Super League: Στις εξελίξεις στην ελληνική διαιτησία τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε, μέσω του sportdog, ο Μανώλης Γαβαθιώτης, δημοσιογράφος που ασχολείται με το ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τι ανέφερε για τον Μάνταλο, πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός και τι είπε για το αν υπάρχει σύμπλευση με τον Παναθηναϊκό; Ακόμα, σε ποια θέση χρειάζονται ενίσχυση οι Ερυθρόλευκοι και ποιος είναι ο καλύτερος δεξιός πλάγιος μπακ που έχει περάσει από την Ελλάδα. Οι απαντήσεις ακολουθούν.

Κύριε Γαβαθιώτη, ποια είναι η άποψή σας για τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική διαιτησία;

"Ο αρχιδιαιτητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει ίδιος, ο Μάνταλος, ο ουσιαστικός αρχιδιαιτητής είναι αυτός και συνεργάζεται με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, που είναι εξωδιοικητικός στην ΑΕΚ".

Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός για όλα αυτά;

"Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει κάτι το θεαματικό διότι δεν είναι πολλά εκείνα που μπορεί να κάνει. Όσα έλεγαν για σχέση τού Μαρινάκη με την κυβέρνηση, είναι λόγια του αέρα. Είναι εναντίον τού Ολυμπιακού η κυβέρνηση και πρέπει να ενημερώνει τον κόσμο του για όλα. Το μπάτζετ του Ολυμπιακού είναι τεράστιο, κάνει ό,τι μπορεί ο Ολυμπιακός στο αγωνιστικό αλλά να δούμε αν φτάνει αυτό το πράγμα. Για παράδειγμα ο Μάκης Γκαγκάτσης, που εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ και λέει ότι μιλάει διαρκώς με τον Σαββίδη, αναρωτιέμαι μήπως η γραμμή δεν είναι από τον Σαββίδη;".

Υπήρξε συμπόρευση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο θέμα τού νέου αρχιδιαιτητή;

"Δεν έχουν κοινή γραμμή. Ο Αλαφούζος κατάλαβε κάποια στιγμή ότι ήταν δήθεν ισότιμος με Μελισσανίδη και Σαββίδη, αλλά στην ουσία οι άλλοι δύο μοιραζόντουσαν τα λάφυρα (κυρίως ο Μελισσανίδης) και ήταν απέξω ο Αλαφούζος. Από εκεί και έπειτα όταν κατάλαβε τι συμβαίνει δεν συμμάχησε με τον Ολυμπιακό. Είναι θέμα συμφέροντος της ομάδας του. Η διαιτησία τον πηγαίνει πρίμα τον Παναθηναϊκό φέτος βέβαια, έχει πάρει αρκετά πέναλτι, έχει μια υποστήριξη, μόνο από ένα ματς μόνο έχει παράπονα και είναι δεύτερος στον πίνακα - Βέβαια έχει και καλή ομάδα, καλύτερη ομάδα από πέρσι, καλύτερη από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά όχι από τον Ολυμπιακό".

Αγωνιστικά;

"Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης, αν θέλει ενίσχυση ίσως να είναι στην άμυνα. Ποιον να φέρει δηλαδή, αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι χρειάζεται κάποιος έμπειρος κ.λπ. Ο Ρέτσος και ο Ντόη είναι ο,τι καλύτερο έχει η άμυνα, ο Φρέιρε μπορεί να κολλήσει αν και δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Πιστεύω πολύ πλην του Ροντινέι, που είναι ο καλύτερος πλάγιος μπακ που έχει περάσει από την Ελλάδα, και στον Ρίτσαρντς. Οι συμπαίκτες του στου Ρέντη παραμιλάνε με την ποιότητά του. Δεν είναι τυχαίο ότι είχε πάρει μεταγραφή στη Μπάγερν Μονάχου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ήθελε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, υπέγραψε Ολυμπιακό - Τον "έδιωξαν" από τον ΠΑΟΚ λόγω... φανέλας Άρη!