Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο Νο1 στόπερ στη λίστα Κορδόν για Γενάρη - "Καραμπόλα" με Ραμόν - Βρήκε τον αντι-Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός!
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-28 19:15:00

Ο Νο1 στόπερ στη λίστα Κορδόν για Γενάρη - "Καραμπόλα" με Ραμόν - Βρήκε τον αντι-Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Νο1 στόπερ στη λίστα Κορδόν για Γενάρη - "Καραμπόλα" με Ραμόν - Βρήκε τον αντι-Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός!

"Ψωνίζει" από Ισπανία και φέρνει βασικό στόπερ σε Μαρτίνεθ. Οι Πειραιώτες ακόμα δεν έχουν διορθώσει το πρόβλημά τους στο κέντρο της άμυνας και ήδη έχει ξεκινήσει το scouting για έναν παίκτη που θα έρθει και θα πάρει αμέσως θέση στην 11αδα. Παράλληλα γίνεται έρευνα και για έναν επιθετικό, ώστε να είναι έτοιμοι αν σπάσει το συμβόλαιο του Μαροκινού...

Δεδομένη είναι η χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού, καθώς το περασμένο καλοκαίρι στο Λιμάνι έγιναν σημαντικές αλλαγές και, προφανώς, υπάρχουν κενά που δεν έχουν καλυφθεί ή, τέλος πάντων, δεν έχουν καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιατί πρόκειται για ένα καλοκαίρι που οι Πειραιώτες ξεφορτώθηκαν 25+ συμβόλαια, ενώ έφεραν και αρκετούς παίκτες για να ενισχύσουν το ρόστερ και να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Άλλωστε, λόγω της παρουσίας και του Αντόνιο Κορδόν στην ομάδα είναι δεδομένο ότι οι Πειραιώτες θα έχουν στο επίκεντρό τους την ισπανική αγορά, την οποία γνωρίζουν αμφότεροι πολύ-πολύ καλά.

Το ρεπορτάζ από την πλατεία Αλεξάνδρας, άλλωστε, αναφέρει ότι κίνηση θα γίνει δύο στόπερ, ο ένας από τους οποίους θα είναι αμετακίνητος 11αδάτος και δάσκαλος για τους υπόλοιπους. Φυσικά αν βρεθεί και μια λύση για την επίθεση που ο Αραμπί δεν έχει μέλλον στην ομάδα, δεν θα ενοχλούσε κανέναν...

Οικονομικά και δοκιμασμένα

Τι αναφέρει η πληροφορία από την Ισπανία; Ότι οι Μαρτίνεθ και Κορδόν ξεσκονίζουν, ξανά, το μπλοκάκι με τα ονόματα που είχαν σημειώσει το περασμένο καλοκαίρι παίκτες από τις Εσπανιόλ, Έλτσε και Βαγιαδολίδ. Γιατί αυτές τις τρεις ομάδες και γιατί, κυρίως, την Έλτσε; Γιατί βρίσκονται, πια στη Segunda Division (είχαν υποβιβαστεί στο τέλος τής περσινής αγωνιστικής περιόδου, για αυτό και το καλοκαίρι είχαν μαρκάρει τα ρόστερ τους οι Πειραιώτες) και ειδικά η Έλτσε δεν φαίνεται να έχει αέρα για να διεκδικήσει την άνοδο!

Τερματοφύλακες

Με δεδομένο ότι η πρώτη μεταγραφή που είχε ζητήσει ο Μαρτίνεθ όταν έφτασε στο Λιμάνι ήταν εκείνη ενός τερματοφύλακα (που δεν ήρθε ποτέ!) και το συμβόλαιο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη λήγει και δεν έχει ακόμα ανανεωθεί, οι Ερυθρόλευκοι δυνητικά "κοιτάζουν" και για την ενίσχυση της θέσης κάτω από τα γκολπόστ.

Ο Ζόρντι Μασίπ, της Βαγιαδολίδ, που είναι αρχηγός τής ομάδας αλλά έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα και, με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024, μια πρόκληση στα 34 του από τον Ολυμπιακό τού πρωταθλητισμού και της Ευρώπης, θα μπορούσε να είναι ικανή για να τον πείσει.

Στόπερ

Ο Ντιέγκο Γκονζάλες, της Έλτσε, θα μπορούσε να απασχολήσει δυνατά, καθώς έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Υπάρχει και η λύση τού Γκουστάβο Ενρίκε, της Βαγιαδολίδ, που το περασμένο καλοκαίρι τον ήθελαν οι Πειραιώτες αλλά δεν είχε προκύψει συμφωνία. Αν και τώρα είναι βασικός στη Βαγιαδολίδ και δύσκολα θα τον αφήσει η ομάδα του. 

Τέλος ο Ουρουγουανός Λεάντρο Καμπρέρα, που επίσης είχε απασχολήσει από την Εσπανιόλ το περασμένο καλοκαίρι, είναι στόπερ για να πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού. Αμετακίνητος φέτος από την 11άδα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πειραιπωτες έχουν ανοιχτή γραμμή και καλή επικοινωνία με την ομάδα του, δεδομένου ότι έχουν παραχωρήσει εκεί δανεικό τον Ραμόν.

Επιθετικοί

Εδώ τα κουκιά είναι μοιρασμένα. Γιατί δύσκολα θα αφήσει μια ομάδα τον επιθετικό της, ειδικά στη μέση τής αγωνιστικής περιόδου. Βέβαια μοναδική περίπτωση με ενδιαφέρον αγωνιστικό, ηλικιακό αλλά και με προοπτική να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του είναι ο Μάρκος Αντρέ, που είναι βασικός στη Βαγιαδολίδ - Και το περασμένο καλοκαίρι είχε απασχολήσει ξανά τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος άσος στα 27 του χρόνια έχει πετύχει 2 γκολ σε 6 εμφανίσεις, δείχνει ότι έχει προοπτική, αλλά δύσκολα θα παραμείνει στη Segunda αν δεν υπάρχει προοπτική για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Βέβαια η ομάδα του είχε δώσει 1,5+ εκατ. ευρώ τον περασμένο Αύγουστο για να τον αποκτήσει από τη Βαλένθια, αλλά αυτό δεν είναι ποσό που μπορεί να προβληματίσει τους Πειραιώτες αν θελήσουν να αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή.

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόβλεψη-βόμβα Τσουκαλά για την ποινή: "Στο Εφετείο ο Ολυμπιακός θα... - Μετά το γκολ Καμαρά θα τρώγατε 3"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags