Facebook Pixel Γιαν Εμβιλά - Ολυμπιακός: Εμβιλά για μεγάλη ελληνική ομάδα - "Πόρτα" από Κορδόν, Μαρτίνεθ - Διαπραγματεύσεις με Ατλέτικο και Premier
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-16 10:00:00

Εμβιλά για μεγάλη ελληνική ομάδα - "Πόρτα" από Κορδόν, Μαρτίνεθ - Διαπραγματεύσεις με Ατλέτικο και Premier

του Παναγιώτη Νικολάου
Εμβιλά για μεγάλη ελληνική ομάδα - "Πόρτα" από Κορδόν, Μαρτίνεθ - Διαπραγματεύσεις με Ατλέτικο και Premier

"Κόπηκε" στο Λιμάνι, εξετάζεται σοβαρά από σύλλογο Big-4! Ο Γάλλος άσος παραμένει χωρίς ομάδα και ήδη η περίπτωσή του απασχολεί τόσο συλλόγους της Ευρήπς όσο και της Super League. Το... κόκκινο των Ισπανών στο Λιμάνι και η δεύτερη κορυφαία ομάδα που τον τσεκάρει ξανά.

Μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, το επόμενο βήμα για την καριέρα του Γιάν Εμβιλά έγινε... σίριαλ και σίγουρα λίγοι περίμεναν ότι θα φτάναμε στον Οκτώβριο με τον Γάλλο μέσο να μην έχει βρει ακόμα ομάδα.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, θα αποτελέσει πλέον τεράστια έκπληξη αν ο έμπειρος μέσος υπογράψει σε κάποιον σύλλογο τώρα. Αν και υπάρχουν ακόμα ορισμένες χώρες με ανοιχτή αγορά για τους ελεύθερους παίκτες, το πιθανότερο σενάριο είναι ο Εμβιλά να παραμείνει ανενεργός για μερικούς μήνες και να αναζητήσει νέα ποδοσφαιρική στέγη τον Ιανουάριο.

Το "αγκάθι" στις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους συλλόγους για τον Εμβιλά ήταν οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις που αξίωνε για να υπογράψει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος έψαχνε ένα ετήσιο συμβόλαιο της τάξης των 2 εκατομμυρίων και δεν αποδεχόταν χαμηλότερες προτάσεις. Ακόμα κι αν ορισμένες εξ αυτών φάνταζαν ιδιαιτέρως δελεαστικές, αφού προσέγγιζαν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για έναν παίκτη που βρίσκεται στα 33 του χρόνια!



Παρουσιάζει ενδιαφέρον το ζήτημα του διεθνούς άσου από εδώ και πέρα, τόσο για τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του όταν θα έχει συμπληρώσει πάνω από έξι μήνες ανενεργός, όσο και για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος. Η λογική λέει πως θα αναγκαστεί να χαμηλώσει τις απαιτήσεις του, καθώς πολύ δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να του προσφέρει 2 εκατομμύρια ετησίως υπό αυτές τις συνθήκες. Μάλλον ο μόνος τρόπος να διεκδικήσει ξανά τέτοιες απολαβές στο μέλλον είναι να ξαναγίνει ενεργός και να αποδείξει ότι αξίζει υψηλό συμβόλαιο με τις εμφανίσεις του στο γήπεδο.

Τις τελευταίες ώρες γράφεται πως ο Γάλλος μέσος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ για την περίπτωσή του φέρονται να ενδιαφέρονται και δύο αγγλικές ομάδες (Γουέστ Μπρομ, Σαουθάμπτον).

Εννοείται πως όσο ο Εμβιλά παραμένει χωρίς ομάδα, τα σενάρια για επιστροφή στη Super League θα είναι υπαρκτά. Ένας παίκτης με τις παραστάσεις του Γάλλου και το κασέ του -αναγκαστικά- σε πιο χαμηλά επίπεδα είναι δεδομένο πως μπορεί να δώσει λύσεις σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Είτε στον Ολυμπιακό, όπου τον γνωρίζουν και τον εκτιμούν, είτε αλλού. Άλλωστε στον Παναθηναϊκό εξέτασαν πολύ σοβαρά την περίπτωσή του το καλοκαίρι, ενώ δεν αποκλείεται το όνομά του να πέσει ξανά στο τραπέζι, αφού βγαίνουν στην αγορά για απόκτηση στόπερ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Εμβιλά έκανε και πάλι την εμφάνισή του στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αλλά οι Κορδόν και Μαρτίνεθ φέρονται να μην "ψήθηκαν" ιδιαίτερα με την προοπτική της επιστροφής του...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καμία συμμαχία Αλαφούζου-Ολυμπιακού - Τα κατάλαβε όλα για Μελισσανίδη, Σαββίδη - Παραμιλούν με Ρίτσαρντς"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags