Σπόραρ - Παπαδόπουλου ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άνοιξε και το δεύτερο. Στο 48' ο στράικερ του Παναθηναϊκού σούταρε, όμως ο Έλληνας κίπερ μπλόκαρε. Λίγο αργότερα, μία προσπάθεια του Μλαντένοβιτς βρήκε πάλι στον ''τοίχο'' Παπαδόπουλο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να ανέβουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν τα κατάφεραν στο πρώτο τέταρτο. Στο 64' ο Αστέρας έκανε φάση διαρκείας, με το σουτ του Ρεγκίς να καταλήγει στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Αυτό ήταν και το σημείο αφύπνισης του Αστέρα, με τους παίκτες του Ράσταβατς να ανεβάζουν ένταση και να πιέζουν περισσότερο. Στο 69ο λεπτό ο Καλτσάς σκόραρε μάλιστα, όμως υποδέχθηκε την μπάλα με το χέρι και το τέρμα του ακυρώθηκε. Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν δίοδο στην αντίπαλη περιοχή, το κατόρθωσε πάντως ο Τζούρισιτς στο 79'. Ο Σέρβος ''μπούκαρε'' με ατομική ενέργεια, ανατράπηκε και κέρδισε πέναλτι. Ο Φώτης Ιωαννίδης δε λάθεψε και ''κλείδωσε'' τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για τον Παναθηναϊκό. 

Το παιχνίδι δεν τελείωσε, βέβαια μιας και ο Αστέρας απείλησε από κόρνερ στην επόμενη φάση με τον Γιούρι Λοντίγκιν να μην αιφνιδιάζεται. Ο Φώτης Ιωαννίδης είχε...κέφια και έβαλε κι άλλο γκολ. Στο 87' είδε τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας, εκτέλεσε και πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μόχθησε, τα βρήκε ''σκούρα'' αλλά εν τέλει κέρδισε και τρεις ακόμη πόντοι μπήκαν στο σακούλι της.

Ταυτότητα αγώνα

6η αγωνιστική Super League

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνο, Άλβαρεζ, Χριστόπουλος, Μουνάφο (76’ Ντιαρά), Γκρόζντανιτς (61’ Σουρλής), Καλτσάς, Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Ρεγκίς, Μιριτέλο (62’ Μάντζης). 
 
 
Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ (84’ Πέρεθ), Πάλμερ-Μπράουν (46’ Σένκεφελντ), Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος (74’ Βιλένα), Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (66’ Μαντσίνι). 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags