Ολυμπιακός: Η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο σόκαρε τους οπαδούς του Ολυμπιακού με τον τρόπο που ήρθε και αποτέλεσε την πρώτη ηχηρή "σφαλιάρα" για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στη φετινή Super League. Για δεύτερο σερί ντέρμπι οι Ερυθρόλευκοι προκάλεσαν έντονο προβληματισμό με την απόδοσή τους, με τη διαφορά ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ οι Ερυθρόλευκοι είχαν αρχίσει να βγάζουν αντίδραση. Αντιθέτως, κόντρα στον ΠΑΟΚ όχι απλά δεν υπήρξε αντίδραση μετά το 0-1 αλλά πλήρης κατάρρευση, που έφερε το 0-4!

Όπως και με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε κανένα σημείο. Μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ο Δικέφαλος διατηρούσε με χαρακτηριστική ευκολία το μηδέν στα μετόπισθεν, έχοντας απειληθεί σοβαρά μόλις μία φορά όσο το ματς παρέμενε ισόπαλο (στη μεγάλη ευκαιρία του Ποντένσε). Την ίδια στιγμή, δεν υπήρχαν πειστικές επιστροφές στις μεταβάσεις από επίθεση σε άμυνα, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να δείχνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι στην αντεπίθεση.

Σε μία τέτοια φάση, που προήλθε δηλαδή από κακή επιστροφή των Ερυθρολεύκων, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Παρά το γεγονός ότι ούτε για αντεπίθεση επρόκειτο ούτε για φάση που ο Δικέφαλος αναπτύχθηκε με ταχύτητα, η "ερυθρόλευκη" άμυνα φάνηκε... υπνωτισμένη. Κάνενας εκ των αμυντικών χαφ και των στόπερ δεν ακολούθησε τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ.

Φυσικα, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το πρώτο γκολ φέρει ο Πασχαλάκης, μιάς και η αντίδρασή του δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Είναι γεγονός ότι στο αποψινό ντέρμπι ο Έλληνας γκολκίπερ παρουσίασε μία αστάθεια, που δεν μας έχει συνηθίσει όσο φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Πασχαλάκη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν παραλίγο να υποπέσει σε γκέλα χάνοντας την μπάλα από την πίεση του Τόμας.



Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει τη μάχη του κέντρου, αν και ο Μαρτίνεθ παρέταξε τρία χαφ (Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Καμαρά) απέναντι στα δύο του ΠΑΟΚ (Οζντόεφ, Μεϊτέ). Ίσως ο Ισπανός τεχνικός είδε τα... σημάδια από το πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν και πάλι είχε υστερήσει η ομάδα του στον άξονα, και γι' αυτό αποφάσισε να φορτώσει το κέντρο με έναν ακόμα χαφ.

Παράλληλα, το πλάνο ήταν να "πνίξει" τον Δικέφαλο, ο οποίος έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ το πόσο ευάλωτος είναι σε καταστάσεις πρέσινγκ. Ωστόσο, οι Φορτούνης και Ποντένσε δεν είναι παίκτες που πρεσάρουν πολύ τα αντίπαλα μπακ, συνεπώς η πίεση που προσπαθούσαν να ασκήσουν ο Ελ Κααμπί και οι τρεις χαφ συνήθως έμενε... στη μέση. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορούμε να πούμε πως δεν βγήκε στον Μαρτίνεθ η μη χρησιμοποίηση του Μασούρα από το ξεκίνημα, καθώς ο Έλληνας επιθετικός μπορεί να πρεσάρει και να κλέψει την μπάλα ψηλά πιο αποτελεσματικά.

Τέλος, η στήριξη του Μαρτίνεθ στον Κίνι αρχίζει να δοκιμάζει την υπομονή των οπαδών του Ολυμπιακού, κάτι που φάνηκε και απόψε. Ο Ισπανός συχνά αποτελεί παραφωνία στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και όλα αυτά δίχως να αποτελεί εγγύηση στον αμυντικό τομέα. Το ξέσπασμα της εξέδρας μετά από ένα απογοητευτικό σουτ του Κίνι στο δεύτερο ημίχρονο που κατέληξε πλάγιο άουτ τα λέει όλα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόλπο Λουτσέσκου με Μουργκ-Κωνσταντέλια! Ο Τόμας πήρε το σκαλπ του Πορόσο - Με 4 έφυγε και ο Μαρτίνς…