Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός: Ο Ιβάν δεν είναι Μπόλονι - Ο... Σκόραρ διαψεύδει τους επικριτές του - Το είπε και το έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-29 22:32:00

Ο Ιβάν δεν είναι Μπόλονι - Ο... Σκόραρ διαψεύδει τους επικριτές του - Το είπε και το έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία

του Νίκου Στεργίου
Ο Ιβάν δεν είναι Μπόλονι - Ο... Σκόραρ διαψεύδει τους επικριτές του - Το είπε και το έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία

Το επεισόδιο την ώρα του αγώνα, ξύπνησε άσχημες μνήμες! Οι Πράσινοι πήραν την ευρεία νίκη χάρη στον Σλοβένο στράικερ, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από την αψιμαχία μεταξύ Αράο και Μλαντένοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή και πλέον είναι υποψιασμένος. Γνωρίζει ότι τρέχει σε έναν μαραθώνιο και ταυτόχρονα ξέρει τι ανταγωνισμό έχει να υπερνικήσει για να πάρει το πρωτάθλημα. Πέρυσι, δίδαξε πρόσθεση καθώς ξεκίνησε με 10/10 και έβαζε ασταμάτητα τρία... φασούλια στο σακούλι. Στο δεύτερο γύρο, όμως, τα πάντα άλλαξαν και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε το μάθημα: για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, πρέπει το Τριφύλλι να γίνει ''ηφαιστειώδης'' μπροστά. Έτσι, στην αρχή της τρέχουσας σεζόν ο ΠΑΟ διδάσκει πρόσθεση αλλά με διαφορετικό αριθμό. 5 στον Παναιτωλικό, 5 στον Ατρόμητο και άλλα 5 στον Πανσερραϊκό σε μόλις 9 ματς δείχνουν ότι το έργο έχει διαφοροποιηθεί και οι πράσινοι επιθετικά έχουν ανέβει επίπεδο.

Σπόραρ ή αλλιώς... Σκόραρ και οι συμπαραστάτες του

«Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται φορ», «γιατί δεν παίζει ο Γερεμέγεφ;» ήταν δύο φράσεις που κυριαρχούσαν στο δημόσιο διάλογο και αποτύπωναν την αμφιβολία για το δίδυμο Φώτη Ιωαννίδη και Αντράζ Σπόραρ. Ο πρώτος κάνει πολλή βρώμικη δουλειά εκτός περιοχής και δυσκολεύεται στο να βρει ποιοτικές εκτελέσεις, ο δεύτερος είχε χάσει μεγάλες ευκαιρίες. Τελικά, ο Γιοβάνοβιτς κάτι ήξερε και η δικαίωση έρχεται νωρίς - νωρίς. Ο Ιωαννίδης έχει ήδη πιάσει τα 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο Σπόραρ με τα 2 αποψινά του τέρματα, έφτασε τον Έλληνα επιθετικό. 14 γκολ έχει πάρει και από τους δύο ο Ιβάν.

Το πρώτο γκολ του Σπόραρ στην αποψινή αναμέτρηση ήταν προϊόν του εξαιρετικού τρόπου λειτουργίας των πράσινων, μόλις βλέπουν χώρο στην πλάτη της άμυνας. Είναι το τίμημα που πληρώνουν οι αντίπαλοι που επιλέγουν να ανεβάσουν μέτρα στην πίεσή τους. Το έπαθε ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και τώρα ο Πανσερραϊκός. Η εκπληκτική πάσα του Πέρεθ βρήκε τον Σλοβένο και αυτός εκτέλεσε τον Χοβάν. Ο στράικερ του ΠΑΟ κέρδισε και την αποβολή του Ουεντραόγκο, ενώ έδωσε ασίστ και στον Άνταμ Τσέριν!

Όλο το... σλοβένικο λόμπι είχε κέφια απόψε. Κι αν οι Σπόραρ, Τσέριν βρήκαν δίχτυα ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς ήταν ο Βένιαμιν Βέρμπιτς. Ο εξτρέμ των πρωτοπόρων είχε δύο δοκάρια μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά και δεν μπόρεσε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ. Αυτό το κατάφερε ο αντικαταστάτης του, ο Ντανιέλ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός ήταν στον πάγκο στα περασμένα παιχνίδια και βγήκε αγριεμένος στη Λεωφόρο. Πρώτα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία πέτυχε το 5-0, δηλώνοντας παρών.

 

Ο Γιοβάνοβιτς δε θα επιτρέψει την επιστροφή στην εποχή Μπόλονι!

Για το αγωνιστικό κομμάτι δε χωράει περαιτέρω ανάλυση. Το παιχνίδι τελείωσε προτού... ξεκινήσει αλλά το σημαντικό νέο ήταν άλλο. Ο διαπληκτισμός μεταξύ Αράο και Μλαντένοβιτς σε ένα φάουλ των πράσινων δημιούργησε προβληματισμό στον κόσμο της ομάδας. Δεν το έχουν συνηθίσει, άλλωστε, αυτό οι φίλοι του Παναθηναϊκού επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος έχει ως μότο του την ατάκα ''μην υποτιμάτε την ομάδα μου''. Κι αυτό το απέδειξε πέρυσι που το πήγε... μέχρι τέλους για την κούπα, το πιστοποίησε και σήμερα.

Οι δύο εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο έβγαλαν μια κακή εικόνα προς τα έξω και αυτό δεν μπορούσε να περάσει έτσι. Αμφότεροι υποτίμησαν το συλλογικό πνεύμα και έβαλαν πάνω από όλα τον εγωισμό τους. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Γιοβάνοβιτς και τους αντικαθιστά με την έναρξη του δεύτερου μέρους! Ο Σέρβος να θυμηθούμε ότι είχε διαδεχθεί τον Λάζλο Μπόλονι, με τον οποίο τα αποδυτήρια του ΠΑΟ βρώμαγαν... μπαρούτι. Ο ίδιος δεν το ξεχνά και φρόντισε να το κάνει ξεκάθαρο και στους ''αντιρρησίες'' του οργανισμού.

Αυτή η εικόνα της αψιμαχίας έρχεται σε αντιπαραβολή με τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον Ζέκα οι συμπαίκτες του. Μόλις ο Πορτογάλος πέρασε στον αγώνα, ο Πέρεθ του έδωσε το περιβραχιόνιο εν μέσω αποθέωσης στη Λεωφόρο. Αυτά είναι τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένοι οι πράσινοι και ο Γιοβάνοβιτς φροντίζει να μην αγγίξει κανείς το οικοδόμημά του.

Η ατάκα του Πάμπλο Γκαρσία έγινε πράξη

«Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς». Αυτό είναι το σύνθημα που έχει παρακινήσει τον Πάμπλο Γκαρσία καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής του είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής. Ο Ουρουγουανός έχει μεταλαμπαδεύσει τη νοοτροπία αυτή και στον Πανσερραϊκό. Οι νεοφώτιστοι βρέθηκαν στο καναβάτσο από νωρίς, όμως δε γονάτισαν. Έπαιξαν βάσει του σχεδίου τους, δημιούργησαν προϋποθέσεις για το 2-1 αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Έβγαλαν αντίδραση και ακόμη και φίλοι του Παναθηναϊκού τους έβγαλαν το καπέλο για τη μαχητικότητά τους. Η κόκκινη πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ήταν καταδικαστική και τώρα οι Σερραίοι οφείλουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συνεχίσουν την πανέμορφη πορεία που έχουν χαράξει με τον Πάμπλο Γκαρσία στο τιμόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ακούστηκε" για Ολυμπιακό, υπέγραψε στον ΠΑΟ με γενναία αύξηση - Σαμπντόρια για 18χρονο "Πράσινο" στόπερ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags