Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν... ασχολείται με τον Πανσερραϊκό - Άλλο είναι το πρόβλημα του Γιοβάνοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-30 14:02:00

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν... ασχολείται με τον Πανσερραϊκό - Άλλο είναι το πρόβλημα του Γιοβάνοβιτς

του Κώστα Γκόντζου
Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν... ασχολείται με τον Πανσερραϊκό - Άλλο είναι το πρόβλημα του Γιοβάνοβιτς

Η απολαυστική βραδιά και τι πρέπει να απασχολεί τον Σέρβο προπονητή για τη συνέχεια της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για τους πρωταγωνιστές του Τριφυλλιού απέναντι στην ομάδα των Σερρών, αλλά και για το "θέμα" που υπάρχει...

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό ότι τα παιχνίδια με αυτούς τους αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν τον απασχολούν πλέον σχετικά με το τρίποντο και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα παιχνίδια αυτά για τον φετινό Παναθηναϊκό είναι παιχνίδια "επίδειξης δύναμης και ανωτερότητας".

Και σαν τέτοια το μόνο που έχει ενδιαφέρον είναι το θέαμα, το τελικό σκορ και η ευκαιρία για μια σειρά παίκτες του να βγάλουν στο γήπεδο ωραίες ποδοσφαιρικά στιγμές και να προσφέρουν ένα χορταστικό ποδοσφαιρικά βράδυ.

Τέτοια ακριβώς παιχνίδια ήταν αυτά με τον Παναιτωλικό, με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Πανσερραϊκό, με τον Ατρόμητο και πάει λέγοντας.

Έτσι κύλησε και το Κυριακάτικο βράδυ στην Λεωφόρο.

Πόσο μάλλον που στα περισσότερα από' αυτά τα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει καν να μπει στην διαδικασία του αν θα πάρει ή όχι την νίκη, αφού από το πρώτο δεκάλεπτο σχεδόν έχει εξασφαλίσει με τα γρήγορα γκολ το τρίποντο.

Από κει και πέρα, η εικόνα είναι λίγο πολύ η ίδια.

Απολαυστικό θέαμα, επιθέσεις με χίλιους δυο τρόπους, γκολ και αποθέωση.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στα συγκεκριμένα παιχνίδια, μια σειρά παίκτες του που όταν καλούνται να προσφέρουν σε κάποια σχετικά δύσκολα ματς εξαφανίζονται, τις συγκεκριμένες βραδιές όχι απλά είναι εντελώς διαφορετικοί, αλλά σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα κάθε φορά που ο προπονητής τους χρειάζεται.

Παίκτες όπως ο Μπερνάρ, ο Βέρμπιτς, ο Σπόραρ και άλλοι δηλαδή που κόντρα στον Πανσερραϊκό ήταν πραγματικά απολαυστικοί.

Το πρόβλημα όμως και το ερωτηματικό παραμένει για τον φετινό Παναθηναϊκό.

Ο οποίος μπορεί να μοιράζει με άνεση πεντάρες και τεσσάρες σε ομάδες τέτοιου επιπέδου, αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι, ενώ και στην Ευρώπη προέρχεται από μια πικρή ισπαλία με κακή εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι και μια ήττα στην Λεωφόρο από την Ρεν παρ΄ ότι αυτή τη φορά προσπάθησε και ήταν σχετικά καλός σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.

Αυτό είναι το πρόβλημα και το ερωτηματικό ταυτόχρονα για τον Παναθηναϊκό, που παιχνίδια όπως με τον Πανσερραϊκό δεν μπορούν, ούτε να το απαντήσουν, ούτε να το λυσουν.

Γιατί αν πάμε στην μια πλευρά του νομίσματος και αποφασίσουμε ότι το όλο πρόβλημα είναι θέμα δυνατότητας και επιπέδου της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, τότε το πρόβλημα θα παραμείνει τέτοιο μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να πορευτεί με αυτό διεκδικώντας έτσι τους στόχους του για φέτος.

Αν όμως δεν είναι θέμα ποιότητας και δυνατοτήτων και είναι κάτι άλλο, όπως παράδειγμα θέμα ψυχολογίας, νοοτροπίας και συνολικών χειρισμών σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, τότε θα πρέπει παιχνίδια σαν κι αυτό με τον Πανσεραϊκό να αποτελέσουν στήριγμα και μάθημα για το πως πρεπει η ομάδα να συμπεριφέρεται σε όλα της τα παιχνίδια και ανεξάρτητα από την δυναμικότητα του αντιπάλου και την κρισιμότητα του αγώνα κάθε φορά.

Κι εδώ είναι το θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει ο Γιοβανοβιτς, αν λέμε φυσικά δεν είναι απλά θέμα ποιότητας και "ταβανιου" στις φετινές δυνατότητες του Παναθηναϊκού.

Αλλά αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο δύσκολο και υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι τότε όλη η ομάδα και ο κόσμος της μπορούν να παραμείνουν στον αστερισμό της νέας πεντάρας και της απολαυστικής βραδιάς στην Λεωφορο κόντρα στον Πανσερραϊκό.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ιβάν δεν είναι Μπόλονι - Ο... Σκόραρ διαψεύδει τους επικριτές του - Το είπε και το έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία 
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags