Σε μία δύσκολη περίοδο περνάει ξαφνικά ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσγειώθηκε απότομα στα δύο τελευταία ντέρμπι, καθώς με τον Παναθηναϊκό υπήρξε η διακοπή και με τον ΠΑΟΚ μία από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας του.

Οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν την Κυριακή στο Γ. Καραϊσκάκης αδιάβαστοι, με λάθος τακτική, χωρίς καλή ψυχολογία και χωρίς πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, με ξεκάθαρη ευθύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος μετά τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πήρε και πάλι βαθμό κάτω από τη βάση. Με την Ένωση ο Ισπανός είχε τουλάχιστον ένα καλό ημίχρονο, με το Τριφύλλι μετά τον… εφιάλτη του πρώτου 45λεπτου είδε τους παίκτες του να αντιδρούν και να ισοφαρίζουν, ωστόσο απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά τα έκανε όλα λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς φυσικά να «βγαίνουν από το κάδρο» και οι ποδοσφαιριστές.

Ο Ισπανός όμως, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, είχε την πρώτη και την κυριότερη ευθύνη καθώς δεν διάβασε καλά το παιχνίδι, για ακόμα ένα ντέρμπι δεν προετοίμασε σωστά την ομάδα του με συνέπεια εντός έδρας και πάλι να δείχνουν χαμένοι για ένα ημίχρονο, ενώ έκανε και τακτικά λάθη όπως αναλύσαμε από χθες στο Sportdog.gr. Δεν δικαιώθηκε με την αλλαγή συστήματος, ούτε με την χρησιμοποίηση των Πορόζο, Ελ Κααμπί, Κίνι και Αλεξανδρόπουλου, ενώ το γεγονός πως έχει… εξαφανίσει τον Μασούρα που ήταν από τους κορυφαίους στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού στην αρχή της σεζόν, σίγουρα πρόκειται για «κατόρθωμα». Ήταν ένα πραγματικό βατερλό για τον Μαρτίνεθ, ο οποίος έχασε κατά κράτος από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Σε αυτό βέβαια φέρουν τεράστια ευθύνη και οι παίκτες, καθώς με εξαίρεση τους Φορτούνη και Μασούρα (που για αυτό τον λόγο αποθεώθηκαν από την εξέδρα) όλοι οι άλλοι βυθίστηκαν με την ομάδα. Και το χειρότερο της βραδιάς δεν ήταν η «τεσσάρα», αλλά η απουσία αντίδρασης μετά το 0-2. Μόλις μπήκε το δεύτερο γκολ οι Πειραιώτες έφυγαν από το γήπεδο, παράτησαν το παιχνίδι και απλά περίμεναν να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να κάνει πάρτι, να πετύχει τέσσερα γκολ και να έχει ευκαιρίες για περισσότερα. Τραγικό και ανεπίτρεπτο και σίγουρα δεν πρέπει να περάσει έτσι.

Όλοι άλλωστε δικαιούνται να έχουν μία κακή βραδιά, όμως όλοι πρέπει να παλεύουν και να μην παρατάνε τα παιχνίδια. Βέβαια, κάποιοι την Κυριακή δεν ήταν απλά κακοί, αλλά δεν… βλέπονταν. Ο Κίνι ήταν και πάλι «επικίνδυνος», ο Ποντένσε… εξαφανίστηκε όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Πορόζο επιβεβαίωσε πως δεν γίνονται πλέον θαύματα. Μπορεί στα τελευταία δύο ματς να έδειξε πως με την παρουσία του βελτίωσε την άμυνα, ωστόσο το ανόητο πέναλτι που έκανε… χτύπησε και πάλι καμπανάκια.

Ο Ολυμπιακός έχει μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος, αφού εκτός από τα γνωστά προβλήματα στα στόπερ, δυσκολεύεται πάρα πολύ και με τους μπακ (ο Ροντινέι είναι καλός επιθετικά όχι αμυντικά, ενώ αριστερά δεν υπάρχει κάποια σταθερά). Γι’ αυτό και πρέπει άμεσα οι Κορδόν-Μαρτίνεθ να… τρέξουν το θέμα της μεταγραφής κεντρικού αμυντικού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ζητήσει να φτιαχτεί μία ομάδα καλή για να πάρει το πρωτάθλημα όσο και αν κοστίσει και η εικόνα στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας, είναι κάτι παραπάνω από προβληματική. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο και καλό είναι να βρεθεί άμεσα ο παίκτης που θα λύσει το πρόβλημα, πριν χρειαστεί να πάρει ξανά τις δύσκολες αποφάσεις ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, γιατί τότε για κάποιους θα είναι αργά!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιάβαστος ξανά ο Μαρτίνεθ, δύο… μεγάλα δώρα σε ΠΑΟΚ - Αγνώριστος ο Πασχαλάκης, "έκρηξη" με Κίνι!