Facebook Pixel Super League: Ανατροπή με την τιμωρία του Ολυμπιακού - Γιατί πηγαίνουν στο CAS ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Πότε βγαίνει η απόφαση
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-24 20:07:00

Ανατροπή με την τιμωρία του Ολυμπιακού - Γιατί πηγαίνουν στο CAS ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Πότε βγαίνει η απόφαση

του Νίκου Στεργίου
Ανατροπή με την τιμωρία του Ολυμπιακού - Γιατί πηγαίνουν στο CAS ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Πότε βγαίνει η απόφαση

"Μπουρλότο" στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την κροτίδα. Οι Πειραιώτες θα κυνηγήσουν την υπόθεση με σκοπό να πάρουν πίσω τον βαθμό που τους αφαιρέθηκε, ωστόσο απέναντί τους θα βρουν τους τρεις "μεγάλους" της Super League. Ραγδαίες εξελίξεις...

Για ακόμα μία σεζόν τα πράγματα στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας της Super League είναι ρευστά, όχι όμως για αμιγώς αγωνιστικούς λόγους. Αιτία φυσικά είναι η πολύκροτη υπόθεση διακοπής του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τεσσάρων συνολικά βαθμών για τους γηπεδούχους. Με τους Ερυθρολεύκους να χάνουν το ματς στα χαρτιά και να δέχονται ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού, εξέλιξη που άφησε τους Πράσινους μόνους στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός δεν είδε με καλό μάτι την πρωτόδικη απόφαση ούτε την ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων και προσφεύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) ελπίζοντας να καταπέσει η τιμωρία του.

Όλα τα παραπάνω ήταν ήδη γνωστά, ωστόσο το στοιχείο που έρχεται να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση είναι η πολύ πιθανή παρέμβαση των υπόλοιπων "μεγάλων" στο CAS, αφού έχουν έννομο συμφέρον!



Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να εκπροσωπηθούν νομικά κατά την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του επεισοδιακού ντέρμπι, διεκδικώντας με τη σειρά τους τη διατήρηση της ποινής του Ολυμπιακού. Άλλωστε, από την τελική απόφαση θα εξαρτηθούν πολλά για τη μάχη του τίτλου, συνεπώς όλοι οι διεκδικητές επηρεάζονται άμεσα από τις εξελίξεις.

Όσο για το πότε θα βγει η πολυαναμενόμενη απόφαση; Θεωρητικά θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά στην πράξη ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος όταν πρόκειται για το CAS. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι συχνά η έκδοση αποφάσεων καθυστερεί, καθώς το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο έχει πολλές υποθέσεις να διαχειριστεί. Ειδικά από τη στιγμή που στην εκδίκαση θα εμπλακούν άλλες τρεις ομάδες, τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο μπερδεμένα, πιθανώς καθυστερώντας κι άλλο τη διαδικασία. Σε περίπτωση ανατροπής της τιμωρίας στα... τελειώματα του πρωταθλήματος, φανταστείτε πόσο δραματικά μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στην κορυφή, λίγο πριν τα Πλέι οφ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΑΟκτσής που αποθέωσε και ο Νικολακόπουλος - Ελάχιστοι ξέρουν το όνομα - Τον είχε κόψει δύο φορές ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags