Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός: Νέο πάρτι στη Λεωφόρο με "καυτό" Σπόραρ - Πέντε γκολ και τρία δοκάρια ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-29 21:32:00

Νέο πάρτι στη Λεωφόρο με "καυτό" Σπόραρ - Πέντε γκολ και τρία δοκάρια ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Νέο πάρτι στη Λεωφόρο με "καυτό" Σπόραρ - Πέντε γκολ και τρία δοκάρια ο Παναθηναϊκός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ηγέτη τον Άντραζ Σπόραρ, ποπυ σκόραρε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ, οι Πράσινοι έφτασαν στην τρίτη φετινή τους "πεντάρα" (δεύτερη συνεχόμενη στη Λεωφόρο) κόντρα στον Πανσερραϊκό, που έπαιξε με 10 παίκτες σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός: Μία ακόμα απολαυστική βραδιά προσέφερε ο Παναθηναϊκός στους οπαδούς του, αφού μετά το 5-0 επί του Ατρομήτου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επικράτησε με το ίδιο σκορ του Πανσερραϊκού, ο οποίος έπαιξε με παίκτη λιγότερο από το 45' λόγω αποβολής του Ουεντραόγκο.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν μετά από μόλις 45 δευτερόλεπτα αγώνα με γκολ του Σπόραρ, κάνοντας στη συνέχεια το 2-0 με αυτογκόλ του Δεληγιαννίδη στο 10'. Ο Σπόραρ έκανε το 3-0 στο 43' μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ έδωσε την ασίστ για το 4-0 του Τσέριν στο 57'. Ο Μαντσίνι διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 77'.

Πέραν των πέντε γκολ που σημείωσαν, οι Πράσινοι είχαν επίσης τρία δοκάρια (δύο με Βέρμπιτς, ένα με Μαντσίνι), αλλά και ένα ακυρωθέν γκολ του Μαντσίνι στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Όσο για τον Πανσερραϊκό, θα μπορούσε να σημειώσει και αυτός γκολ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τον Άλεξιτς. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πάντως τη σπατάλησε ο Χατζηστραβός στο 60'.

Το πιο μελανό σημείο για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση ήταν το επεισόδιο μεταξύ Μλαντένοβιτς και Αράο, που ανάγκασε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αντικαταστήσει αμφότερους τους παίκτες στο ημίχρονο. Παράλληλα, οι Πράσινοι περιμένουν τα νεότερα για την κατάσταση του Βιλένα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού στο 26'.

Έτσι παρατάχθηκαν

Εκτεταμένο rotation εφάρμοσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, τον οποίο παρέταξε με 4-2-3-1. Ο Λοντίγκιν κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Αράο και Μλαντένοβιτς να παίρνουν θέση στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Πέρεθ και Βιλένα έπαιξαν ως δίδυμο στα χαφ, με τους Μπερνάρ, Βέρμπιτς και Παλάσιος να κινούνται πίσω από τον σέντερ φορ, Σπόραρ.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Πανσερραϊκός του Πάμπλο Γκαρσία, που είχε τερματοφύλακα τον Χόβαν, με δίδυμο στόπερ τούς Μπέργκστρεμ και Αυλωνίτη, δεξί μπακ τον Δεληγιαννίδη και αριστερό τον Μορέιρα. Στάικος και Ουεντρόγκο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Χατζηστραβό, Τόμας και Πηλέα να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον Άλεξιτς, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς είχε ονειρικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άνοιξε το σκορ πριν ακόμα συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα. Ο Πέρεθ πέρασε μπαλιά πάνω από την πλάτη της άμυνας και έβγαλε τον Σπόραρ τετ α τετ με τον Χόβαν. Ο Σλοβένος σέντερ φορ του Τριφυλλιού έκανε ένα εξαιρετικό τελείωμα με το δεξί, "γράφοντας" το 1-0 για τους Πράσινους στα 45 δευτερόλεπτα!

Ο Πανσερραϊκός αντέδρασε και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 8', όταν ο Άλεξιτς βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε από διαγώνια θέση, με τον Λοντίγκιν να κάνει δύσκολη απόκρουση. Αφού η ομάδα των Σερρών δεν έφερε το ματς στα ίσια, το πλήρωσε δύο λεπτά αργότερα. Στο 10' ο Παλάσιος έκανε συρτό παράλληλο γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Δεληγιαννίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να απομακρύνει.

Ο ορεξάτος Άλεξιτς έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 15', αλλά το πλασέ του μετά από γύρισμα του Πηλέα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η τρίτη φορά που απείλησε ο Σέρβος φορ του Πανσερραϊκού δεν αποδείχθηκε... φαρμακερή, αφού δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο ούτε στο 28', με πλασέ έπειτα από πάσα του Χατζηστραβού.

Στο 40' οι Πράσινοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σπόραρ από τον Μπέργκστρεμ. Ο ίδιος ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό στο 43'. Στο 45' ο Ουεντραόγκο τράβηξε παρατεταμένα τον Σπόραρ και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Πανσερραϊκό με 10 παίκτες από πολύ νωρίς. Στο 45+2' μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45+4' ο ίδιος παίκτης στάθηκε ξανά άτυχος, καθώς το οριζόντιο δοκάρι τού στέρησε εντυπωσιακό γκολ με τρομερό δεξί σουτ!

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς στο 45+2' σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του Μλαντένοβιτς και του Αράο. Ως αποτέλεσμα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέσυρε και τους δύο παίκτες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, περνώντας στο ματς τούς Βαγιαννίδη και Γεντβάι!

Με το σκορ στο 3-0 και τον Πανσερραϊκό να παίζει με παίκτη λιγότερο, το δεύτερο ημίχρονο κύλησε -αναμενόμενα- σε χαμηλούς ρυθμούς. Ο Παναθηναϊκός πάντως βρήκε τέταρτο γκολ στο 57', με τον Τσέριν να πιάνει δυνατό σουτ και να νικά τον Χόβαν μετά από στρώσιμο του Σπόραρ.

Στο 60' ο Κώτσιρας έκανε απρόσεκτο γύρισμα προς τα πίσω για τον Λοντίγκιν, ο Χατζηστραβός έκλεψε και πέρασε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση, σπαταλώντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανσερραϊκού.

Στο 69' ο Μαντσίνι με δυνατό σουτ "σημάδεψε" το δοκάρι, που ήταν το τρίτο για τον Παναθηναϊκό στο ματς!

Στο 73' ο Μασαρίποφ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο ντεμπούτο του με τον Πανσερραϊκό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Μαντσίνι δεν τον... μιμήθηκε, αφού έκανε το 5-0 για τον Παναθηναϊκό με κοντινό πλασέ έπειτα από παράλληλο γύρισμα του Βαγιαννίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (71’ Ζέκα), Αράο (46’ Γεντβάι), Μλαντένοβιτς (46’ Βαγιαννίδης), Ρουμπέν, Βιλένα (26’ λ.τρ. Τσέριν), Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (59’ Μαντσίνι), Σπόραρ.  

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Δεληγιαννίδης (84’ Μπαΐροβιτς), Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Μορέιρα, Στάικος (64’ Θυμιάνης), Ουεντραογκό, Τόμας (63’ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (63’ Μασαρίποφ), Πηλέας, Άλεξιτς (78’ Μούργος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ακούστηκε" για Ολυμπιακό, υπέγραψε στον ΠΑΟ με γενναία αύξηση - Σαμπντόρια για 18χρονο "Πράσινο" στόπερ!

 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags