Facebook Pixel Super League - ΟΦΗ: Μεγάλη ελληνική ομάδα για Αμπάντα - Στη Μίλαν μέχρι το 2022 ο... νέος Μαζουακού - 2ος πίσω από Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-16 14:50:00

Μεγάλη ελληνική ομάδα για Αμπάντα - Στη Μίλαν μέχρι το 2022 ο... νέος Μαζουακού - 2ος πίσω από Φορτούνη!

GOALάρες by Εvaggelistis
Μεγάλη ελληνική ομάδα για Αμπάντα - Στη Μίλαν μέχρι το 2022 ο... νέος Μαζουακού - 2ος πίσω από Φορτούνη!

Έτοιμος για μεταγραφή στην Αθήνα ή στην Ιταλία το καλοκαίρι. Ποιος είναι ο 23χρονος αριστεροπόδαρος Γάλλος που πήγε ως ελεύθερος από τη Λαμία στον ΟΦΗ και ήδη έχει ξεχωρίσει με όσα έχει κάνει κόντρα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με την φανέλα των Κρητικών.

Τον λένε Λερόι Αμπαντα και ήδη έχει προλάβει να σηκώσει... σκόνη στην Superleague, την οποία θα καταγράψει σήμερα η στήλη. Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος Γάλλος, με τις 400.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία, μας... συστήθηκε στο δεύτερο μισό της περσινής Super League από το πέρασμά του στη Λαμία. Το καλοκαίρι, ως ελεύθερος, έμεινε στην Ελλάδα άλλαξε όμως ομάδα αφού υπέγραψε στον ΟΦΗ του Νταμπράουσκας συμβόλαιο ως το 2025. 

Προϊόν της ακαδημίας της Mονακό θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο στο ξεκίνημα του, το οποίο στην πορεία κάπου έχασε τον δρόμο του. Για αυτό άλλωστε διετέλεσε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας ενώ στα 18 του χρόνια τον απέκτησε η Μίλαν από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022. 

Στην κρητική ομάδα, παρότι δεν είναι βασικός μέχρι τώρα, συνήθως, μετράει ήδη 7 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 ασίστ! Για την ακρίβεια σκόραρε μία γκολάρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, έβγαλε μία ασίστ κόντρα στην ΑΕΚ κι άλλες δύο με Άρη και Ατρόμητο!! Εκτός των άλλων δηλαδή ο Αμπάντα στα μεγάλα ματς βγάζει προσωπικότητα, δείχνοντας πόσο σημαντικός είναι. Μάλιστα σε μία από τις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος, στις key passes, φιγουράρει στη δεύτερη θέση πίσω από το Φορτούνη με 1,84 έναντι 1,96 του ηγέτη του Ολυμπιακού!! 

Κατά συνέπεια δεν μου κάνει εντύπωση αυτό που κυκλοφορεί στην ψαγμένη Ελληνική πιάτσα agents και θέλει τον Αμπάντα να έχει κάνει χοντρό γκελ και να τσεκάρετε από μεγάλη ελληνική ομάδα του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Ο Γάλλο-Καμερουνέζος ακραίος, πού παίζει και αριστερό μπακ και αριστερό χαφ, χαρακτηρίζεται ως πολύ ποιοτικός, με πρακτική εμπειρία ανώτερου επιπέδου ενώ θεωρούν πως μπορεί να αποδειχθεί λαχείο τύπου ... Μαζουακού!!  

Γενικά ο Αμπάντα αρέσει αρέσει πολύ σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος και βρίσκεται μέσα στους 3 παίκτες εκτός Βig 5 που έχουν στοχοποιηθεί και παρακολουθούνται συστηματικά. Με ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα το πιθανότερο το ερχόμενο καλοκαίρι να γίνει... κάτοικος Αθήνας!!! Να το θυμάστε...

Εκτός κι αν την κάνει κι αυτός για Ιταλία, όπως δηλαδή και ο Χρήστος Μανδάς. Γιατί όπως μαθαίνω και με το... ιστορικό καριέρας που έχει ο Άμπαντα, η ιταλική πιάτσα scouts δεν τον έχει ξεχάσει και τον σκανάρει στα παιχνίδια του ΟΦΗ!!

Βοηθάει σε αυτό ασφαλώς και το δυνατό γαλλικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί. Στο οποίο είναι ομόσταβλος και με τον Κινκουέ, τον 22χρονο θηριώδη Γάλλο στόπερ που ήρθε από την Ίντερ αντί 500.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2021 στον Ολυμπιακό χωρίς να πείσει κι αποχώρησε τον περασμένο Γενάρη για την Χάβρη...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για τον πιο ακριβό αριστερό μπακ στην Ελλάδα η ΑΕΚ - Άμεσα για μεταγραφή ο ΠΑΟ, όχι από τους ελεύθερους!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags