Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Σαρωτικές αλλαγές Αλαφούζου, deal με όνομα έκπληξη - Μεταγραφή από Αργεντινή - Φέρνει... Έσε στον ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-25 14:30:00

Σαρωτικές αλλαγές Αλαφούζου, deal με όνομα έκπληξη - Μεταγραφή από Αργεντινή - Φέρνει... Έσε στον ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου
Σαρωτικές αλλαγές Αλαφούζου, deal με όνομα έκπληξη - Μεταγραφή από Αργεντινή - Φέρνει... Έσε στον ΠΑΟ!

Η νέα συνεργασία και η αναζήτηση στη Λατινική Αμερική. Οι Πράσινοι πέρασαν σε νέα εποχή, ανέβηκαν επίπεδο και ετοιμάζονται για μεταγραφικές κινήσεις που δεν μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα. Ή μάλλον μας έχουν... προετοιμάσει για αυτές από τον τρόπο που κινούνται τους τελευταίους μήνες, εντός κι εκτός Ελλάδας!

Αλλαγές φαίνεται ότι υπάρχουν στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα - Αλλαγές που αφορούν την υποδομή της ομάδας, το οργανόγραμμα εκείνων που είναι αφανείς για τον πολύ κόσμο/οπαδούς αλλά κάνουν την καλύτερη δουλειά για να τους ευχαριστήσουν.

Αναφερόμαστε στον Γιάννη Παπαδημητρίου, που είναι αθλητικός διευθυντής στην ΠΑΕ, και έχει φτιάξει μια καινούργια συνθήκη στο Τριφύλλι όσον αφορά το κομμάτι τής τεχνογνωσίας γύρω από τις μεταγραφές. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει, πια, ειδικός χώρος για τον ίδιο και τους συνεργάτες τους στο Κορωπί, αλλά και η βάση δεδομένων που είχε αρχίσει δειλα-δειλά να δημιουργείται τα προηγούμενα χρόνια και, τώρα, έχει συστηματοποιηθεί από το τμήμα σκάουτιγνκ.

Οι μεταγραφές τού Παναθηναϊκού, δηλαδή, δεν γίνονται πια όπως παλιότερα, που στην ομάδα δεν υπήρχε τμήμα σκάουτινγκ, αλλά με συγκεκριμένη μεθοδολογία: Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζητάει έναν παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για κάποια θέση και από τη βάση δεδομένων υπάρχουν αμέσως έτοιμες προτάσεις προς τον προπονητή.

Κάπως έτσι οι Πράσινοι έφεραν το φετινό καλοκαίρι παίκτες όπως ο Αράο, ο Τζούρισιτς, ο Μλαντένοβιτς, ο Γεβντάι, ο Βιλένα που, σε μεγάλο βαθμό, είναι όλοι 11αδάτοι και επιδραστικοί στο παιχνίδι τής ομάδας τους. Δεν είναι τυχαίο, δηλαδή, ποιοι παίκτες ήρθαν και με ποια χαρακτηριστικά στο κλαμπ. Για αυτό και αξιοποιούνται αντί να μένουν στον πάγκο.

Το πρόσωπο-έκπληξη που συνεργάζονται!

Πέρα από τους Έλληνες συνεργάτες (Μάκη Λιβαθηνό, Κυριάκο Κωνσταντινίδη, Αλέξανδρο Ζαφειρίου, συν τους Ανδρέα Λαγωνικάκη, Κώστα Μαυρίδη, Μάρκο Τσομπανόπουλο), οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού συνεργάζονται και με τον Λούκας Φαβάλι - Τον παλαίμαχο Αργεντινό χαφ, με θητεία στην Ελλάδα σε Λεβαδειακό, Ατρόμητο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Παναιτωλικό, Καλλονή, Ιάλυσο, που πλέον είναι μάνατζερ.

Γιατί η αγορά τής Λατινικής Αμερικής δεν είναι καθόλου εύκολη, χρειάζεται να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει πού να ψάξει και τι να ψάξει, να πάρει σωστές πληροφορίες, να μιλάει την ποδοσφαιρική γλώσσα που μιλούν εκει. Ο Φαβάλι είναι πλέον μάνατζερ και ήδη έχει φέρει παίκτες του στην Ελλάδα - Για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαπιστευτήρια και στον Παναθηναϊκό

Ο Λ. Φαβάλι είναι, πια, "μάτι" των Πράσινων στην αγορά τής Λατινικής Αμερικής και, ειδικά, της Αργεντινής. Ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, έχει φέρει Ρόντινεϊ, Έσε, Ορτέγκα, Φρέιρε, η ΑΕΚ έφερε Πιζάρο, Κάλενς και "ψάχνεται" για  μια σειρά άλλους παίκτες από τη νότια Αμερική, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ίδια παρουσία. Αυτό αναμένεται να αλλάξει και, μάλιστα, άμεσα.

Άλλωστε, ήδη ο Φαβάλι έχει δείξει τι ψάρια "πιάνει", καθώς είχε μεσολαβήσει για στη μεταγραφή του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό! Ο παλαίμαχος άσος είχε βοηθήσει τα μέγιστα και αυτό δεν το ξέχασαν ποτέ οι άνθρωποι του συλλόγου, που στο πρόσωπό του βλέπουν μια μεταγραφή πρώτης τάξης για το κλαμπ. 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έρωτας" κορυφαίου προπονητή με Ιωαννίδη - Ισπανική ομάδα με έσοδα 120 εκατ. - Πόσα χρήματα δίνει σε ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags