Ένας από τους παίκτες που το καλοκαίρι ήρθε με μεγάλες περγαμηνές, δεν ήταν άλλος από τον Ιβάν Μπρίνιτς. Άλλωστε οι πληροφορίες των Ερυθρόλευκων για αυτόν, που ήρθαν από την Κροατία, ήταν εξαιρετικές κάνοντας λόγο για ένα εξτρέμ που μπορεί να δώσει λύσεις και στα δύο άκρα της επίθεσης, αιτία που έκανε τους Ερυθρόλευκους να δώσουν 1,3 εκατομμύρια ευρώ στη Μάριμπορ για να τον κάνουν δικό τους και μάλιστα με αστραπιαίες κινήσεις, αφού τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι σύλλογοι από την Ευρώπη ήθελαν και αυτοί τον 22χρονο ποδοσφαιριστή.

Άλλωστε ο Μπρίνιτς είχε καταφέρει να δείξει από νωρίς τα όσα μπορεί να κάνει, όντας διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας, μετρώντας συνολικά 29 συμμετοχές με 13 γκολ. Παράλληλα παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του είχε 53 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μάριμπορ, με 10 τέρματα και 15 ασίστ, ενώ ακόμα πιο μικρός είχε παίξει 12 φορές με τη Χάιντουκ Σπλιτ, φτιάχνοντας και τρία τέρματα.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς ο πήχης στο Λιμάνι για τον Μπρίνιτς είχε μπει από νωρίς ψηλά, πιστεύοντας ότι ο νεαρός θα αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση για τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως η μεταγραφή του Ντάνιελ Ποντένσε στο... 90' της περιόδου, αλλά και η στάση του Μαρτίνεθ τον έχουν από τις αρχές Αυγούστου στην εξέδρα. Να θυμίσουμε εδώ ότι μοναδικές συμμετοχές του είναι στις 27 Αυγούστου για έξι λεπτά κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ και στο ματς με τη Λαμία, στις 3 Σεπτεμβρίου, για εννιά λεπτά. Από εκείνο σημείο και μετά ο Κροάτης... αγνοείται, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος αρνήθηκε να παίξει με τη Β' ομάδα για να αποκτήσει ρυθμό, μιας και έχει βάλει στόχο να δώσει... απαντήσεις στον Μαρτίνεθ για τον παραγκωνισμό του.

Βέβαια τον τελευταίο καιρό πολλά είναι τα σενάρια από την Κροατία σχετικά με το μέλλον του 22χρονου και τις σκέψεις που κάνουν αρκετές ομάδες για τον ίδιο. Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι σύλλογοι έχουν στον στόχαστρό τους τον Μπρίνιτς και δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση αν μάλιστα κάνουν την κίνησή τους τον Γενάρη. Την ίδια στιγμή αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πληροφορίες από του Ρέντη κάνουν λόγο για αξιοποίηση του 22χρονου από τον Γενάρη και μετά και ειδικά μετά τις πολύ απογοητευτικές εμφανίσεις του Σολμπάκεν, όμως τίποτα δεν μπορεί αν είναι σίγουρο αν δεν το δούμε στον αγωνιστικό χώρο.

Το σίγουρο είναι το γεγονός ότι ο Μπρίνιτς αυτή τη στιγμή έχει μεταγραφική αξία 1,3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt, ενώ δένεται με συμβόλαιο στο Λιμάνι μέχρι το 2027, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της ομάδας για πολλά χρόνια και δεν θα πρέπει να... ξεπουληθεί χωρίς να του δοθούν οι ευκαιρίες.

Δεν τον θέλουν, δεν μπορεί να φύγει ο Σολμπάκεν!

Δεν δικαιώνει τις προσδοκίες στον Ολυμπιακό ο Όλα Σολμπάκεν, με την χαμηλή -έως ελάχιστη- προσφορά του να προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας. Κάτι που έχει φουντώσει τα σενάρια για το μέλλον του και για πιθανή αποχώρησή του τον προσεχή Ιανουάριο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως η υπόθεση του Νορβηγού εξτρέμ δεν είναι τόσο απλή. Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί κάνει λόγο για πρόωρο τερματισμό του δανεισμού του Σολμπάκεν, ώστε να επιστρέψει στη Ρόμα. Μόνο που στο ζήτημα υπάρχει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια και συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε τρίτη ευρωπαϊκή ομάδα μέσα στη σεζόν.

Πέραν του Ολυμπιακού, ο Σολμπάκεν έχει καταγράψει μία συμμετοχή με τη φανέλα της Ρόμα, μπαίνοντας ως αλλαγή σε ματς ενάντια στη Βερόνα στις 26 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως η ιταλική ομάδα είναι η μοναδική στην Ευρώπη, στην οποία έχει δικαίωμα να παίξει ο Νορβηγός μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Το πρόβλημα είναι πως στη Ρόμα φέρονται να έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπολογίζουν στον Σολμπάκεν, συνεπώς δεν επιθυμούν την επιστροφή του φέτος. Δεν έχουν άλλωστε να κερδίσουν κάτι "παρκάροντας" έναν παίκτη στην εξέδρα, τη στιγμή που θα μπορούσε να βρει τον καλό του εαυτό κάπου αλλού ως δανεικός και στη συνέχεια να πάρει μεταγραφή για να βγάλει η Ρόμα κάποιο κέρδος.

Λόγω του κανονισμού που απαγορεύει σε οποιονδήποτε παίκτη να φορά τις φανέλες περισσότερων από δύο ευρωπαϊκών ομάδων, μόνο η μετακόμιση του Σολμπάκεν στις ΗΠΑ θα μπορούσε να δώσει λύση στην υπόθεση. Εντούτοις, για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει κάποια ενδιαφερόμενη ομάδα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, κάτι που δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό αυτή τη στιγμή. Ο Νορβηγός απογοητεύει στον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα δεν έχει παρουσία στην εθνική του ομάδα, όπου ναι μεν κλήθηκε πρόσφατα όμως δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Άρα, όπως είναι λογικό, οι "μετοχές" του παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Συμπέρασμα; Το πιο πιθανό σενάριο φαίνεται να είναι η παραμονή του Σολμπάκεν στον Ολυμπιακός έως το καλοκαίρι, αφού οι εναλλακτικές επιλογές δεν φαντάζουν πολλές. Πιθανότατα οι Ερυθρόλευκοι θα "αναγκαστούν" να στηρίξουν τον παίκτη, βοηθώντας τον να ανακάμψει αγωνιστικά και ελπίζοντας για το καλύτερο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Respect στους κάφρους - Ντράπηκε και η ντροπή No2 στη Φιλαδέλφεια - Αφήστε έστω την Εθνική ρε απίθανοι!