Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς κάνει στον ΠΑΟ ό,τι ο Αλμέιδα στην περσινή ΑΕΚ - Η μεγάλη του διαφορά με τους κόουτς των Big-4
Ποδόσφαιρο
| 2023-10-30 17:42:00

Ο Γιοβάνοβιτς κάνει στον ΠΑΟ ό,τι ο Αλμέιδα στην περσινή ΑΕΚ - Η μεγάλη του διαφορά με τους κόουτς των Big-4

του Ευάγγελου Μίχου
Ο Γιοβάνοβιτς κάνει στον ΠΑΟ ό,τι ο Αλμέιδα στην περσινή ΑΕΚ - Η μεγάλη του διαφορά με τους κόουτς των Big-4

Το επιπλέον όπλο του Τριφυλλιού για να πάρει πρωτάθλημα. Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για τον Σέρβο προπονητή που έχει αλλάξει συνήθειες και για την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ, ενώ κάνει και μία σύγκριση με τους Μαρτίνεθ, Αλμέιδα και Λουτσέσκου.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε και τον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε δυσκολέψει πάρα πολύ/κυριολεκτικά ζορίσει Ολυμπιακό/ΑΕΚ/Άρη με τους οποίους επίσης έπαιξε εκτός έδρας. Από την πρωταθλήτρια οι νεοφώτιστοι είχαν κόψει βαθμούς, στο "Βικελίδης" είχαν υποκύψει στις καθυστερήσεις και στο "Καραϊσκάκης" όταν έμειναν με δέκα. Κατά συνέπεια στην αναμενόμενη σύγκριση η άνεση με την οποία οι πράσινοι κέρδισαν τον συνήθως δύσκολο - καταβλητέο και μαχητικό Πανσερραϊκό δίνει και την μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του. Μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟ έχει πλέον και την καλύτερη επίθεση της Superleague, κάτι που ασφαλώς είναι ένα επιπλέον όπλο στο δρόμο για να στεφθεί πρωταθλητής (και δεν είχε πέρσι )!

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σμπαραλιάζει με καθαρά σκορ και σχετικά γρήγορα, τις ομάδες από την 6η θέση της βαθμολογίας και κάτω. Την ... τύχη του Πανσερραϊκού είχαν προηγουμένως οι Αστέρας, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Βόλος. Όχι τυχαία ασφαλώς. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει κάνει ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ του και ο Γιοβάνοβιτς έχει αλλάξει τις... συνήθειες της προηγούμενης 2ετίας. Η ομάδα του είναι πιο δημιουργική/παραγωγική και ο Σέρβος κόουτς κάνει πραγματικό και μεγάλο rotation.

Για παράδειγμα στο χθεσινό ματς και συγκριτικά με την 11άδα κόντρα στην Ρέν, ξεκίνησαν οι Σπόραρ/Βέρμπιτς/Βιλένα/Κώτσιρας/Πέρεθ/Λοντίγκιν. Πιθανότατα να ξεκινούσε και ο Χουανκάρ αντί του Μλαντένοβιτς, αν ήταν καλά! Με εξαίρεση τον Ρώσο γκολκίπερ κανένας από τους υπόλοιπους δεν θεωρείται/δεν έχει την ... καρτέλα του αναπληρωματικού. Οπότε έχουν κίνητρο και ξέρουν πως θα πάρουν την ευκαιρία τους από τον Ιβάν για να δείξουν τι και πόσο μπορούν. Και αυτό κάνουν. Έτσι, λοιπόν, δεν υπάρχει εφησυχασμός από κανέναν και ουσιαστικά ο Γιοβάνοβιτς κάνει στον φετινό Παναθηναϊκό ότι ο Αλμέιδα στην περσινή ΑΕΚ: έχει 21 βασικούς παίκτες και όχι 14 με 15!!

Προσοχή σε μια επίσης σημαντική λεπτομέρεια: ο κόουτς Γιοβάνοβιτς μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής από το καλοκαίρι και τα ευρωπαϊκά προκριματικά, δεν το κάνει τώρα που έχουν πλακώσει τα συνεχόμενα ματς. Απόδειξη πως ξέρει τι rotation κάνει και γιατί το κάνει, δηλαδή το κάνει προγραμματισμένα, με δική του βούληση, όχι πιεσμένος απο καταστάσεις.

Αυτή είναι και η μεγάλη του διαφορά από τους συναδέλφους του, της υπόλοιπης Big 4, πόσο μάλλον με δεδομένο πως και οι 4 δίνουν ευρωπαϊκούς αγώνες Πέμπτη! Δηλαδή με τον Αλμέιδα (που έχει αναγκαστεί λόγω των συνεχών και πολλών τραυματισμών σε αναγκαστικό και... υπερβολικό ενίοτε rotation, συχνά και σε ... αλχημείες), με τον Λουτσέσκου (το πρώτο δίμηνο αναγκαζόταν να αλλάζει συνέχεια 11άδα προκειμένου να παίρνουν συμμετοχές για να βρουν ρυθμό και να ετοιμαστούν πιο γρήγορα οι... καθυστερημένες μεταγραφές του κλαμπ που όλοι προορίζονταν για βασικοί κάποια στιγμή ήτοι Σαμάτα/ Οζντόεφ/ Μέιτε/ Ντεσπόντοφ) αλλά και με τον Μαρτίνεθ (ο Ισπανός, ως ο μοναδικός Μπιγκφοράτος κόουτς που δεν ήταν και πέρσι στην ομάδα του, αρχικά έψαχνε το ιδανικό σχήμα και μετά την ιδανική 11άδα του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να κάνει ένα ελεγχόμενο rotation και σχετικά μέχρι πρόσφατα μάθαινε ακόμη τους παίκτες και τις ικανότητές τους).

Στο δια ταύτα: ο Παναθηναϊκός, όπως και πέρσι έτσι και φέτος που είναι σαφέστατα πιο δυνατός, αποδεικνύεται απόλυτα αξιόπιστος και με ακόμη μεγαλύτερο πνεύμα winners στα ματς που δεν είναι ντέρμπι. Κάτι που πιθανότατα, όπως και πέρσι, να τον βρει πρώτο ή δεύτερο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μόνο που ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι play offs την άνοιξη, όταν πιθανότατα κανένας δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι που έχασε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός γιατί δεν μπόρεσε να κερδίσει τα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην έδρα του.Για να στεφθούν, λοιπόν, πρωταθλητές της σεζόν 2023-24 οι πράσινοι θα πρέπει να μάθουν να κερδίζουν ντέρμπι. Υπενθυμίζω πως έξι θα ξαναδώσουν στα play offs...

Το δείγμα γραφής του Παναθηναϊκού στα τρία μέχρι τώρα ντέρμπι της σεζόν λέει άλλα. Έχασε από την ΑΕΚ στην Λεωφόρο, έσωσε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο του με buzzer beater του Γερεμέγεφ κι αφού προηγήθηκε γκάφα ολκής του Κουλιεράκη ενώ στο πιο πρόσφατο, στο "Καραϊσκάκης", παρότι έκανε ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο ισοφαρίστηκε στο 49' και μετά... ήρθαν οι βάρβαροι με τις κροτίδες για να διακοπεί το ντέρμπι.

Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στην κορυφή αλλά για να μην δημιουργούνται ψευδαισθήσεις αυτό συνέβη χάρη στην δικαστική απόφαση για το ντέρμπι που διακόπηκε, το οποίο το πήρε στα χαρτιά και όχι στον αγωνιστικό χώρο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ιβάν δεν είναι Μπόλονι - Ο... Σκόραρ διαψεύδει τους επικριτές του - Το είπε και το έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags