Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αλλάζει τα σχέδια Γιοβάνοβιτς ο Αράο - Δεν... μπορεί ο Σπόραρ όταν λείπει ο Φωτάρας - "Ανάσα" για Βέρμπιτς
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-28 23:18:00

Αλλάζει τα σχέδια Γιοβάνοβιτς ο Αράο - Δεν... μπορεί ο Σπόραρ όταν λείπει ο Φωτάρας - "Ανάσα" για Βέρμπιτς

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Το "μήνυμα" του Βραζιλιάνου και ο αντι-Μάγκνουσον του ΠΑΟ! Οι Πράσινοι μετά την ήττα από την ΑΕΚ αντέδρασαν, πήραν ένα πολύ μεγάλο διπλό στην Τρίπολη και βρήκαν... λύσεις για τη συνέχεια της σεζόν. Ποιοι ξεχώρισαν από τους παίκτες που έριξε στα βαθιά ο Σέρβος προπονητής;

Ο Παναθηναϊκός ξόρκισε την "κατάρα" της Τρίπολης (είχε να επικρατήσει εκεί από το 2017) και μάλιστα με το ευρύ 4-1, άσχετα αν δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του. Οι Πράσινοι δεν έφτιαξαν τόσες κλασικές ευκαιρίες που να δικαιολογούν την επίτευξη τεσσάρων τερμάτων, ήταν όμως απίστευτα αποτελεσματικοί!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήλεγξε το παιχνίδι σχεδόν σε ολόκληρο το 90λεπτο, ενώ το γεγονός ότι έπαιξε με 9 αλλαγές στο αρχικό σχήμα κι όμως δεν φάνηκε να έχει κανένα θέμα χημείας, είναι κάτι που πιστώνεται στον προπονητή.

Ο αθόρυβος Γουίλιαν Αράο έκανε μία πραγματικά μεγάλη εμφάνιση, ενδεικτική της κλάσης του. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε στο φινάλε των μεταγραφών και αποδεικνύεται "κελεπούρι" για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ανεβάζει επίπεδο με την επιβλητική παρουσία του στο κέντρο! Διαβάζει το παιχνίδι άψογα, δίνει την μπάλα γρήγορα και απλά, ενώ οι τοποθετήσεις και οι παρεμβάσεις του στην άμυνα είναι σεμιναριακού επιπέδου. Δεν φαίνεται να διαθέτει τόσο τη μακρινή μεταβίβαση του Πέρεθ, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει εφόσον κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλειές με τέτοια ακρίβεια. Για πρώτη φορά από τότε που μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, ο Πέρεθ μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ να χάσει τη μόνιμη θέση του στη βασική ενδεκάδα.



Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος έβαλε τη σφραγίδα στο ματς ακόμα κι αν δεν σκόραρε. Η ασίστ του στο γκολ του Βέρμπιτς είναι εξαιρετική, ενώ αποτέλεσε σταθερά τη μεγαλύτερη απειλή για την αντίπαλη άμυνα, δίχως να αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Όταν ο Αργεντίνος έχει κέφια μπορεί να κάνει τη διαφορά, ωστόσο αυτό που πραγματικά τον καθιστά απαραίτητο στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς είναι το αδιάκοπο τρέξιμο που ρίχνει σε κάθε ματς και οι βοήθειες που δίνει στον μπακ της πλευράς του.

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς πραγματοποίησε σίγουρα την καλύτερη εμφάνισή του φέτος. Ναι μεν ο Σλοβένος ήταν και πάλι αρκετά "ατσούμπαλος" με την μπάλα έχοντας πολλές ημιτελείς ενέργειες αλλά το γεγονός ότι πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ είναι πολύ σημαντικό ώστε να ανεβεί ψυχολογικά. Όταν ένας παίκτης βλέπει ότι δεν του βγαίνουν οι προσωπικές ενέργειες και οι συνδυασμοί, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φροντίσει να κινείται αποτελεσματικά χωρίς την μπάλα. Αυτό έκανε ο Βέρμπιτς στη φάση του γκολ, καθώς πάτησε περιοχή με κίνηση "κρυφού" φορ και από τη στιγμή που τροφοδοτήθηκε σε εκείνο το σημείο, ήταν... δύσκολο να αστοχήσει.

Κέρδος για το Τριφύλλι αποτέλεσε επίσης η εμφάνιση του Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος βγάζει μία χαρακτηριστική ηρεμία στο παιχνίδι του και αποφεύγει τα λάθη. Ο Αμερικάνος φροντίζει να κάνει τα απλά και δεν δοκιμάζει εξεζητημένα πράγματα. Αυτή φαίνεται να είναι η βασική του διαφορά με τον Τιν Γεντβάι, που ναι μεν βγάζει επίσης ηρεμία αλλά το... παρακάνει και "φλερτάρει" πιο συχνά με λάθη, όπως έγινε και στην Τρίπολη σε 2-3 περιπτώσεις. Μετά τη ζημιά με Μάγκνουσον, ο Γιοβάνοβιτς είδε και τον Πάλμερ-Μπράουν να αποχωρεί με τραυματισμό, συνεπώς ελπίζει πως αυτός δεν θα αποδειχθεί σοβαρός, ειδάλλως θα πάει στα ματς-φωτιά που ακολουθούν (με ΠΑΟΚ και Μακάμπι) με μόλις δύο διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς!

Κατά τα άλλα, ο Τζούρισιτς παρουσιάζει εκλάμψεις ποιότητας αλλά ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει τρόπο να τον βοηθήσει να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα. Όσο για τον Ιωαννίδη, τα λόγια περιττεύουν για την κλάση του και την εξαιρετική φόρμα, στην οποία βρίσκεται. Ο "Φωτάρας" μπήκε και... καθάρισε ακόμα ένα ματς με δύο γκολ, την ώρα που ο Αστέρας είχε ανέβει και απειλούσε με ισοφάριση. Τέλος, κάτι πρέπει να γίνει με τα πέναλτι όταν ο Ιωαννίδης είναι στον πάγκο, αφού ο Σπόραρ δεν αποδεικνύεται συνεπής σε αυτόν τον τομέα. Αρκεί να θυμηθούμε πως στη διαδικασία των πέναλτι με τη Μαρσέιγ οι Πράσινοι είχαν 5/5, άρα ικανοί εκτελεστές υπάρχουν στο ρόστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός και στην Τρίπολη - Σύνθημα για τους Κροάτες χούλιγκαν από ΠΑΟ - Γιούχα στο γήπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags