Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Θα βλέπει "εφιάλτες" με Μαντσίνι - Έκανε την Κηφισιά… Ρεν και τη νίκησε - Διπλή κίνηση ματ από Γιοβάνοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-12 23:53:00

Θα βλέπει "εφιάλτες" με Μαντσίνι - Έκανε την Κηφισιά… Ρεν και τη νίκησε - Διπλή κίνηση ματ από Γιοβάνοβιτς

του Νίκου Στεργίου
Θα βλέπει "εφιάλτες" με Μαντσίνι - Έκανε την Κηφισιά… Ρεν και τη νίκησε - Διπλή κίνηση ματ από Γιοβάνοβιτς

Η δικαίωση του Σέρβου προπονητή και η επιστροφή του Αϊτόρ! Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν αλλά δεν γκέλαραν και... καλπάζουν πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον κόουτς να ρισκάρει και να κερδίζει παίκτες και βαθμούς. Ποιοι ξεχώρισαν και πώς πήρε το διπλό από τον πάγκο.

Παναθηναϊκός: Η Κηφισιά αποδείχθηκε ξανά "σκληρό καρύδι" και ζόρισε τον Παναθηναϊκό. Με δεδομένο ότι "γκέλαρε" η ΑΕΚ στην Καισαριανή, το πέρασμα του Τριφυλλιού από ακόμα μία δύσκολη έδρα, προσδίδει μεγαλύτερη αξία στο τρίποντο. Ο Γιάννης Αναστασίου αξίζει τα εύσημα, καθώς έχει φτιάξει μία δυσκολοκατάβλητη και εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα αναγκαίο τρίποντο, ώστε να ανακτήσει την ψυχολογία του μετά το "στραπάτσο" στη Γαλλία. Δεν θα υπήρχε χειρότερο timing από αυτό για να στραβοπατήσουν οι Πράσινοι κόντρα σε μία νεοφώτιστη ομάδα! Το ματς έκρυβε παγίδες, όπως κατάλαβε πολύ καλά η ΑΕΚ πριν λίγες μέρες, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι Παναθηναϊκός έχασε πάλι έναν κεντρικό αμυντικό (Γεντβάι) κατά τη διάρκεια του αγώνα και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τον Ζέκα σε ρόλο στόπερ για 30 λεπτά!

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στην Καισαριανή συνθήκες που λίγο πολύ έμοιαζαν με αυτές που απέτυχε να διαχειριστεί στη Γαλλία. Όπως η Ρεν έστησε "τείχος" πίσω από την μπάλα μετά την αποβολή, έτσι και η Κηφισιά κλείστηκε ολόκληρη στο δικό της μισό από το ξεκίνημα. Ο Γιάννης Αναστασίου είχε διαβάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πράσινοι κόντρα σε κλειστές άμυνες και θέλησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Τετέι για να χτυπήσει στην κόντρα. Η στρατηγική του απέδωσε καρπούς σε όλο το πρώτο ημίχρονο και μάλιστα θα μπορούσε να "ξεράνει" τον Παναθηναϊκό, αν ο Λοντίγκιν δεν τον γλίτωνε με μεγάλη απόκρουση στο 35'.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήξερε πως αυτή θα η τακτική της Κηφισιάς στο γήπεδο και έψαξε να βρει τρόπους για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, κάτι που η ομάδα του δεν είχε καταφέρει στη Γαλλία. Ο Παναθηναϊκός εστίασε στο να δίνει πλάτος στις επιθέσεις του, δημιουργώντας κατά κόρον συνθήκες για να παίξουν "1 vs 1" οι ακραίοι του. Ο κεφάτος Μαντσίνι έκανε τον Παρρά να βλέπει... εφιάλτες στη δεξιά πλευρά και ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Τριφυλλιού. Ο Αργεντίνος δικαιώθηκε για τη σπουδαία εμφάνισή του με το γκολ που πέτυχε, λυτρώνοντας τους Πράσινους. Μοιάζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιοβάνοβιτς!



Το ματς της Καισαριανής ήταν ουσιαστικά το πρώτο που δείχνει ότι ο Αϊτόρ επιστρέφει. Ο Ισπανός άσος ήταν δραστήριος, δεν φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες και θύμισε... κάτι από τον παίκτη που θαυμάσαμε πέρυσι. Το VAR του στέρησε τη χαρά να πανηγυρίσει το γκολ που σημείωσε (από ασίστ του Μαντσίνι φυσικά) αλλά το σημαντικό είναι πως ο βιρτουόζος άσος είναι ξανά εδώ και χτυπά την πόρτα της ενδεκάδας!

Σταθερότητα επέδειξε για άλλο ένα παιχνίδι ο Γιούρι Λοντίγκιν, που δικαιώνει τον Γιοβάνοβιτς για την επιλογή του να εφαρμόζει ροτέισον και στη θέση του τερματοφύλακα. Η επέμβασή του στη μεγάλη ευκαιρία της Κηφισιάς στο 35' είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και καθοριστική. Αξίζει συγχαρητήρια ο Ρώσος, μιάς και δεν είναι εύκολο για κανέναν παίκτη, πόσο μάλλον τερματοφύλακα, να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να δηλώνει "παρών" όποτε χρειάζεται ενώ δεν έχει σταθερό αγωνιστικό ρυθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει στην κορυφή ο ΠΑΟ - Στο... κυνήγι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Έρχεται ντέρμπι μετά τη διακοπή

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags