Facebook Pixel Δύσκολο πέρασμα η Τρίπολη για ΑΕΚ! Απουσίες SOS για Αλμέιδα - Δυσάρεστες αναμνήσεις για Ελίασον
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-21 20:00:00

Δύσκολο πέρασμα η Τρίπολη για ΑΕΚ! Απουσίες SOS για Αλμέιδα - Δυσάρεστες αναμνήσεις για Ελίασον

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δύσκολο πέρασμα η Τρίπολη για ΑΕΚ! Απουσίες SOS για Αλμέιδα - Δυσάρεστες αναμνήσεις για Ελίασον

Η έδρα του Αστέρα αποδεικνύεται πολύ σκληρή για την Ένωση διαχρονικά. Τα στατιστικά, η "καψούρα" του ΠΑΟΚ και η έκπληξη της αναμέτρησης.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024, ξεκινά ένα δύσκολο πρόγραμμα για όλους τους Big4, όπως σας ενημέρωσε σε σχετικό θέμα το Sportdog. Για την ΑΕΚ το μενού περιλαμβάνει έξοδο στην Τρίπολη, μία έδρα που αποτελεί δύσκολο πέρασμα για όλες τις μεγάλες ομάδες.

Στην έδρα του Αστέρα τα νούμερα είναι μοιρασμένα! Σε 18 παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί, η Ένωση έχει φύγει 5 φορές νικήτρια, όσο και οι Αρκάδες, ενώ 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τί γίνεται όμως όταν η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού αντιμετωπίζει τους Πελοποννήσιους σε φθινοπωρινούς μήνες;

 

Τί κάνει Φθινόπωρο με Αστέρα

Ο απολογισμός δείχνει, ότι η ΑΕΚ αντιμετωπίζει δυσκολίες! Οι «κιτρινόμαυροι» σε 9 αναμετρήσεις που έπαιξε τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, μετρούν 5 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες!

2008-2009 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0 (2 Νοεμβρίου 2008) – 8η Αγωνιστική
2010-2011 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-2 (19 Σεπτεμβρίου 2010) – 3η Αγωνιστική
2011-2012 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0 (19 Νοεμβρίου 2011) – 10η Αγωνιστική
2015-2016 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-1 (8 Νοεμβρίου 2015) – 10η Αγωνιστική
2017-2018 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-0 (1 Οκτωβρίου 2017) – 6η Αγωνιστική
2018-2019 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1 (1 Σεπτεμβρίου 2018) – 2η Αγωνιστική
2019-2020 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-3 (1 Σεπτεμβρίου 2019) – 2η Αγωνιστική
2020-2021 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-2 (29 Νοεμβρίου 2020) – 10η Αγωνιστική
2022-2023 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1 (6 Νοεμβρίου 2022) – 11η Αγωνιστική

Ποιά είναι η πιο νικηφόρα εποχή για την ΑΕΚ εναντίον του Αστέρα; Ο χειμώνας! Η Ένωση Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο μετρά 8 νίκες σε 15 παιχνίδια. Υπάρχουν όμως τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες τους χειμερινούς μήνες, κάτι που δείχνει πόσο σκληρό καρύδι είναι το «κυανοκίτρινο» σύνολο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΑΕΚ έχει να νικήσει τρία χρόνια μέσα στην Τρίπολη! Η τελευταία φορά ήταν στις 29 Νοεμβρίου 2020, όταν επικράτησε 2-1.

 

Νοκ άουτ η «καψούρα» του ΠΑΟΚ

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Μίλαν Ράσταβατς, σύμφωνα με πηγές από την Τρίπολη, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σον Γκος, που αποκόμισε ένα αιμάτωμα στο γόνατο, ύστερα από χτύπημα που δέχτηκε στην προπόνηση. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε η αισιοδοξία, ότι θα έμπαινε στην αποστολή και ο προπονητής του Αστέρα θα του έδινε κάποια λεπτά, καθώς ο Βορειοϊρλανδός έδειχνε πολύ καλό πρόσωπο στις προπονήσεις.

Εκτός μάχης είναι και ο Σίτο, ο οποίος έχει ενοχλήσει στη βουβωνική χώρα και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα με θεραπεία. Για το παιχνίδι δεν υπολογίζεται ούτε ο Φέδε Βίκο, ένας παίκτης, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί θερμά για να τον αποκτήσει πριν από τρία χρόνια που «πετούσε» με τη φανέλα της Γρανάδα. Παρότι ήρθε με μεγάλες περγαμηνές και ως ένα δεκάρι-αρτίστας που έλειπε από το σύνολο του Αστέρα, αντιμετωπίζει μυικά προβλήματα και μέχρι στιγμής τον έχουμε δει να αγωνίζεται για 30 λεπτά στο ισόπαλο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ντιαρά είναι ανέτοιμος, στην αποστολή όμως βρίσκεται ο Βαλιέντε μαζί με τον Άλβαρες. 

Πέντε απουσίες SOS για Αλμέιδα

Από πλευράς ΑΕΚ, τα προβλήματα δεν είναι λίγα για τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Γκαρσία, Πισάρο και Γκατσίνοβιτς, με τον τελευταίο να επιστρέφει με πρόβλημα από την Εθνική Σερβίας. Προέκυψαν όμως και δύο ακόμα θέματα. Πόνσε και Μουκουντί αποκλείστηκαν λόγω ενοχλήσεων. Κάλενς και Πινέδα αναμένεται να βρίσκονται στην αποστολή, όπως και να έχει όμως ο προπονητής της Ένωσης πρέπει να κάνει διαχείριση των μονάδων του ενόψει της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία.

Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και Μοχαμαντί στην αριστερή πλευρά, προκειμένου να είναι ξεκούραστοι  ο Σιντιμπέ (που φαίνεται να προτιμάται ως βασικός στα δύο ματς των ομίλων) και ο Χατζισαφί. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να δούμε έναν εκ των Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γαλανόπουλο με τον Πινέδα  μπροστά σε ρόλο δημιουργικό, αν και έχει αποδειχτεί ότι Πολωνός και Δανός «δένουν» πολύ καλά, όταν παίζουν μαζί. Στη δεξιά πτέρυγα πάλι δύο μονομαχούν για τη θέση και δη Ελίασον και Άμραμπατ με τον δεύτερο να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, καθώς το ματς θα έχει πολύ δύναμη και ξύλο. Υπενθυμίζεται, ότι ο Σουηδός πέρσι είχε υποστεί κάταγμα στο ίδιο γήπεδο με αποτέλεσμα να χάσει τρεις μήνες. Οι αναμνήσεις θα είναι δυσάρεστες. Αριστερά ρόλο αντί-Γκατσίνοβιτς αναμένεται να έχει ο Τσούμπερ και επιθετικό δίδυμο δεν αποκλείεται να δούμε Αραούχο και Μάνταλο, αφού ο Φαν Βέερτ όποτε έχει πάρει ευκαιρία την έχει κλωτσήσει...

Sold out στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 16:00, την Κυριακή, που είναι μία πολύ καλή ώρα. Ο Αστέρας έχει ανακοινώσει sold out. Στις εξέδρες θα βρίσκονται και οπαδοί της ΑΕΚ. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ πάντως συνέστησε στους φίλους της ομάδας να ταξιδέψουν μεμονωμένα στην Τρίπολη και όχι οργανωμένα. Επίσης επεσήμανε σε όσους επιθυμούν να κάνουν το ταξίδι να μην μπούνε στη διαδικασία, αν δεν έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο, γιατί θα υπάρξει πρόβλημα.

Η έκπληξη της αναμέτρησης

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ ιδιαίτερο τελετουργικό. Ο Αστέρας θα τιμήσει τον σπουδαίο πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, στον οποίο θα απονείμει τιμητική πλακέτα για τη σπουδαία προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο τίμησε με την αγωνιστικότητά του, τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και με το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Στον Αστέρα αγωνίστηκε από το 2007 έως το 2010, πραγματοποιώντας τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του με 78 επίσημες συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και 29 γκολ. Τα 26 γκολ που έχει σημειώσει στην Super League τον φέρνουν στην δεύτερη θέση των σκόρερ του Αστέρα στη μεγάλη κατηγορία.  Στην Ελλάδα αγωνίστηκε επίσης με τον Ακράτητο, το Αιγάλεω και τον Άρη.

Η διαιτησία

Για την αναμέτρηση διαιτητής ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους Κωσταρά, Δημητριάδη, 4ο τον Τσέτσιλας και VAR τους Ευαγγέλου – Νικολαΐδη. Με τον Σιδηρόπουλο διαιτητή, η ΑΕΚ μετρά 20 νίκες 8 ήττες 5 ισοπαλίες σε 33 αναμετρήσεις…

Θα σκοράρουν και οι δύο

Στοιχηματικά οι αποδόσεις για νίκη της ΑΕΚ δεν προσφέρει καλές αποδόσεις, δείγμα ότι οι στοιχηματικές βλέπουν «κιτρινόμαυρη» επικράτηση! Οι περισσότερες κυμαίνονται κοντά στο 1,40. Αν ο Αστέρας επικρατήσει, τότε όσοι ποντάρουν στον άσο μπορούν να βρούνε πολύ ενδιαφέρουσες αποδόσεις, οι οποίοι κυμαίνονται από 6,75 μέχρι 9. Θα σας προτείναμε να το παίξετε Goal – Goal με απόδοση 2,18 στο Πάμε Στοίχημα.

ΠΗΓΗ φώτο: Foxbet

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags