Facebook Pixel Ολυμπιακός: Έγινε ραντεβού Φορτούνη-Ολυμπιακού, πόσα χρήματα ζητάει - Ομάδα του δίνει 3 εκατ. ετησίως, ενημερώθηκε ήδη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-22 20:31:00

Έγινε ραντεβού Φορτούνη-Ολυμπιακού, πόσα χρήματα ζητάει - Ομάδα του δίνει 3 εκατ. ετησίως, ενημερώθηκε ήδη!

Οι Μιχείες

Η απόφαση του παίκτη, οι απαιτήσεις του και ο Μαρινάκης. Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει στο Sportdog.gr όλο το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του Έλληνα άσου, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Οι ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, από πού του προσφέρουν το συμβόλαιο... της ζωής του και πώς μπορεί να κλείσει άμεσα η υπόθεση με παρέμβαση του διοικητικού ηγέτη της ομάδας.

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Φορτούνης θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιούλιο, όταν και δέχτηκε μία σούπερ πρόταση από την ομάδα του Γιώργου Δώνη στη Σαουδική Αραβία. Τότε το deal χάλασε, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, ο Έλληνας τεχνικός, γιατί ο Ολυμπιακός ζήτησε μεγαλύτερο ποσό από αυτό που του πρόσφερε η Αλ Ουάχντα και ήταν μετά θέμα της Ομοσπονδίας (αρχικά είχε εγκρίνει τη μεταγραφή του Κώστα) να αποφασίσει για την υπέρβαση στο ποσό. Κάπου εκεί πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις ενώ όταν στα τέλη Αυγούστου η Αλ Ουάχντα επέστρεψε για τον Φορτούνη, ήταν πλέον όλο όλα πιο δύσκολα, δεν ήθλε και ο παίκτης να φύγει και έτσι δεν υπήρξε deal done.

Το ερχόμενο καλοκαίρι όμως, ο Κώστας Φορτούνης θα είναι ελεύθερος, κάτι που σημαίνει πως είναι οι ενδιαφερόμενες ομάδες δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν transfer fee στον Ολυμπιακό. Οπότε τα λεφτά θα είναι εξ ολοκλήρου στον παίκτη. Με τα τωρινά δεδομένα, λοιπόν, (χωρίς ανανέωση) και με τη σεζόν που κάνει, στην ελληνική πιάτσα των agents το θεωρούν δεδομένο πως ο κορυφαίος Έλληνας μεσοεπιθετικός μπορεί να βρει από κει, τη Σαουδική Αραβία δηλαδή, προσφορά 2,5 ή ακόμη και 3 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως!!!Το σημαντικότερο: είναι κάτι που φέρεται να το γνωρίζει και ο ίδιος!

Βέβαια ο Κώστας Φορτούνης είναι ταυτισμένος με τον Ολυμπιακό και στον Ολυμπιακό θα ήθελε να συνεχίσει, ακόμη και να κλείσει την καριέρα του, κάτι που λίγο-πολύ είναι αν όχι γνωστό είναι τουλάχιστον εμφανές στους περισσότερους. Και το αποδεικνύει αγωνιστικά με την τρομερή σεζόν που κάνει, γα πολλούς η καλύτερη η πιο μεστή, σίγουρα με τη μεγαλύτερη τακτική προσαρμογή από κάθε προηγούμενη στην καριέρα του.

Ο "Mr 7" του Ολυμπιακού, πού αναλαμβάνει και ηγετικό ρόλο στην φετινή ομάδα, είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλει και μία... αποκατάσταση συμβολαίου. Γιατί η σχέση του με τον Ολυμπιακό, με όλο τον οργανισμό, έχει αποκατασταθεί πλήρως μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2022. Μιλάμε όμως και για το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της ποδοσφαιρικής του ζωής, με έναν Φορτούνη που είναι πλέον οικογενειάρχης με δύο παιδιά. Κάτι που σημαίνει πως όλα θα μπουν στη ζυγαριά του και όχι μόνο η ερυθρόλευκη αγάπη.

Τι ακούγεται λοιπόν στην πιάτσα για το θέμα της ανανέωσης του; Πρώτον, πως μέχρι τώρα έχει γίνει μόνο μία επαφή συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών. Δεύτερον, πώς τον επόμενο μήνα θα υπάρχουν εξελίξεις. Τρίτον, πως είναι τέτοια η σχέση του Κώστα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ο τελευταίος μπορεί να δώσει ξανά τη λύση σε ένα και μόνο ραντεβού τους. Τέταρτον, πώς θα... χρειαστεί να επιστρέψει στα συμβόλαια plus 1.000.000 (και όχι λίγο Plus), δηλαδή στα κορυφαία συμβόλαια της τωρινής ομάδας.

Nα θυμίσω μόνο πως ο Φορτούνης το 2022 είχε δεχτεί να να επεκτείνει για ακόμη ένα χρόνο το συμβόλαιό του, το οποίο τελείωνε το καλοκαίρι του 2023, παίζοντας ουσιαστικά με τα ίδια χρήματα (το ενάμισι εκατομμύριο της τελευταίας του χρόνιας συμβολαίου το έσπασε σε δύο σεζόν, αναγνωρίζοντας αυτό που του ζητούσαν, επειδή είχε μείνει ένα χρόνο νοκ άουτ λόγω χιαστών)...

Ακούγεται όμως και κάτι άλλο, στην ίδια πιάτσα, για τον Κώστα Φορτούνη. Συγκεκριμένα, πώς η Σαουδική Αραβία σίγουρα μπορεί πλέον να τον δελεάζει, με την τρομερή λάμψη και την προβολή που έχει αποκτήσει το πρωτάθλημα της, μέσω της συγκέντρωσης τέτοιου ποδοσφαιρικού πλούτου, τόσων και τέτοιων αστέρων, που παίζουν σε όλες σχεδόν τις ομάδες! Και ενώ την ίδια ώρα εκεί δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση, τέτοιο στρες όπως στην Ελλάδα και στις μεγάλες ομάδες εδώ. Σίγουρα δε αποτελεί και πρόκληση για έναν παίκτη να μπορείς να παίζεις στην ίδια Λίγκα αντίπαλος των Ρονάλντο, Μανέ, Μπενζεμά, Νειμάρ, Μιλλινκοβιτς-Σάβιτς, Ρούμπεν Νέβες, Μπρόζοβιτς, Κάντε, Φιρμίνο, Φαμπίνιο, Γκάμπρι, Οσπίνα, Μεντί και πολλών άλλων!!!

Ενδεχομένως μάλιστα ο Κώστας Φορτούνης κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί να είναι και συμπαίκτης με κάποιον ή κάποιους από αυτούς τους αστέρες αφού δεν είναι μόνο ο Γιώργος Δώνης που τον θέλει διαχρονικά σε όποια ομάδα πάει. Και άλλες, ακόμη και μεγαλύτερες ομάδες της Saudi Pro League, θα τον ήθελαν!! Άλλωστε η Ομοσπονδία, που παίζει καταλυτικό ρόλο στις μεταγραφές τον all stars που γίνονται στη Σαουδική Αραβία, έχει ήδη εγκρίνει μία φορά τον Κώστα Φορτούνη για να παίξει εκεί!!!

Στο Δια Ταύτα: αν Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει το καλοκαίρι τον Κώστα Φορτούνη η μεγάλη απειλή προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία και όχι από την Τουρκία παρόλο που και εκεί ο Έλληνας άσος κάνει γκελ σε όλο το τουρκικό big 4.Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο ελεύθερος Φορτούνης, στην κατάσταση που βρίσκεται και με τη σεζόν που κάνει είναι βέβαιο πώς θα έχει πολλές και υψηλές προτάσεις!! Γενικότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρνήθηκε να πάει Ολυμπιακό Β’, τον... διώχνει ο Μαρτίνεθ - Χρυσό 4ετές συμβόλαιο - "Μπάχαλο" και με Σολμπάκεν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags