Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Ανατροπή με... φευγάτο στην ΑΕΚ - Το πήρε πάνω του ο Αλμέιδα - Ανακοίνωσε την απόφαση σε Μελισσανίδη
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-23 10:00:00

Ανατροπή με... φευγάτο στην ΑΕΚ - Το πήρε πάνω του ο Αλμέιδα - Ανακοίνωσε την απόφαση σε Μελισσανίδη

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ανατροπή με... φευγάτο στην ΑΕΚ - Το πήρε πάνω του ο Αλμέιδα - Ανακοίνωσε την απόφαση σε Μελισσανίδη

Αλλαγή πλάνων λίγο πριν τον Γενάρη, με τον κόουτς να θεωρεί πως έχει βρει τον κατάλληλο για να στηριχτεί πάνω του σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο. Τι ζητάει από τον ποδοσφαιριστή, τι δουλεύει στα Σπάτα και πώς ενημέρωσε ήδη τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας, που τον στηρίζει απόλυτα παρά το ρίσκο!

Το μεγαλύτερο χάρισμα στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή είναι να διδάσκεσαι από τις ήττες σου. Να καταλαβαίνεις πώς αυτές προέκυψαν, ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν. Κι αυτό έκανε στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Προτού έρθει, είχε περάσει από ενδελεχές σκανάρισμα το ελληνικό πρωτάθλημα και γνώριζε ότι με το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου του θα κυριαρχήσει. Και το έκανε. Είδε στα πρώτα ματς της χρονιάς πως δεν τραβάει η τριάδα στην άμυνα. Την άλλαξε. Πληγώθηκε με τριάρα εντός έδρας από τον Ολυμπιακό και στα πλέι-οφ δεν έχασε ούτε σε ένα ντέρμπι!

Έτσι και όταν η Ένωση ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, συνειδητοποίησε πως έπρεπε να πάρει το συντομότερο δυνατόν στην ομάδα του τον Σταύρο Πήλιο. Ακριβώς αυτό έπραξε, με τον Έλληνα μπακ να ανεβαίνει επίπεδο με αυτή τη μεταγραφή! Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έχει λάβει πολλές ευκαιρίες, όμως περιμένει στωικά για τη στιγμή και μόλις αυτή εμφανιστεί πρέπει να την τραβήξει από τα μαλλιά. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αυτή η ώρα πλησιάζει.

Το επιτυχημένο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα

Στον Σταύρος Πήλιος δεν έχει χαριστεί τίποτα στη σύντομη και ανελικτική διαδρομή του στο ποδόσφαιρο. Ο 22χρονος μπακ το 2021 πήγε ως δανεικός στον Ηρακλή από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να δοκιμαστεί σε ανδρικό επίπεδο και να δείξει αν αντέχει. Και όχι μόνο άντεξε, αλλά έπεισε κιόλας ότι ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα του. Κατέγραψε 30 συμμετοχές με τον Γηραιό στο στήθος του. ''Πριν από δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν εκτός των 22 ποδοσφαιριστών στην προετοιμασία. Όταν ήρθε στον Ηρακλή βήμα - βήμα κέρδισε τη θέση του βασικού. Όταν το πέτυχε άρχισε να διακρίνεται και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας'', θυμάται ο προπονητής των μπλε εκείνη τη σεζόν.

Στα Ιωάννινα επέστρεψε με το σύλλογο να έχει μπει οριστικά στη μετά Γιαννίκη εποχή και με τον τρόπο παιχνιδιού να απαιτεί από τον ίδιο πολλά τρεξίματα και συνδυασμό ανασταλτικών και επιθετικών αρετών. Αυτό το πακέτο το είχε ο Πήλιος και δεν άργησε η καθιέρωσή του από τον Στάικο. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε συνολικά σε 24 αναμετρήσεις έχοντας και 2 ασίστ. Αυτό ήταν. Έχοντας γοητεύσει τον Αλμέιδα και έχοντας οικοδομήσει επαρκές δείγμα για να αξιολογηθεί, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έκαναν την κίνησή τους και το αποτέλεσμα ήταν αίσιο. Ο Σταύρος Πήλιος ήταν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για τον Πήλιο!

Ο Αργεντινός προπονητής της Ένωσης επανειλημμένα έχει τονίσει ότι ως άτομο εμπνέεται από τη ζωή των Σαμουράι και στον πυρήνα των ιδεών του βρίσκεται η έννοια της δικαιοσύνης. Ήταν δίκαιο για τον Πήλιο να ανταμειφθεί για τις δύο γεμάτες σεζόν του, όμως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για να εδραιωθεί στην ΑΕΚ. ''Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Θα μπορούσε να είναι (σ.σ πρώτη επιλογή). Δεν χαρίζω θέσεις. Θέλω να τις κερδίζουν. Αυτή τη στιγμή μάχεται για να κερδίσει τη θέση. Προτιμώ να τον βάζω όταν η ομάδα κερδίζει για να γίνουν νικητές. Του έχω πει ότι επειδή είναι Έλληνας, πρέπει να δώσει μάχη για τη θέση, γιατί είναι και στο σπίτι του! Δεν πρέπει να δώσει τη θέση σε κανέναν''.

Αυτά ήταν τα λόγια του Ματίας Αλμέιδα για τον γηγενή αμυντικό. Είναι φανερό πως ο κόουτς της Ένωσης δεν έχει καθόλου χαμηλά σε εκτίμηση τον παίκτη του, ούτε θεωρεί πως δεν μπορεί να κάνει το... αγωνιστικό μπαμ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τον Πήλιο. Μοχαμαντί και Χατζισαφί θα φύγουν με την εθνική του Ιράν για το Πανασιατικό Κύπελλο και ο νεαρός άσος θα πάρει το χρόνο του. Εκεί οφείλει να πράξει αυτό που τόσο καλά κάνει τόσα χρόνια, να δικαιώσει τις προσδοκίες για την ποδοσφαιρική του επάρκεια και να γίνει αναπόσπαστο μέλος της ΑΕΚ.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΟΚ" Αλμέιδα για Γιαννούλη, εμπόδιο το Euro για ΑΕΚ - Μεγάλη ιταλική ομάδα στη Φιλαδέλφεια για Μπακασέτα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags