Μπορεί η ποινή από πλευράς Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League να ήταν βαριά στον Ολυμπιακό, με την ομάδα να έχει χάσει το παιχνίδι με 0-3 στα χαρτιά, να έχει μείον ένα βαθμό και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της διακοπής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως οι Ερυθρόλευκοι είναι σίγουροι για την... ανατροπή.

Όπως έγινε γνωστό από το απόγευμα της Τρίτης (31/10) οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει έφεση στο δευτεροβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ, με στόχο να πέσει η ποινή ενώ η σιγουριά τους πως κάτι τέτοιο θα γίνει μιας και όπως έγινε γνωστό έβγαλαν εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής (5/11) με τον ΠΑΟΚ.

Που στηρίζουν όμως την αισιοδοξία τους αυτή οι Ερυθρόλευκοι; Στον Ολυμπιακό, από την πρώτη στιγμή, θεωρούν πως η απόφαση από το Πειθαρχικό της Λίγκας είναι βασισμένη σε λάθος αιτιολογία, θεωρώντας πως πρέπει να τιμωρηθούν μόνο για τη ρίψη κροτίδας, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει αφαίρεση βαθμών και ήττα από τον Παναθηναϊκό στα χαρτιά, αλλά μόνο ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Όπως σημειώνουν μάλιστα τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση είναι εσφαλμένα, μιας και δεν αναγράφονται ούτε στο φύλλο αγώνα, αλλά ούτε στην ιατρική γνωμάτευση, κάτι που κάνει το σκεπτικό πάνω στην οποία βγήκε η ποινή να είναι στον... αέρα. 

Μάλιστα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού από την πρώτη ώρα, μετά τη διακοπή του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, σημειώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρξε απόφαση για το αν μπορεί να αγωνιστεί ή όχι ο Χουάνκαρ, με αποτέλεσμα η απόφαση από πλευράς Πρωτοβάθμιου Οργάνου να είναι... αίολη, χωρίς βάση και σίγουροι ότι θα καταπέσει σε δεύτερο βαθμό από τους δικαστές της ΕΠΟ. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί πως ο Κώστας Νικολακόπουλος επί του θέματος έγραψε στο gazzetta.gr: "Παρεμπιπτόντως αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ την Κυριακή θα γίνει με κόσμο".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα τούμπα στο Λιμάνι με απόφαση Μαρτίνεθ - Εκτός με ΠΑΟΚ ο κορυφαίος με Γουέστ Χαμ - Μεγάλο ρίσκο!