Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κίνδυνος να φύγει τζάμπα top όνομα στο Λιμάνι - Τον ζήτησε ο Μαρτίνεθ από Μαρινάκη - "Σφήνα" από Γαλλία!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-15 18:15:00

Κίνδυνος να φύγει τζάμπα top όνομα στο Λιμάνι - Τον ζήτησε ο Μαρτίνεθ από Μαρινάκη - "Σφήνα" από Γαλλία!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ανησυχία στο Λιμάνι μετά τις "σειρήνες" από το εξωτερικό. Ποιος παίκτης που αποτελεί "κολώνα" του φετινού Ολυμπιακού και ακόμα δεν έχει ανανεώσει, έχει ήδη δεχθεί κάποιες κρούσεις από ομάδες Ιταλίας και Γαλλίας;

Ολυμπιακός: Αν η πορεία κάποιων παικτών είναι παράλληλη με αυτήν που ακολουθεί η ομάδα τους, τότε δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα γι' αυτό από τον Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός μέσος εντάχθηκε στον Ολυμπιακό το 2018 ως ένα από τα πολλά πρότζεκτ που συνηθίζει να βάζει στο δυναμικό του ο σύλλογος του Πειραιά. Ο Μαντί έβγαλε τσαγανό και ποιοτικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά, κέρδισε σε καρδιά και μυαλό τον νεοφερμένο Πέδρο Μαρτίνς και με τη δουλειά του απέκτησε το δικαίωμα να λογίζεται ως ο βασικός χαφ των ερυθρόλευκων.

Τίποτα δεν του χαρίστηκε ποτέ στη ζωή, το ίδιο συνέβη και στο λιμάνι. Πάντα έχοντας στο πλάι του τον ''αδερφό'' του Παπέ Σισέ, έβγαζε την ενέργεια που γούσταρε ο κόσμος και απαιτούσε ο πάγκος. Η πρώτη χρονιά έκλεισε με τον Ολυμπιακό άτιτλο, αλλά με τον Καμαρά γεμάτο εμπειρία για το μέλλον. Και τα όσα ήρθαν, ήταν... στο μυαλό κάτι μαγικό. Ο Μαντί Καμαρά έγινε η ''ραχοκοκαλιά'' της μεσαίας γραμμής της ομάδας, οι ερυθρόλευκοι συμμετείχαν στους ομίλους του Champions League και στο πρωτάθλημα έκαναν όργια. Αυτό το όφειλαν εν πολλοίς στον ποδοσφαιριστή από τη Γουινέα.

Η ανανέωση και το ''κύμα'' που τον παρέσυρε

Τα πρωταθλήματα ήρθαν, οι ευρωπαϊκές διακρίσεις ''μιλούσαν'' για το ποιόν του παίκτη και η αγορά έστρεψε το βλέμμα της πάνω του. Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε αρκετές προτάσεις, όμως με βάση το τότε διαμορφωμένο στάτους του δεν αποδεχόταν προτάσεις ακόμα και των 10 εκατομμυρίων ευρώ! Το σκηνικό έμοιαζε ιδανικό, ο Μαντί είχε ανανεώσει τον Φλεβάρη του 2021 μέχρι το 2024 και όλα έδειχναν μια ''βαρβάτη'' πώληση. Όλα, όμως, άλλαξαν το καλοκαίρι του 2022.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Μακάμπι Χάιφα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League και αποκλείστηκε, χάνοντας στην έδρα του με 0-4. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν γλίτωσε από το κύμα αγανάκτησης και μαζί του ''κάηκαν'' και οι δικοί του παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές που ο ίδιος εμπιστευόταν ''τυφλά'' και τον είχαν ξελασπώσει. Σαν τον Καμαρά ένα πράγμα. Για το καλό του ίδιου του παίκτη, της ομάδας και του υγιούς κλίματος στου Ρέντη αποφασίστηκε πως η ιδανική λύση για την περασμένη σεζόν ήταν ένας δανεισμός: στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο συγκεκριμένα, τη Ρόμα.

Ο Καμαρά ήρθε σε επαφή με το πρωτάθλημα της Ιταλίας, άλλη πίστα σε σχέση με το ελληνικό στο οποίο αγωνιζόταν. Δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά βίωσε το υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο. Εκεί όπου θεωρεί ότι αξίζει να βρίσκεται. Η ''επιχείρηση Ρώμη'' τελείωσε και το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έπρεπε να αποφασίσει: θα τον πουλήσει ή θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία;

Η επιστροφή έγινε, θα είναι και μακροπρόθεσμη;

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ο Αντόνιο Κορδόν εξέτασαν το background του και εισηγήθηκαν παραμονή. Ο Καμαρά έβγαζε μάτια από τα φιλικά και ''ούρλιαζε'' ότι την σεζόν αυτή θα είναι η καλύτερη εκδοχή του. Κι έτσι γίνεται έως τώρα. Με 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 6 ματς στην Ευρώπη, τραβάει κουπί στο κέντρο των ερυθρόλευκων και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών του, καθώς έχει χτίσει εξαιρετικό δίδυμο με τον νεοεισελθέντα Έσε.

Και επειδή Καμαρά και περιπέτεια πάνε αγκαζέ, το θέμα του είναι το πιο ''καυτό'' στα γραφεία του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο. Το συμβόλαιο του 26χρονου άσου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά οι Πειραιώτες θέλουν να τον κρατήσουν. Απέναντί τους θα βρουν συλλόγους από Γαλλία και Ιταλία οι οποίοι έχουν ''κεντράρει'' τον Μαντί και κομβικό ρόλο θα παίξει η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο χρόνος μέχρι τον Ιανουάριο, όπου θα είναι ελεύθερος, πιέζει και ο χαρούμενος Μαντί πρέπει να αποφασίσει αν θα φύγει για άλλες πολιτείες ή αν θα μείνει στο λιμάνι της καρδιάς του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ήθελε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, υπέγραψε Ολυμπιακό - Τον "έδιωξαν" από τον ΠΑΟΚ λόγω... φανέλας Άρη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags