Facebook Pixel ΑΕΚ: Δεν είναι μόνο ο Λιβάι - "Απογείωσε" 4 παίκτες ο Αλμέιδα, 2 Έλληνες στη λίστα - Φέρνουν εκατομμύρια!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-01 11:43:00

Δεν είναι μόνο ο Λιβάι - "Απογείωσε" 4 παίκτες ο Αλμέιδα, 2 Έλληνες στη λίστα - Φέρνουν εκατομμύρια!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν είναι μόνο ο Λιβάι - "Απογείωσε" 4 παίκτες ο Αλμέιδα, 2 Έλληνες στη λίστα - Φέρνουν εκατομμύρια!

"Τρίβει τα χέρια" του ο Μελισσανίδης με το πώς η παρουσία και η δουλειά του Αργεντινού προπονητή έχει αλλάξει το στάτους σχεδόν σε όλη την ομάδα της Ένωσης...
 

ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Σε σούπερ επιδραστικό παίκτη για λογαριασμό των Κιτρινόμαυρων έχει αναδειχθεί ο Λιβάι Γκαρσία τον τελευταίο 1,5 χρόνο, το διάστημα δηλαδή που βρίσκεται στην ομάδα ο Αργεντινός προπονητής, γιατί με την έλευσή του ο Ματίας τού άλλαξε τη ζωή.

Ο Αλμέιδα βρήκε έναν εξτρέμ 24 ετών που είχε πιάσει αγωνιστικό ταβάνι, αλλά και στο market value του, και τον μετέθεσε στην κορυφή της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα ήταν από τα 4 εκατ. ευρώ που είχε Χρηματιστηριακή αξία τον Ιούνιο του 2022 ο Λιβάι, να φτάσει σήμερα στα 12 εκατ. ευρώ. Και η Ένωση από τα τοπ 8 εκατ. ευρώ που ζητούσε το καλοκαίρι του 2022 για την παραχώρησή του (χωρίς να υπάρχει πρόταση), να απορρίπτει πρόταση 20+ εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2023!

Δηλαδή είχε ένα τρομακτικό limit up στις μετοχές του ο Λιβάι Γκαρσία με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου, αλλά αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι ο 26χρονος επιθετικός δεν είναι ο μοναδικός που συμβαίνει αυτό! Για να δούμε λίγο αναλυτικά:

- Χαρόλντ Μουκουντί: Το market value από τα 4 εκατ. ευρώ που είχε όταν ήρθε στην ΑΕΚ, έχει φτάσει τώρα στα 5 εκατ. ευρώ - Ενώ μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους είχε απορριφθεί πρόταση 8+ εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του. Ενός ποδοσφαιριστή που μόλις έναν χρόνο πριν είχε έρθει τσάμπα!

- Γεράσιμος Μήτογλου: Ήρθε στην ΑΕΚ με 500.000 ευρώ market value και με τον Αλμέιδα έφτασε στο 1,5 εκατ. ευρώ

- Λάζαρος Ρότα: Ανέβηκε στο 1,8 εκατ. ευρώ από το 1 εκατ. ευρώ που τον βρήκε ο Αλμέιδα όταν ήρθε.

- Ορμπελίν Πινέδα: Είχε έρθει με τη μορφή δανεισμού το καλοκαίρι του 2022 με market value στα 4 εκατ. ευρω, μισοξεχασμένος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μέσα σε ένα χρόνο έχει φτάσει στα 6,5 εκατ. ευρώ. 

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι θετικές μεταβολές που έχουν γίνει στο ρόστερ της ΑΕΚ και, για όποιον προσέξει λίγο καλύτερα, πρόκειται είτε για νέους παίκτες (Μουκουντί, Πινέδα) είτε για παίκτες που έδωσαν άλλη τροχιά στην καριέρα τους λόγω του Αλμέιδα (Ρότα, Μήτογλου, Λιβάι). Σε κάθε περίπτωση, για όλους, είναι θέμα Αλμέιδα κι αυτό δείχνει ότι ο Αργεντινός δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός κόουτς αλλά και ένας προπονητής που αναπτύσσει τους ποδοσφαιριστές του. 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε Πινέδα ούτε Αραούχο - Αυτή θα ήταν η… κλοπή της 20ετίας του Ολυμπιακού σε ΑΕΚ - "Υπάρχει ρήτρα;"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags