Facebook Pixel Ζερόμ Μπόατενγκ: "Μεταγραφή… Χάμες ο Μπόατενγκ - Έρχεται Ελλάδα με συμβόλαιο 1 εκατ. - Άλλο Μπάγερν, άλλο Ολυμπιακός"!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-11 18:02:00

"Μεταγραφή… Χάμες ο Μπόατενγκ - Έρχεται Ελλάδα με συμβόλαιο 1 εκατ. - Άλλο Μπάγερν, άλλο Ολυμπιακός"!

του Γιώργου Κτενά
"Μεταγραφή… Χάμες ο Μπόατενγκ - Έρχεται Ελλάδα με συμβόλαιο 1 εκατ. - Άλλο Μπάγερν, άλλο Ολυμπιακός"!

Ο Γερμανός σούπερ σταρ ψάχνει ομάδα, το όνομά του προτάθηκε σε μεγάλο ελληνικό σύλλογο και εξετάζεται σοβαρά. Σε τι κατάσταση βρίσκεται, τι έκανε πέρυσι και πόσα χρήματα ζητάει.

Με τον Ολυμπιακό έχει συνδεθεί το όνομα του Ζερόμ Μπόατενγκ τις τελευταίες ώρες, αν και δεν είναι ξεκάθαρο από τα ρεπορτάζ του εξωτερικού ότι η αναφορά σε ελληνική ομάδα είναι για τους Πειραιώτες.

Ο πεπειραμένος άσος βρίσκεται χωρίς συμβόλαιο από την 1η Ιουλίου, ενώ η τελευταία του συμμετοχή με τη φανέλα τής Λιόν ήταν στις 3 Ιουνίου για 45 λεπτά.

Προφανώς ο Μπόατενγκ δεν έχει ξεχάσει την μπάλα, αλλά στα 35 του χρόνια και χωρίς προετοιμασία, ζητώντας σίγουρα ένα μεγάλο συμβόλαιο (το κασέ του στη Λιόν ήταν 80.000+ λίρες την εβδομάδα, άρα κοντά στα 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο), δύσκολα θα απασχολήσει σοβαρά τον Ολυμπιακό.

Αυτή η ερώτηση, φυσικά, γίνεται φιλολογικά από εμάς, καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Πειραιώτες. Γιατί αν για παράδειγμα οι Μαρτίνεθ και Κορδόν θεωρήσουν ότι αυτός είναι ο δάσκαλος-στόπερ που θέλουν να φέρουν στην άμυνα είναι ο Μπόατενγκ και υπάρξει μια καλή οικονομική συμφωνία μαζί του, μπορεί να έρθει από τώρα στο Λιμάνι και μέχρι την 1η Γενάρη να είναι φουλ φυσική κατάσταση και ετοιμότητα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει όσο λίγοι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, που ο Μπόατενγκ έκανε πολυετή και σημαντική καριέρα, προκειμένου να συλλέξουμε τις κατάλληλες πληροφορίες.

"Εϊναι σε καλή κατάσταση; - Άλλο επίπεδο σε Μπάγερν και Ολυμπιακό - Λύση τύπου Αμπιντάλ"

"Είναι χωρίς ομάδα αρκετό καιρό τώρα, έκανε προπονήσεις στην Μπάγερν και υπήρχε περίπτωση να του δώσουν ξανά συμβόλαιο. Έχει καλές σχέσεις με τον σύλλογο αλλά εικάζω ότι για να μην του δώσουν συμβόλαιο ίσως να μην είναι σε καλή κατάσταση", ανέφερε αρχικά ο Α. Ζαχαράκης μέσω του sportdog.

Αν δεν είναι σε κατάσταση για να παίξει στην Μπάγερν, θεωρείς ότι δεν είναι σε κατάσταση ούτε για τον Ολυμπιακό;

"Δεν έχει καμία σχέση το επίπεδο της Μπάγερν με εκείνο του Ολυμπιακού. Στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο όνομα και θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, αλλά είναι πρώην ποδοσφαιριστής πλέον. Από όταν έφυγε από την Μπάγερν είχε πτωτική πορεία".

Θα μπορούσε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να του δώσει κίνητρο;

"Είναι τελείως θέμα τού παίκτη αν μπορεί να βρει κίνητρο. Για εμένα είναι λύση τύπου Αμπιντάλ, που ήρθε και δεν βοήθησε πολύ. Ίσως να είναι δάσκαλος δίπλα σε Ντόη και Ρέτσο λόγω εμπειρίας, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει σεζόν, να τον εμπιστευτείς και να ποντάρεις πάνω του. Είναι leader αλλά είναι ανενεργός εδώ και καιρό. Έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητά του- Και στην Μπάγερν την τελευταία σεζόν, που ήταν 32 ετών και σε φουλ δράση, όταν η ομάδα ανέβαζε τις γραμμές είχε πρόβλημα. Τώρα φαντάζομαι ότι θα είναι χειρότερα".

"Τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ το συμβόλαιο - Θα πουλήσει φανέλς όπως Χάμες και Μαρσέλο - Πατρική φιγούρα για τους στόπερ"

Τι χρήματα μπορεί να ζητήσει για να έρθει, αν υπολογίσουμε ότι λάμβανε 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Λιόν;

"Με δεδομένο ότι η περσινή σεζόν ήταν κακή, καθώς στη Λιόν είχε παίξει μόλις σε 8 ματς, μάλλον δεν έχει καν απαιτήσεις γιατί φαίνεται ότι ίσως έχει αποφασίσει να σταματήσει την μπάλα. Με λιγότερα από 1 εκατ. ευρώ όμως δε νομίζω να υπογράψει".

Όποτε, για να το κλείσουμε, ποια είναι η άποψή σου για το φλερτ του Ολυμπιακού με τον Ζερόμ Μπόατενγκ;

"Θεωρώ ότι είναι περίπτωση ανάλογη του Χάμες, του Μαρσέλο: Δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω του αγωνιστικά, παρά μόνο για πουλησείς φανέλες. Και να είναι πατρική φιγούρα για τους αμυντικούς της ομάδας. Και στην τελευταία του σεζόν στην Μπάγερν, που ήταν 32 ετών, με βοήθειες έβγαλε τη χρονιά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψέματα στο transfermakt για Πασχαλάκη - "Συναγερμός" στον Ολυμπιακό - Άμεσα συνάντηση με Μαρινάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags