Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Αραούχο δεν είναι... Φαν Βέερτ - Ανεβάζει την ΑΕΚ ο Πισάρο - Επιτέλους τέρμα στο φετινό αστείο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-08 22:22:00

Ο Αραούχο δεν είναι... Φαν Βέερτ - Ανεβάζει την ΑΕΚ ο Πισάρο - Επιτέλους τέρμα στο φετινό αστείο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ο Αραούχο δεν είναι... Φαν Βέερτ - Ανεβάζει την ΑΕΚ ο Πισάρο - Επιτέλους τέρμα στο φετινό αστείο!

Το πρόβλημα της Ένωσης παρά την τριάρα και γιατί ο Αλμέιδα έχει έναν ακόμα λόγο να χαμογελάει, μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ποιοι ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους και τι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια.

Μετά τη "σφαλιάρα" από τον ΟΦΗ η ΑΕΚ χρειαζόταν αυτό ακριβώς που πήρε στην OPAP Arena κόντρα στον Παναιτωλικό. Δηλαδή μία άνετη νίκη χωρίς να ξοδέψει πολλές δυνάμεις έπειτα από ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε rotation για ακόμα ένα παιχνίδι, αυτή τη φορά όμως είδε τους παίκτες του να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Κρήτη. Η ΑΕΚ πάτησε... γκάζι από το ξεκίνημα αφού ήθελε να "σβήσει" το ματς από νωρίς, ένα επιθετικό ξέσπασμα έφερε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά και η σεμνή τελετή δεν άργησε να λάβει τέλος.

Την παράσταση στο αποψινό ματς έκλεψε η άμυνα, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Η ΑΕΚ όχι μόνο είδε τρεις αμυντικούς της να πετυχαίνουν γκολ (Βίντα, Ρότα, Μουκουντί), αλλά ταυτόχρονα δεν δέχθηκε η ίδια γκολ για πρώτη φορά φέτος! Ήταν καιρός να τελειώσει αυτό το... αστείο, που ήθελε την Ένωση να μένει συνεχώς πίσω στο σκορ και μετά να τρέχει, δεχόμενη μάλιστα γκολ συνήθως στα πρώτα λεπτά. Σταθερότατος για ακόμα ένα παιχνίδι και ο Στάνκοβιτς, που επενέβη όποτε χρειάστηκε, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απόκρουση στη σουτάρα του Φρεντ Ντουάρτε (80').

Πέραν των αμυντικών, οι μεσοεπιθετικοί που παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα άφησαν θετικές εντυπώσεις. Ο Πισάρο δείχνει να εντάσσεται όλο και πιο αρμονικά στην ομάδα, βγάζοντας στο γήπεδο δείγματα της ποιότητάς του. Μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει αλλά θα έρθει και αυτό, όσο ο Μεξικάνος είναι μέσα στις φάσεις. Παράλληλα, με αυτόν στο γήπεδο η ΑΕΚ έχει ακόμα έναν παίκτη ικανό να βγάλει συνεργασίες αφού είναι εξαιρετικός στο να δίνει την μπάλα με τη μία. Ξαναδείτε το ταχύτατο "1-2" που έπαιξε με τον Ελίασον, δίνοντας την πάσα-κλειδί πριν από το δεύτερο γκολ.

 


Από την πλευρά, του ο Ελίασον έγινε ξανά επιδραστικός με δύο ασίστ μετά από καιρό (η τελευταία φορά που "φάνηκε" ο Σουηδός ήταν η ασίστ για το νικηφόρο γκολ ενάντια στη Μπράιτον), ενώ ο Μάνταλος ήταν ορεξάτος και του έλειψε μόνο το γκολ. Έστειλε βέβαια την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Αυτό που ξένισε περισσότερο τους Κιτρινόμαυρους ήταν η αστοχία του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος δεν βρήκε δίχτυα σε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Ίσως έχει χαλάσει κάπως το μυαλό του Αργεντίνου επειδή έχει να σκοράρει από τον Αύγουστο. Πάντως, αγωνιζόμενος ως σέντερ φορ μετά από μεγάλο διάστημα ο "Τσίνο" ήταν μέσα στις φάσεις, σε αντίθεση με τον Φαν Βέερτ στην Κρήτη. Δεν ανησυχεί λοιπόν ο Αλμέιδα, καθώς θεωρεί πως η επιστροφή στα γκολ δεν θα αργήσει να έρθει για τον συμπατριώτη του.

Τουλάχιστον, εν μέσω αφλογιστίας για τους Αραούχο, Φαν Βέερτ, Πόνσε και τραυματισμού για τον Γκαρσία, στα τελευταία ματς... καθαρίζει ο "καυτός" Βίντα για την ΑΕΚ! Ασφαλώς, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει μετά τη διακοπή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη... σοκ από την Κροατία - "Χούλιγκαν της Ντιναμό παραλίγο να πεθάνει από ελληνική ολιγωρία"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags