Στον ύπνο έπιασε μια ακόμα φορά τους ανθρώπους των Big 4 ο Θοδωρής Καρυπίδης, καθώς έδειξε ότι και γνωριμίες έχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά και μάτι που "κόβει" για το καλό της ομάδας.

Η περίπτωση του Λορέν Μορόν είναι εντελώς χαρακτηριστική, καθώς μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που έχει ήδη 4 γκολ και 2 ασίστ, είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λιγκ, και έχει κάνει τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους.

Ο 29χρονος Ισπανός επιθετικός αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από την Μπέτις, μετά από 8 χρόνια στην ομάδα, ενώ για να υπογράψει στον Άρη παραιτήθηκε από ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ που του χρωστούσε η ισπανική ομάδα - Συν κάποια μπόνους που δεν είχαν εξοφληθεί.

Μια απόφαση που, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο Μορόν είχε πλάνο στο μυαλό του, είχε κίνητρο, και δεν ήρθε για τουρισμό στην Ελλάδα. Το εντυπωσιακό με τον Μορόν είναι ότι πρόκειται για 100% value for money επιλογή, με απολαβές κάτω από τις 500.000 ευρώ (δέχτηκε μείωση αποδοχών για να έρθει στον Άρη!), είναι καλός σκόρερ και βοηθάει ευρύτερα στη λειτουργία τής ομάδας του: Πιέζει, μαρκάρει ψηλά, γενικά πρόκειται για έναν σύγχρονο και αποδοτικό επιθετικό.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το market value τού παίκτη είναι στα 2 εκατ. ευρώ (είχε φτάσει μέχρι και τα 20 εκατ. ευρώ πριν από μερικά χρόνια) και, με βάση το 2ετές συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από λίγο καιρό, δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμα και... πώληση το προσεχές καλοκαίρι, αν συνεχίσει με την ίδια συνέπεια στο σκοράρισμα.

"Επιβίωσε από τους πιτσιρικάδες που έχουν χαθεί"

Κάτι ακόμα που έχει ενδιαφέρον στο ρεπορτάζ των Κίτρινων, είναι η παρουσία τού νεαρού Μιχάλη Παναγίδη στην 11άδα του Άρη, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο 19χρονος άσος βρέθηκε στην 11άδα, είχε κάποιες καλές στιγμές και έδειξε ότι όλο το μέλλον μπροστά του.

"Είναι ο μοναδικός που επιβίωσε από μια γενιά πιτσιρικάδων που είχε ο Άρης στα τμήματα υποδομής του, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο χάθηκαν για την ομάδα", ανέφερε πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στον σύλλογο για τον νεαρό άσο. Σε μια εποχή που η ομάδα ιδρύει τα Aris Soccer Scholl (σε συνδυασμό με ακαδημίες ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα), για να προχωρήσει ξανά σε παιδομάζωμα.

Μαθαίνουμε ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα μυστικά τής θέσης στον Άρη, τον έχει υπό την καθοδήγησή του, τον συμβουλεύει, τον βοηθάει.  Ο Παναγίδης παίζει τόσο αριστερά όσο και δεξιά ως εξτρέμ (είναι αριστεροπόδαρος), ενώ με την U19 των Κίτρινων έχει αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό. Οι Κίτρινοι πρέπει να τον προσέξουν αν θέλουν μετά από καιρό να βγάλουν ένα παιδί από τα σπλάχνα τους.

Λύση για την επίθεση ο Λάζαρος

Το πρόβλημα με την έλλειψη επιθετικού έχουν να αντιμετωπίσουν οι Κίτρινοι, δεδομένου ότι στην ομάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός άσος έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, δείχνοντας ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό αλλά για να κάνει restart στην καριέρα του. 

Παρόλα αυτά είναι σαφές ότι είναι η μοναδική λύση στο ρόστερ, καθώς δεν υπάρχει άλλος "καθαρός" επιθετικός για να πάρει τη θέση του, να δώσει ανάσες στον Ισπανό. Πολύ περισσότερο για να πάρει τη φανέλα τού βασικού αν ο Μορόν τραυματιστεί και χρειαστεί να χάσει κάποιο/κάποια ματς.

Οι Κίτρινοι έψαξαν για κάτι εξαιρετικό, μια λύση που θα έκανε τη διαφορά και δεν θα συμπλήρωνε απλά το ρόστερ, αλλά δεν την βρήκα και για αυτό και δεν αποκτήθηκε κάποιος επιθετικός. Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Άκης Μάντζιος είχε καλή εικόνα για τον Άντρια Γκρέι, που λίγο καιρό πριν είχε λύσει το συμβόλαιό του και, τώρα, έχει ήδη συμβόλαιο στα Εμιράτα. Δεν πρόλαβε, δηλαδή, να εισηγηθεί ο Μάντζιος για τον Τζαμαϊκανό επιθετικό.

Μια λύση θα μπορούσε να προκύψει από την Κ19 του συλλόγου, έστω συμπληρωματική, για να δίνει ανάσες στον Μορόν, καθώς εδώ που τα λέμε μέχρι να φτάσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ο Άρης έχει να δώσει ακόμα 10-12 παιχνίδια.

Μόνο που και στην Κ19 του συλλόγου δεν υπάρχει λύση επιθετικού, αφού κι εκεί ψάχνουν να βρουν λύσεις για τη γραμμή κρούσης - Για την ώρα αξιοποιείται στην κορυφή κάποιος πλάγιος επιθετικός. Ποια είναι η λύση για τους Κίτρινους, ακριβώς από τη στιγμή που το πρόγραμμα δεν είναι τόσο βαρύ (10-12 ματς μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο), άρα αν είναι υγιής ο Μορόν μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά και μόνος του;

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος! Ο πεπειραμένος άσος δεν είναι επιθετικός, δεν είναι ο παίκτης που θα μπει μέσα στην περιοχή και θα παίξει "ξύλο" με τους αντίπαλους στόπερ, δεν, δεν, δεν, αλλά έχει την εμπειρία και την ικανότητα για να δώσει ανάσες στον Μορόν, να καλύψει το κενό του, να τον ξεκουράσει.  

Ο Λάζαρος ξέρει να κάνει τη δουλειά, να είναι συνεπής, ακόμα-ακόμα και να σκοράρει, είτε ως κατά συνθήκη φουνταριστός είτε ως "ψευτο 9άρι", και αυτή είναι η λύση που έχουν προκρίνει στον Άρη για το επόμενο διάστημα.

Ο σύλλογος δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, τα ματς μέχρι τον Δεκέμβρη δεν είναι τόσα πολλά, οπότε μπορεί να λειτουργήσει (και μάλιστα να λειτουργήσει καλά!) η εσωτερική μεταγραφή/μετακίνηση του Λάζαρου στην κορυφή της επιθετικής γραμμής.  Κι αυτό θα δοκιμάσει ο Άκης Μάντζιος όταν παραστεί ανάγκη.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεταγραφή" έκπληξη στην Εθνική από Πογέτ - Έρχεται Ελλάδα από την Ατλέτικο - Αφήνει άλλη χώρα!