Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Εκτός" Ολυμπιακού παίκτες 7 εκατ. - Τελειώνει η στήριξη Μαρτίνεθ, δεν είναι… βεντέτα ο Σκάρπα - 2+2 μεταγραφές!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-13 10:00:00

"Εκτός" Ολυμπιακού παίκτες 7 εκατ. - Τελειώνει η στήριξη Μαρτίνεθ, δεν είναι βεντέτα ο Σκάρπα - 2+2 μεταγραφές!

του Παναγιώτη Νικολάου

Η εντολή Μαρινάκη, οι χαμένες ευκαιρίες και οι αλλαγές! Ποιοι απογοήτευσαν στην Τρίπολη για τους Πειραιώτες, γιατί ο Ισπανός κόουτς δεν μπορεί να τους περιμένει για πολύ καιρό και η απόφαση για τις προσθήκες του Ιανουαρίου.

Με νίκη και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα έκλεισε τις υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός πριν την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Οι Πειραιώτες πέρασαν δύσκολα και χωρίς να ικανοποιήσουν με την απόδοσή του με 2-0 από την Τρίπολη, ωστόσο το γεγονός ότι το ματς έγινε μόλις λίγα 24ωρα μετά το εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι στο Λονδίνο με την Γουέστ Χαμ και με αρκετές αλλαγές στην 11αδα, αποτελεί φυσικά ελαφρυντικό.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ όμως έκανε αλλαγές κι έδωσε χρόνο σε παίκτες που εδώ και καιρό… φωνάζουν ότι δεν παίζουν πολύ και οι περισσότεροι δεν τον δικαίωσαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσουν στο παιχνίδι στο δεύτερο μέρος οι Ποντένσε, Μασούρας και Φορτούνης για να αλλάξουν την κατάσταση. Ο Πορτογάλος μετά και το παιχνίδι με τον Αστέρα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και σίγουρα από εδώ και πέρα για κάποιους έρχονται πιο δύσκολες μέρες.

Ο Ισπανός κόουτς λοιπόν έδωσε φανέλα βασικού στους Όλα Σολμπάκεν, Γκουστάβο Σκάρπα, Πεπ Μπιέ και Αγιούμπ Ελ Αραμπί και ο μόνος που κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, ήταν ο Βραζιλιάνος. Συνεχίζοντας σε καλό ρυθμό από τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Γουέστ Χαμ, έδειξε ότι θέλει να προσπαθήσει (σας το μετέφερε αποκλειστικά σε ρεπορτάζ στο Sportdog.gr και ο Ευάγγελος Μίχος) και να δείξει ότι αξίζει να παραμείνει στην Ευρώπη. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είναι… βεντέτα και είναι φανερό πως όποτε παίρνει ευκαιρίες, δίνει το 100% για να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι ισχύει το ίδιο όμως για τους άλλους τρεις. Ο Μπιέλ των 5.5 εκατομμυρίων… κλώτσησε ακόμα μία ευκαιρία, καθώς παίζοντας χωρίς τον Φορτούνη στην 11αδα δεν κατάφερε να δώσει τίποτα, ενώ και ο Σολμπάκεν που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, παρότι είχε διάθεση, ήταν ανούσιος. Ο Νορβηγός, που δεν ήρθε τζάμπα από τη Ρόμα αλλά οι Πειραιώτες πλήρωσαν 1 εκατομμύριο για τον δανεισμό του, δείχνει πως δεν έχει καταφέρει ακόμα να ενσωματωθεί κι αν συνεχίσει έτσι, μοιάζει δύσκολο να βρει κι άλλο χρόνο, καθώς είναι άδικο να βρίσκεται πιο μπροστά από τον Μασούρα. Ο Μαρτίνεθ στήριξε και τους δύο παίκτες, όμως φανερά δεν το του ανταποδίδουν!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι μία διαφορετική περίπτωση, καθώς και στην Τρίπολη όπως και με τον ΠΑΟΚ, ήταν κάκιστος. Δεν έχει πλέον δυνάμεις και τρεξίματα, δείχνει να έχει… σκάσει και η είσοδος του Γιόβετιτς έκανε φανερή την κακή του εικόνα. Ο Μαυροβούνιος παρά τα 34 του χρόνια είναι σε καλύτερη κατάσταση και πιο επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες, εξέλιξη που προβληματίζει πάρα πολύ τους Ερυθρολεύκους και για τον Ιανουάριο.

Άλλωστε, στο Λιμάνι ο Αντόνιο Κορδόν… ξεσκονίζει ήδη τη μεταγραφική του λίστα και ψάχνει για τουλάχιστον έναν κεντρικό αμυντικό, που θα έρθει όμως και θα μπορεί άμεσα να παίξει και να είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες, αλλά για έναν χαφ ώστε να δίνει ανάσες στους Έσε και Καμαρά. Ωστόσο, εάν συνεχιστούν τα προβλήματα στην κορυφή και στα άκρα, δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση τόσο για εξτρέμ όσο και για την επίθεση. Η εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να καλυφθούν όλα τα κενά τον Γενάρη και η ομάδα στον δεύτερο γύρο να… καθαρίσει το πρωτάθλημα!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε στο δίτερμα χωρίς Φορτούνη - Πρόβλημα πλέον ο Ελ Κααμπί, άφαντος Σολμπάκεν - Ψευδαίσθηση Μαρτίνεθ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags