Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Έγιναν... σέντερ φορ οι αμυντικοί! "Σβηστά" η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό - Αντίδραση μετά το "ναυάγιο" με ΟΦΗ (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-08 21:29:00

Έγιναν... σέντερ φορ οι αμυντικοί! "Σβηστά" η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό - Αντίδραση μετά το "ναυάγιο" με ΟΦΗ (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Έγιναν... σέντερ φορ οι αμυντικοί! "Σβηστά" η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό - Αντίδραση μετά το "ναυάγιο" με ΟΦΗ (Vid)

Με τρεις αμυντικούς να σκοράρουν (Βίντα, Ρότα, Μουκουντί) και τον Ελίασον να μοιράζει δύο ασίστ, η Ένωση κατέβαλε με άνεση την αντίσταση του Παναιτωλικού με 3-0 στην OPAP Arena.

ΑΕΚ - Παναιτωλικός: Της... αμύνης τα παιδιά έκαναν τη δουλειά για την ΑΕΚ, η οποία επέστρεψε στις νίκες (μετά την εκτός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ), επικρατώντας με 3-0 του Παναιτωλικού σε εξ αναβολής ματς για την 1η αγωνιστική.

Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο της αναμέτρησης είναι πως τα τρία γκολ της Ένωσης σημείωσαν τρεις αμυντικοί. Ο Βίντα άνοιξε το σκορ στο 34, ο Ρότα έκανε το 2-0 στο 36' (τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από ισάριθμες ασίστ του Ελίασον) και στο 88' ο Μουκουντί διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Η ΑΕΚ είχε επίσης δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις, σε προσπάθειες των Μουκουντί και Ζίνι.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν δέχθηκαν γκολ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, με την αποψινή τους νίκη να τους ανεβάζει στους 14 βαθμούς και να μειώνει στους 5 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Όσο για τον Παναιτωλικό, στην τεχνική ηγεσία του οποίου έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Πετράκης, εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη μετά από 7 αγώνες και είναι στη 13η θέση με 3 πόντους.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με σχηματισμό 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Στάνκοβιτς, με στόπερ τους Κάλενς και Βίντα, δεξί μπακ τον Ρότα και αριστερό τον Χατζισαφί. Γιόνσον και Πινέδα έπαιξαν στον άξονα, με τον Ελίασον στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και τον Πισάρο στα αριστερά, ενώ ο Μάνταλος κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, Αραούχο.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε ο Παναιτωλικός, στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καπίνο, με τους Μπρούνο Ντουάρτε, Μλάντεν, Μαλή και Τορεχόν να συγκροτούν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς αριστερά. Πέρες, Ξενιτίδης και Μπουζούκης συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, ενώ οι Χατζηθεοδωρίδης, Σενγκέλια κινήθηκαν στα άκρα και Πέδρο στην κορυφή της επίθεσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ πίεσε από το πρώτο λεπτό, κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που ήταν εξαιρετικά οχυρωμένος στα μετόπισθεν και έκλεινε αποτελεσματικά τους χώρους. Ωστόσο το πρόβλημα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν ότι αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της, με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχώς πίεση μέχρι που... έγινε η ζημιά.

Στο 9' ο Αραούχο και στο 11' ο Μάνταλος αστόχησαν με προσπάθειες μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η πρώτη κλασική ευκαιρία για την ΑΕΚ σημειώθηκε στο 13', με τον Μάνταλο να στέλνει την μπάλα άουτ σε κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Μετά από ένα "άγονο" 20λεπτο, η ΑΕΚ ανέβασε και πάλι ρυθμό μετά το 33'. Σε εκείνο το λεπτό ο Αραούχο νικήθηκε από τον Καπίνο σε δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η προβολή του Πισάρο από τη μικρή περιοχή κατέληξε σε κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυντικού. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα οι Κιτρινόμαυροι συνεργάστηκαν εξαιρετικά από τα αριστερά. Ο Ελίασον έπαιξε ταχύτατα το "1-2" με τον Πισάρο και πάτησε περιοχή, προτού γυρίσει την μπάλα χαμηλά δίνοντας έτοιμο γκολ στον Ρότα. Ο διεθνής αμυντικός πλάσαρε προ κενής εστίας και "έγραψε" το 2-0 στο 36'!

Στο 41' ο Παναιτωλικός είχε διπλή ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, καθώς ο Σενγκέλια έκλεψε από λάθος του Χατζισαφί, νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς σε δυνατό σουτ και στην επαναφορά ο Πέδρο σούταρε άουτ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για την ομάδα του Αγρινίου, που είχε ακόμα ένα σουτ του Πέδρο (43')

Στα τελαυταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, το ματς άνοιξε και η αμυντική συνοχή του Παναιτωλικού... πήγε περίπατο. Στο 44' ο Αραούχο έστειλε την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή, σπαταλώντας ανεπανάληπτη ευκαιρία μετά από ασταθή επέμβαση του Καπίνο. Στο 45+1' ο ίδιος παίκτης απέτυχε να σκοράρει, αφού το πλασέ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση κατέληξε λίγο άουτ.

"Σβηστά" κύλησε το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να κάνει οικονομία δυνάμεων και να συντηρεί το προβάδισμά της με σχετική άνεση. Δύο σουτ, από Ρότα (49') και Αραούχο (51') δεν προβλημάτισαν τον Καπίνο, ενώ στο 53' ο Γιόνσον σταμάτησε επικίνδυνη αντεπίθεση του Παναιτωλικού κόβοντας με φοβερό τάκλιν τον Χατζηθεοδωρίδη πριν βγει τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς. Στο 66' ο Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ με δύναμη, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε σταθερά. Ο Αυστριακός γκολκίπερ ήταν αυτός που επενέβη εντυπωσιακά και στο 80', στερώντας από τον Φρεντ Ντουάρτε ένα φανταστικό γκολ με μακρινό σουτ.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 88΄ ο Μουκουντί με προβολή από κοντά μετά από κόρνερ του Άμραμπατ, συμπληρώνοντας την τριάδα των αμυντικών της Ένωσης που μπήκαν στον πίνακα των σκόρερ! Μάλιστα στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε και δύο δοκάρια σε κεφαλιές του Μουκουντί (90+5΄) και του Ζίνι (90+6΄).

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (58΄ Μουκουντί), Χατζισαφί, Γιόνσον, Ελίασον (77΄ Άμραμπατ), Πινέδα, Πισάρο (77΄ Ζίνι), Μάνταλος, Αραούχο (83΄ Πόνσε)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλης, Μλάντεν, Ντουάρτε Μπ. (73΄ Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Ξενιτίδης (57΄ Ντουάρτε Φρ.), Μπουζούκης (46΄ Λιάβας), Σενγκέλια (81΄ Βοϊλης), Χατζηθεοδωρίδης (73΄ Μπαλτασάρα), Πέδρο

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags