Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ... γλίτωσε ΠΑΟ από Εκόνγκ και "χρεώθηκε" 4+1 εκατ. - Ούτε παζάρια δεν έκαναν - Σκέψεις για μεταγραφή
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-01 17:36:00

Ο ΠΑΟΚ... γλίτωσε ΠΑΟ από Εκόνγκ και "χρεώθηκε" 4+1 εκατ. - Ούτε παζάρια δεν έκαναν - Σκέψεις για μεταγραφή

Οι Μιχείες

Ο προβληματισμός, η ΑΕΚ και οικονομικοί όροι της συμφωνίας. Ο Ευάγγελος Μίχος με αφορμή τις εμφανίσεις μέχρι τώρα του Νιγηριανού άσου και τον... συναγερμό στην Τούμπα, αποκαλύπτει όσα έγιναν το καλοκαίρι με τη μεταγραφή του, γιατί έκαναν πίσω από το Τριφύλλι, πόσα χρήματα θα πάρει και το τηλεφώνημα από άνθρωπο της Ένωσης.

Ο Ουίλιαμ Τρόστ Εκόνγκ είναι μαζί με τον Ντομαγκόι Βίντα οι δυο μακράν πιο ακριβοπληρωμένοι στόπερ της φετινής SuperleagueΜόνο που η προσωπικότητα και η προσφορά τους σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα, είναι κυριολεκτικά στους δύο αντίθετους πόλους, αρνητικό ο ένας θετικό ο άλλος!!

Ο διεθνής Κροάτης πιθανότατα να είναι ξανά υποψήφιος για τα ποδοσφαιρικά... Όσκαρ ενώ ο διεθνής Νιγηριανός έχει βάλει ήδη υποψηφιότητα για τα... χρυσά βατόμουρα της σεζόν! Με την αμφισβήτηση για αυτόν στην Τούμπα να έχει ξεκινήσει για τα καλά...

Ο Εκόνγκ κατέφτασε στον ΠΑΟΚ για να αντικαταστήσει τον Ίνγκασον που έφευγε, πήρε σε αποδοχές ακριβώς το συμβόλαιο του Ισλανδού (1.250.000 net ετησίως), κόστισε και αγορά 1.000.000 ευρώ από τη Watford και ενώ συμπληρώνει τέσσερις μήνες στην Τούμπα συνεχίζει να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στην άμυνα του δικέφαλου! Για ηγέτης που πλασαρίστηκε όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του -και όπως δηλαδή ήταν ο προκάτοχος του, Ίνγκασον- ούτε... κουβέντα να γίνεται αφού μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο.

Ο προβληματισμός ,λοιπόν, για τον Εκόνγκ πηγαίνει στα... κόκκινα και παρότι ακόμα είναι σχετικά νωρίς (σχεδόν στο 1/4 της σεζόν βρισκόμαστε), κάποιοι στην Τούμπα κάνουν δεύτερες σκέψεις για την ανάγκη να πάνε το Γενάρη εκτός από δεξιού μπακ και στην απόκτηση δεξιού στόπερ που θα πλαισιώνει τον Κουλιερακη!! Άλλωστε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν συναντάμε το... πρωτοφανές, από τους τέσσερις κλασικούς στόπερ οι τρεις να είναι αριστεροπόδαροι ( "Κούλιε", Μιχαηλίδης και Νάσμπεργκ) και ουσιαστικά ο Εκόνγκ να μην έχει...ζευγάρι!!!

Πάμε τώρα και στο κορυφαίο παρασκήνιο με πρωταγωνιστή τον Νιγηριανό στόπερ και την καλοκαιρινή ιντριγκαδόρικη μεταγραφική του ιστορία. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ είχε μπει τότε σφήνα στον Παναθηναϊκό που συζητούσε ήδη από πιο πριν με τον Εκόνγκ και την Watford για την αγορά του. Ο Εκόνγκ με τά 2.500.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, εκεί στα τέλη Ιουνίου αποτελούσε το νούμερο ένα μεταγραφικό στόχο των πράσινων για τη θέση του ενός στόπερ.

Πόσο προχωρημένη ήταν η υπόθεσή αποδεικνύεται και από το ότι ο Νιγηριανός είχε ζητήσει πληροφορίες από παίκτη του Παναθηναϊκού Β, τον οποίο γνώριζε από την Αγγλία, για το κλαμπ, τη ζωή στην Αθήνα αλλά και για τις περιοχές που θα μπορούσε να νοικιάσει σπίτι!! Κάποια στιγμή η διαπραγμάτευση κόλλησε γιατί υπήρχε απόσταση στο οικονομικό, τόσο με τον παίκτη που ζητούσε συμβόλαιο κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ετησίως όσο και με την Watford που δεν τον υπολόγιζε μεν και ήθελε να απαλλαγεί από το υψηλό του συμβόλαιο, τον κοστολόγησε δε μίνιμουμ με 700.000 ευρώ και το σημαντικότερο δεν τον δάνειζε, όπως επιθυμούσαν βασικά οι πράσινοι!!

Κάπου εκεί, λοιπόν, σκάει στον ΠΑΟΚ η καυτή πατάτα με τον Ίνγκασον που πίεζε για να παραχωρηθεί άμεσα στην Μίντιλαντ. Ο δικέφαλος που έτσι κι αλλιώς αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυσκοίλιος στο να βρει και να κλείσει μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, καιγόταν κυριολεκτικά για αντικατάσταση του Ισλανδού. Όταν τους προτάθηκε ο Εκόνγκ με τον Λουτσέσκου να δίνει άρον άρον την έγκρισή του φοβούμενος πως θα έμενε και χωρίς δεξί στόπερ (εκτός από φορ) για τα προκριματικά, στον Οργανισμό ΠΑΟΚ δεν κάθισαν να ... ψειρίσουν την υπόθεση όπως έκαναν με άλλες. Ούτε στο οικονομικό παζάρεψαν ιδιαίτερα, από την στιγμή μάλιστα που θα εισέπρατταν καλά λεφτά από την πώληση Ίνγκασον.

Η Γουότφορντ που βρήκε στην ανάγκη τον ΠΑΟΚ τσίμπησε και 300.000 παραπάνω από το ποσό που τον τιμολογούσε αρχικά ενώ και ο Εκόνγκ βρήκε ένα συμβόλαιο plus (αρκετά) του εκατομμυρίου, που μέχρι εκείνες τις ημέρες δεν είχε από πουθενά αλλού. Βέβαια και ο ΠΑΟΚ πληρώνοντας αρκετά παραπάνω έκανε το κομμάτι του απέναντι στον Παναθηναϊκό, "ισοφαρίζοντας" σε... 1-1 αφού θεωρητικά του "έκλεψε" έναν παίκτη που ήθελε και διεκδικούσε, όπως ακριβώς είχαν κάνει προηγουμένως και οι πράσινοι στον δικέφαλο με την υπόθεση ( "αρπαγή") Τζούρισιτς, τον οποίος επίσης χρυσοπλήρωσαν για να μην καταλήξει στην Τούμπα!!!

Κάπως έτσι ο 64 φορές διεθνής Νιγηριανός σέντερ μπακ ήρθε στην Ελλάδα όχι όμως για το τριφύλλι που τον είχε πλησιάσει πρώτο αλλά για το δικέφαλο του βορρά! Ποιος βγήκε κερδισμένος με τη μέχρι τώρα εικόνα του Εκόνγκ; Μάλλον γλίτωσε ο Παναθηναϊκός, με τον ΠΑΟΚ να φορτώνεται ένα πολύ βαρύ συμβόλαιο, κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια (έως το 2026)!!

Πάμε λίγους μήνες πίσω, στις αρχές του Ιουλίου, όταν διέρρευσε στην ελληνική ποδοσφαιρική πιάτσα πως ο Εκόνγκ ετοιμάζεται να κλείσει στον ΠΑΟΚ. Τότε και σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο, έπεσε τηλεφώνημα στην πλευρά του άσου από την ΑΕΚ, που έψαχνε επίσης στόπερ και στην οποία επίσης είχε προταθεί από τον Ιούνιο. Ο 30χρονος άσος όμως, ουσιαστικά είχε ήδη συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και δεν θέλησε να μπει σε... δεύτερες σκέψεις!

Όπως αντιλαμβάνεστε πάντως ο Εκονγκ με το καλό βιογραφικό που είχε, με θητεία σε Serie A και Premier League, θα μπορούσε να είχε κλείσει σε οποιαδήποτε από τις τρεις ομάδες της ελληνικής big 4 στις οποίες και προτάθηκε. Μόνο που τα βιογραφικά δεν λένε πάντα την αλήθεια, αν δεν ταιριάξουν χαρακτηριστικά και δεν βοηθάει και η ομάδα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα Νικολακόπουλου για την τιμωρία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - "Εγώ ξέρω ότι..." - Τον "επιβεβαιώνει" η ΠΑΕ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags