Facebook Pixel Ο Αλμέιδα πήρε το σκαλπ του Λουτσέσκου! Σερί νικών και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-01 18:43:00

Ο Αλμέιδα πήρε το σκαλπ του Λουτσέσκου! Σερί νικών και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

του Κιτρινόμαυρου
Ο Αλμέιδα πήρε το σκαλπ του Λουτσέσκου! Σερί νικών και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Η ΑΕΚ χτίζει σερί απέναντι στον ΠΑΟΚ με τον Αργεντινό στον πάγκο. Προβληματισμός στη Θεσσαλονίκη για τις ήττες με κατεβασμένα τα χέρια.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, σε μία αναμέτρηση που η Ένωση ήταν ανώτερη και ισοπέδωσε τον αντίπαλό της, ο οποίος ήταν ανύπαρκτος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε παθητικό ρόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια και απείλησε μόνο μια φορά στο παιχνίδι και αυτό στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Η εμφατική εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» αποτελεί δουλειά του Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ έβγαλε τα γνωστά της χαρακτηριστικά. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και εναλλαγές σε συνδυασμό με πίεση ψηλά προκειμένου να εκβιάσει τον αντίπαλό της σε λάθη. Ο προπονητής της Ένωσης έκανε σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, οι αλλαγές βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου με την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού να σημειώνει μία νίκη χωρίς να πατήσει γκάζι.

Στον «κιτρινόμαυρο» Τύπο ο Αργεντινός τεχνικός αποθεώνεται, όχι μόνο για την εικόνα της ομάδας, αλλά και γιατί με την έλευση του Αλμέιδα «έσπασε» αφενός η «κακοδαιμονία» που είχε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια με τον ΠΑΟΚ και «χτίστηκε» ένα νικηφόρο σερί, παρόμοια με αυτά που υπήρχαν προ εποχής Ιβάν Σαββίδη…

Η ΑΕΚ νίκησε στις 30 Οκτωβρίου 2022, πέρσι τέτοια εποχή δηλαδή, τον ΠΑΟΚ με 2-0 με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο, μετά από δύο χρόνια, όταν είχε επικρατήσει στις 1 Ιουλίου 2020 2-0 μέσα στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Ακολούθησε η ήττα με 2-0 στον δεύτερο γύρο στις 19 Φεβρουαρίου 2023 μέσα στην Τούμπα και από εκεί και ύστερα η Ένωση με τον Αργεντινό τεχνικό έχει μόνο νίκες.

Πριν την επικράτηση του 2020 η ΑΕΚ έκανε πάλι δύο χρόνια να επικρατήσει του ΠΑΟΚ! Ήταν στις 11 Μαρτίου 2018 για την 25η αγωνιστική, στο γνωστό παιχνίδι που τίναξε τα πάντα στον αέρα.

Ο Αλμέιδα όμως έχει χτίσει ένα σερί με 4 συνεχόμενες νίκες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου και μάλιστα με συνολικό σκορ 8-0! Του έχει πάρει το σκαλπ στην κυριολεξία…

Αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τον κόσμο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όπως αφουγκραζόμαστε από τα ραδιόφωνα και τα ΜΜΕ της πόλης, από τη στιγμή που βλέπουν μία δυναμική που είχε αποκτήσει η ομάδα τους τα τελευταία χρόνια, με σημαντικές νίκες μέσα στην Αθήνα, να καταστρέφεται. Επίσης έχουν παρατηρήσει, ότι η ομάδα τους σε αυτά τα ματς με τους «κιτρινόμαυρους» να μην παρουσιάζει το πρόσωπο που είχε σε άλλα παιχνίδια. Δεν είναι και το καλύτερο να χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια και χωρίς να δείχνεις σημάδια, ότι μπορείς να παλέψεις ένα παιχνίδι.

Για τους ΑΕΚτζήδες βέβαια αυτή η πραγματικότητα μεταφράζεται διαφορετικά! Προσεγγίζουν το θέμα, με χιουμόρ, ως «επαναφορά του ΠΑΟΚ στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις», δηλαδή στην εποχή που έχανε από τα Τέμπη, όταν κατέβαινε στην πρωτεύουσα. Αυτά είναι σημεία των καιρών… Εξάλλου και ο Λουτσέσκου τους έχει προκαλέσει πολλάκις με δηλώσεις του τα τελευταία χρόνια.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags