Facebook Pixel Μεταγραφή εξτρέμ και 10αρι ο ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Λουτσέσκου με Έλληνα διεθνή - Τον φέρνει τζάμπα ο Σαββίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-13 20:05:00

Μεταγραφή εξτρέμ και 10αρι ο ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Λουτσέσκου με Έλληνα διεθνή - Τον φέρνει τζάμπα ο Σαββίδης!

του Γιώργου Κτενά
Μεταγραφή εξτρέμ και 10αρι ο ΠΑΟΚ - "Καψούρα" Λουτσέσκου με Έλληνα διεθνή - Τον φέρνει τζάμπα ο Σαββίδης!

Ο παίκτης που ζητάει ο Ραζβάν και η 2η ευκαιρία στην Τούμπα. Μία ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη εξετάζουν στην Θεσσαλονίκη και ο Ρουμάνος προπονητής είναι θετικός να τον δοκιμάσει και η διοίκηση να τον φέρει με το μικρότερο κόστος. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και σε τι κατάσταση βρίσκεται...

Με τον ΠΑΟΚ είχε συνδεθεί τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Δημήτρη Λημνιού, καθώς ο διεθνής Έλληνας άσος δεν έχει μέλλον στην Κολωνία, με αποτέλεσμα να ψάχνει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Πριν από λίγο καιρό το όνομά του είχε συνδεθεί και με τον Παναθηναϊκό, που ψάχνει ρητά για έναν εξτρέμ στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, αλλά τώρα φαίνεται ότι απασχολεί και τον Δικέφαλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μέσω των Θεσσαλονικέων έκανε το step up στην καριέρα του και πήρε μεταγραφή στη Γερμανία. Κι αυτό μετράει πολύ.

Ο 25χρονος άσος θα μπορούσε να ήταν μια πρώτης τάξης λύση για τα δεξιά, ειδικά τώρα που θέλει να δώσει ξανά νέα ώθηση στην καριέρα του, με το ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη να αναφέρει ότι έτσι κι αλλιώς το κλαμπ θα κινηθεί για την απόκτησης ενός παίκτη που θα μπορεί να παίξει τόσο ως 10άρι όσο και ως εξτρέμ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Ανέστη Ζαχαράκη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, προκειμενου να μας δώσει πληροφορίες.

"Για αυτό δεν έπαιξε στην Κολωνία ο Λημνιός - 8 γκολ και 2 ασίστ στην Ολλανδία"

"Η Κολωνία απέκτησε τον Λημνιό το 2020. Τότε ο διεθνής άσος ερχόταν από μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ και οι τράγοι έβλεπαν στο πρόσωπό του ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ. Η ομάδα ωστόσο δεν πήγε καλά. O τότε τεχνικός Μάρκους Γκίζντολ απολύθηκε και τελικά η Κολωνία έφτασε σε σημείο να παίξει την παραμονή της στο μπαράζ", ανέφερε αρχικά ο καλος συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Όπως ήταν φυσικό ο Λημνιός, ως «νέος» στην Μπουντεσλίγκα, δεν βρήκε ζωτικό χώρο για να αναδείξει το ταλέντο του και χρόνο για να προσαρμοστεί. Στην Κολωνία εκτίμησαν το καλοκαίρι του 2021 πως θα ήταν καλύτερο και για τις δύο πλευρές ο Λημνιός να πάει σε μία ομάδα που θα παίξει για να επαναξιολογηθεί στο μέλλον. Έτσι, ο Λημνιός δόθηκε δανεικός στην Τβέντε, με την οποία τα πήγε περίφημα, έχοντας 8 γκολ και 2 ασίστ σε 33 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα".

"Για αυτό βγήκε εκτός πλάνων - Θα τον χάσουν ελεύθερο - Αυτό είναι το ιδανικό για τον Λημνιό"

Στη συνέχεια πώς τα πήγε στην επιστροφή του στη Γερμανία;

"Οι τράγοι έτριβαν τα χέρια τους και ετοιμάζονταν να υποδεχθούν τον Λημνιό ξανά στις αγκάλες τους, αποφασισμένοι αυτή τη φορά να του δώσουν μία πραγματική ευκαιρία. Ήρθε όμως η άτυχη στιγμή με τη ρήξη χιαστού τον Ιούνιο, σε παιχνίδι της Εθνικής ομάδας και η έκτοτε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον ανηφορικό δρόμο αποκατάστασης, που είχε διήρκησε πάνω από 8 μήνες. Στο μεσοδιάστημα, η Κολωνία είχε αλλάξει τόσο τεχνικό, όσο και αθλητικό διευθυντή. Τα δεδομένα λοιπόν, ήταν πολύ διαφορετικά για τον Λημνιό, ο οποίος προέρχονταν από έναν σοβαρό τραυματισμό και έπρεπε περνούσε εκ νέου από… εξετάσεις".

Τι έγινε στα παιχνίδια που έπαιξε και στη θερινή προετοιμασία;

"Πέρυσι, στο φινάλε της σεζόν ο Στέφεν Μπάουμγκαρτ έδωσε δύο συμμετοχές στον Λημνιό ως αλλαγή και το καλοκαίρι στην προετοιμασία είπε πως θα επανεξετάσει την περίπτωσή του. Κατά τα φαινόμενα ο τεχνικός της Κολωνίας, ο οποίος παρεμπιπτόντως καθοδηγεί την ομάδα με απόλυτη επιτυχία από το 2021 και το κοινό τον λατρεύει, δεν πείστηκε από τον Λημνιό και ουσιαστικά τον έθεσε εκτός πλάνων".

Τι θα ήταν ιδανικό για την Κολωνία;

"Το ιδανικό για την Κολωνία θα ήταν να τον πουλήσει φέτος για να πάρει κάτι πίσω από την επένδυση που έκανε. Τελικά, όλα δείχνουν ότι θα τον χάσει ελεύθερο το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού το συμβόλαιό του λήγει το 2024.

Τι θα ήταν ιδανικό για τον Λημνιό;

"Το ιδανικό για τον Λημνιό θα ήταν να βρει ένα περιβάλλον που θα τον πιστέψει ξανά για να επανεκκινήσει την καριέρα του. Άλλωστε, δεν τον πήραν και τα χρόνια. Είναι μόλις 25 ετών και σε μία ομάδα που θα του δώσει πραγματικό χώρο είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεί τον εαυτό του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 'Ερχονται ντερμπάρες και πρόγραμμα-βουνό για τους Big4 - "Ζόρια" για ΠΑΟΚ, κρίνονται πολλά στο Καραϊσκάκη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags