Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το... φαινόμενο του φετινού Παναθηναϊκού πρέπει να λυθεί - Το πρόβλημα είναι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Μακάμπι
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-10 13:17:00

Το... φαινόμενο του φετινού Παναθηναϊκού πρέπει να λυθεί - Το πρόβλημα είναι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Μακάμπι

του Κώστα Γκόντζου
Το... φαινόμενο του φετινού Παναθηναϊκού πρέπει να λυθεί - Το πρόβλημα είναι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Μακάμπι

Γιατί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί κρας τεστ για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του και πόσο έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι η ομάδα του Τριφυλλιού. Γράφει ο Κώστας Γκόντζος

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ήταν ένα πολύ καλό δείγμα από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να φτάσει σε κάποια συμπεράσματα που αν τα δει σωστά θα του είναι πολύ χρήσιμα για την συνέχεια.

Συγκεκριμένα ο λόγος για την ευκολία με την οποία πήρε την νίκη αλλά και την άνεση με την οποία έφτασε σε πολύ καλή απόδοση και εντυπωσιακό σκορ.

Μοιάζει λοιπόν να παγιώνεται μια κατάσταση πια στον Παναθηναϊκό η οποία σε γενικές γραμμές έχει ως εξής.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει και έχει φτάσει πια σε ένα επίπεδο που τα παιχνίδια με τέτοιες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα, όχι απλά τα παίρνει με άνεση αλλά αν βοηθήσουν και οι συγκυρίες 9π.χ. γρήγορο γκολ) ανεβάζει σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή του και φτάνει και σε ευρύ σκορ ορισμενες φορές, όπως για παράδειγμα έγινε με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και με τον Ατρόμητο στην Λεωφόρο.

Ταυτόχρονα σε τέτοιου είδους παιχνίδια, αποδεικνύεται ότι έχει πια ένα βάθος στο ρόστερ του που του επιτρέπει να τα αντιμετωπίζει με ευρύ ροτέισον χωρίς αυτό να του δημιουργεί προβλήματα, ενώ συνήθως σε κάθε τέτοιο παιχνίδι ξεπετάγονται και κάποιοι ποδοσφαιριστές του που δεν έχουν συχνή συμμετοχή στην ενδεκάδα ή όποτε μπαίνουν δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο και κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Η αλήθεια είναι πως και πέρσι ο Παναθηναϊκός αυτό το επίπεδο λίγο πολύ το είχε κατακτήσει, αλλά φέτος το κάνει και με μεγαλύτερη άνεση και πιο εντυπωσιακά σκορ και απόδοση, αλλά και με πολλούς διαφορετικούς παίκτες του κάθε φορά στην ενδεκάδα του.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά όμως, είναι ολοφάνερη η διαφορά που υπάρχει στην απόδοση, τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού, όταν οι ομάδες που αντιμετωπίζει είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας και τα παιχνίδια πιο ανταγωνιστικά, όπως για παράδειγμα έγινε στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και με την Μακάμπι στο Ισραήλ.

Εκεί μοιάζει να χάνεται η σιγουριά και η αίσθηση ότι έτσι ή αλλιώς ο Παναθηναϊκός θα πάρει αυτό που θέλει από τα συγκεκριμένα παιχνίδια, ενώ συνήθως μέχρι τώρα και με εξαίρεση πένα δυο παιχνίδια στην Ευρώπη, δεν έχει και καλά αποτελέσματα.

Αυτό το σκαμπανέβασμα λοιπόν είναι που πρέπει να αντιμετωπίσει με καθαρό μάτι, να το εντοπίσει και να το αποδεχτεί ο Παναθηναϊκός.

Και μαζί με όλα αυτά να επιχειρήσει και να το λύσει, γιατί αν αυτό το πραγμα παγιωθεί, τότε με δυσκολία θα μπορεί να έχει απαιτήσει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ή μια καλή πορεία στην Ευρώπη και γενικότερα για τους στόχους του την φετινή σεζόν.

Τι συμβαίνει λοιπόν και παρουσιάζει φέτος ο Παναθηναϊκός αυτό το φαινόμενο;

Είναι θέμα ψυχολογίας της ομάδας, είναι θέα ταβανιού στην ποιότητα των παικτών του που δεν του επιτρέπει να απαιτήσει από τέτοια παιχνίδια κάτι παραπάνω, είναι θέμα προπονητή, ή είναι θέμα δουλειάς που πρεπει να γίνει στην ομάδα;

Μπορεί να είναι και κάτι απ' όλα αυτά ταυτόχρονα, μπορεί να είναι και απλά θέμα διαχείρισης των συγκεκριμένων παιχνιδιών, αλλά πάντως ό,τι και να είναι ο Παναθηναϊκός πρέπει να το λύσει για να μπορέσει να προχωρήσει με απαιτήσεις και ελπίδες στην συνέχεια.

Πόσο μάλλον που ήδη είναι πίσω στην βαθμολογία και απ' αυτή την άποψη, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ένα πρώτης τάξεως κρας τεστ για να μπορέσει αν διαπιστώσει αν αυτή αναντιστοιχία στις εμφανίσεις του αποκτά πια μόνιμο χαρακτήρα ή ήταν απλά ένα τυχαίο δείγμα στην μέχρι τώρα πορεία του στην σεζόν.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλαξε συνήθειες ο Γιοβάνοβιτς - "Στράβωσε" ο Σπόραρ με Γερεμέγεφ - Πήρε χαμπάρι το… έργο με Λιβάι ο Αλμέιδα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags