Facebook Pixel Ένα και να "καίει"! Η ΑΕΚ πέρασε από τα Γιάννινα με σούπερ Τσούμπερ
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 18:56:00

Ένα και να "καίει"! Η ΑΕΚ πέρασε από τα Γιάννινα με σούπερ Τσούμπερ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ένα και να "καίει"! Η ΑΕΚ πέρασε από τα Γιάννινα με σούπερ Τσούμπερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ του Ελβετού άσου, η Ένωση επικράτησε 1-0 στους Ζωσιμάδες για τη 12η αγωνιστική της Super League και πλέον επικεντρώνεται στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπράιτον

Νικήτρια έφυγε η ΑΕΚ από τα Γιάννινα για τη 12η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ με γκολ του Στίβεν Τσούμπερ και πλέον επικεντρώνεται στην αναμέτρηση με τη Μπράιτον για το Europa League. 

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν 27 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός και βρίσκονται στην 3η θέση. Ο ΠΑΣ συνεχίζει να δίνει αγώνα επιβίωσης με 7 βαθμούς.

Οι συνθέσεις

Στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρά το πρόβλημα στον αυχένα ο πολύτιμος Εραμούσπε μπήκε στην αποστολη, ενώ ξεπέρασε την ίωση ο Παμλίδης. Εκτός έμεινε ο Τζίνο που υπέστη θλάση όπως και οι τιμωρημένοι Σόρια και Λιάσος, ενώ επέστρεψαν οι Λεό και Κόντε.

Ο Κλέιμαν υπερασπίστηκε την εστία με τον Πανάγου στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Τσαούση στο αριστερό και στόπερ τους Εραμούσπε και Παντελάκη. Καραχάλιος και Ριένστρα είναι το δίδυμο των χαφ στη μεσαία γραμμή. Ο Τζίμας κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Ροσέρο τη δεξιά και ο Παμλίδης έπαιξε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπάλαν.

Στην ΑΕΚ οι απουσίες ήταν πολλές. Ο Γκαρσία γύρισε τραυματίας από τις διεθνείς υποχρεώσεις, ενώ νοκ άουτ έμεινε και ο Αραούχο λόγω ενοχλήσεων, όπως και ο τραυματίας Γιόνσον. Επίσης ο Μουκουντί  έμεινε εκτός καθώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, γιατί δεν αποδεσμεύτηκε από τις κλήσεις του Καμερούν, αν και δεν ακολούθησε τις υποχρεώσεις της χώρας του.  

Παρότι ο Πόνσε θεωρείτο ότι θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης λόγω της απουσίας του Γκαρσία. Ο Αργεντινός δεν ήταν έτοιμος στο 100%, γιατί είχε ενοχλήσεις μέσα στην εβδομάδα και πρόλαβε μόνο τις τελευταίες δύο προπονήσεις. Οπότε η επιλογή του  Αλμέιδα δεν ήταν τόσο έκπληξη. Επιθετικό δίδυμο όρισε τον Τσούμπερ με τον Μάνταλο. Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία, την άμυνα αποτέλεσαν οι Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Μοχαμαντί, από δεξιά προς τα αριστερά. Ο Σιμάνσκι ήταν ο κόφτης στο κέντρο, με τον Ελίασον μπροστά του σε ρόλο δημιουργικό και τους Γκατσίνοβιτς (αριστερά) και Ελίασον (δεξιά) στις πτέρυγες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν – Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας (66' Λεό) – Παμλίδης, Μπάλαν (66' Γκάρο), Ροσέρο (85' Κόντε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (82' Μήτογλου), Μοχαμάντι – Ελίασον (75' Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (75' Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ (75' Πόνσε), Μάνταλος (75' Πισάρο).

Γκολ με Τσούμπερ – απίστευτο δοκάρι ο Παμλίδης

Το πρώτο ημίχρονο είχε εξαιρετικό ρυθμό, δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει τρομερό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ είχε την πρώτο λόγο στις ενέργειες, με τους «κιτρινόμαυρους» να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, να κυκλοφορούν τη μπάλα και να ξετυλίγουν προσπάθειες από τα άκρα αλλά και τον άξονα, με συμμετοχή πολλών ποδοσφαιριστών, δείγμα της πολύ καλά οργανωμένης αγωνιστικής μηχανής που έχει φτιάξει ο Αλμέιδα.

Η Ένωση ευτύχησε να προηγηθεί στο 7’ (αφού είχε 5 τελικές πριν σκοράρει!!!) όταν ο Σιντιμπέ πάσαρε στον Ελίασον, εκείνος έδωσε στον Τσούμπερ που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Το θέμα είναι, ότι ο ΠΑΣ που μέχρι εκείνο το σημείο είχε κλειστεί πίσω, βγήκε μπροστά και έγινε επικίνδυνος. Στο 10’ οι Ηπειρώτες έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Μπάλαν την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε ο Στάνκονβιτς και στη συνέχεια με τον Παμλίδη, που έχασε σίγουρο γκολ σε κενή εστία, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 24’, όταν οι παίκτες της Ένωσης έκρυψαν τη μπάλα, ύστερα από ένα καταπληκτικό 1-2 του Μάνταλου με τον Τσούμπερ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Τσούμπερ να χάσει απίστευτη ευκαιρία, παρόμοια με του Παμλίδη. Ο Ελβετός σούταρε, ο Κλέιμαν απέκρουσε, η μπάλα του ξαναστρώθηκε, αλλά σημάδεψε δοκάρι και άουτ, ενώ ο Ισραηλινός τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 32’. Ο Σιντιμπέ έδωσε στον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, εκείνος στον Μάνταλο που σούταρε, ο Κλέιμαν απέκρουσε και στην επαναφορά το σουτ του Γκατσίνοβιτς βγήκε άουτ.

Στάθηκε στο ύψος της

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος, κάτι που ήταν φυσιολογικό. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να δίνει χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα σε σχέση με το πρώτο μέρος που έπαιξε αρκετά επικίνδυνα. Ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες με την ίδια δυναμική πέρα από κάποια σουτ.

Από τη στιγμή όμως που το 0-1 ήταν πολύ εύθραυστο και ο Αλμέιδα δεν ήθελε να ζήσει déjà vu της Καισαριανής, έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές (Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Πισάρο, Πόνσε), για να φρεσκάρει το σχήμα του και να κρατήσει το σκορ. Το γεγονός, ότι οι κινήσεις του έγιναν αμέσως μετά τη φάση που έκανε ο ΠΑΣ με τον Λεό, στο 71’ οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η ΑΕΚ απειλήθηκε στο τέλος, αλλά Στάνκοβιτς και η άμυνα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags