Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στο Καραϊσκάκη top ομάδα για τον MVP του Ολυμπιακού - Ταξίδι και από ΗΠΑ, Ιταλός "μνηστήρας" για Πορόζο!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-28 10:00:00

Στο Καραϊσκάκη top ομάδα για τον MVP του Ολυμπιακού - Ταξίδι και από ΗΠΑ, Ιταλός "μνηστήρας" για Πορόζο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Στο Καραϊσκάκη top ομάδα για τον MVP του Ολυμπιακού - Ταξίδι και από ΗΠΑ, Ιταλός "μνηστήρας" για Πορόζο!

Ποιος έκανε ξανά ματσάρα και κάνει ήδη γκελ στην Ευρώπη; Στο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ βρέθηκαν στο Φάληρο αρκετοί "κατάσκοποι" για να τσεκάρουν παίκτες, όμως ένα όνομα ξεχώρισαν... 

Εξαιρετική εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, η καλύτερη με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη άκρη του πάγκου, και μια πολύ σημαντική και σπουδαία νίκη επί της Γουέστ Χαμ. Ένα ματς υψηλού επίπεδου που, πέρα από το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον για το ελληνικό και αγγλικό κλαμπ, είχε σαφώς και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σκάουτερ.

Γιατί υπήρξε πληθώρα από σοβαρές ευρωπαϊκές ομάδες (και όχι μόνο, καθώς στα επίσημα του Καραϊσκάκη υπήρχε και άνθρωπος των Chicago Fire, του MLS, για παράδειγμα!) που είχαν θέση στο φαληρικό γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Κι αν για τη Μονπελιέ το στασίδι είναι, περίπου, μόνιμο σε παιχνίδια υψηλού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα (μόνο τυχαίο είναι το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε στη λίστα της τον Λιβάι Γκαρσία), οι άνθρωποι της Αταλάντα και της Σασουόλο προκάλεσαν μια μικρή έκπληξη που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη.

Προφανώς στο γήπεδο δεν ήταν μόνο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αλλά και της Γουέστ Χαμ, επειδή όμως το sportdog έκανε ρεπορτάζ έμαθε ότι οι Ιταλοί ήρθαν, κυρίως, με ελληνικό ενδιαφέρον στα μπλοκάκια τους.

Και εξηγουμαστε: Η Αταλάντα, δυνητικά, κοιτάζει αυτό το διάστημα για πιο έτοιμους παίκτες, ενώ η Σασουόλο περισσότερο για νεαρούς και εξελίξιμους. Αυτούς που θα μπορούσε να τους αποκτήσει τώρα και να της δώσουν, αύριο-μεθαύριο, με μια μεγάλη πώληση την υπεραξία που ψάχνουν όλα τα μεγάλα κλαμπ.

Οπότε υπάρχουν δύο διαφορετικοί άξονες, δύο διαφορετικά πεδία που εξέταζε κάθε ιταλική ομάδα. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω, μάθαμε ότι η Αταλάντα έχει ανάγκη για έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή, που θα μπορούσε αν φορέσει τη φανέλα της να κάνει άμεσα τη διαφορα στην ομάδα.

Ο χαφ που ψάχνει η Αταλάντα

Ποιος είναι αυτός στον Ολυμπιακό; Σίγουρα ο Σαντιάγκο Έσε! Ο Αργεντινός μέσος γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2001 και αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ουρακάν - Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 16 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ. Το 2020-2021 έκανε γεμάτη χρονιά, με απολογισμό 32 παιχνίδια, ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής U23 σε ηλικία 19 ετών, σε διεθνές φιλικό απέναντι στην Ιαπωνία.

Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 πραγματοποίησε 37 συμμετοχές με δύο γκολ και τρεις ασίστ, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πέτυχε επτά γκολ σε 37 παιχνίδια. Συνολικά με τη φανέλα της Ουρακάν έχει κάνει 122 συμμετοχές, έχει σημειώσει εννέα γκολ και έχει μοιράσει οκτώ ασίστ.

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν σκοπεύει να τον πουλήσει αμεσα, καθώς θέλει μέσω των Πειραιωτών να κάνει το step up στην καριέρα του και σε δύο χρόνια από σήμερα η τιμή του να είναι τριπλάσια! Υπάρχει άλλος χαφ που θα μπορούσε να απασχολήσει την Αταλάντα; Μα, φυσικά, ο Μαντί Καμαρά, που τον ξέρουν καλά στην Ιταλία, βρίσκεται σε άριστη ηλικία, θέλει να παίξει ξανά στο εξωτερικό και το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του. Σταματάμε εδώ. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να πούμε κάτι παραπάνω σε αυτή την υπόθεση.

Ο στόπερ που ψάχνει η Σασουόλο

Η Σασουόλο από την άλλη, σύμφωνα με την πηγή μας από την Ιταλία, ψάχνει για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι αναζητεί νεαρούς και εξελίξιμους, προφανώς εστίασε στην περίπτωση του Πορόζο.

Που βρίσκεται στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από την Τρουά, αλλά με οψιόν αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι. Βέβαια αν ο διεθνής Κολομβιανός άσος συνεχίσει έτσι στο Λιμάνι, οι Πειραιώτες δεν θα αφήσουν να φτάσει τελευταία στιγμή για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του και να τος αφήσουν όλους με την όρεξη.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρομερό αυτό που έκανε ο Μαρτίνεθ - "Αποκάλυψη Αλεξανδροπουλος - Ο Μαρινάκης με Πασχαλάκη ξέρει..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags