Facebook Pixel Πάρτι στο Βικελίδης! Ο Άρης "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό - Δούλεψε για Ολυμπιακό-ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-26 22:30:00

Πάρτι στο Βικελίδης! Ο Άρης "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό - Δούλεψε για Ολυμπιακό-ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Νίκου Στεργίου
Πάρτι στο Βικελίδης! Ο Άρης "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό - Δούλεψε για Ολυμπιακό-ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 του "Τριφυλλιού" με γκολ των Μορόν-Μενέντες για τη 12η αγωνιστική της Super League.

Πάρτι έκανε ο Άρης με τον Παναθηναϊκό για τη 12η αγωνιστική της Super League. Οι Θεσσαλονικείς «δούλεψαν» για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αφού επικράτησαν 2-0 του «Τριφυλλιού» και πλέον το πρωτάθλημα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της απώλειας των «πράσινων», οι οποίοι έμειναν στους 28 βαθμούς, με τους «ερυθρόλευκους» και τους «κιτρινόμαυρους» να ακολουθούν με 27.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό στη σεζόν (η πρώτη με την ΑΕΚ), μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες.

Έκπληξη Μάντζιου – Αλλαγές Γιοβάνοβιτς

Έκπληξη επεφύλαξε ο Βαγγέλης Μάντζιος στην 11άδα του Άρη. Ο Ζαν Ζουλ πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού, μετά από τρεις μήνες και το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, ξεκινώντας δίπλα στον Βερστράτε, ενώ ο Νταρίντα παρέμεινε πίσω από τον Μορόν. Ο Μάρτιν Μοντόγια ξεκίνησε στα αριστερά της άμυνας, αντί του τραυματία Φράνκο Φεράρι, ο Φαμπιάνο που εξέτισε την ποινή του πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας και ο Μόουζες Οντουμπάτζιο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Σε σε αλλαγές της ενδεκάδας προέβη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τερματοφύλακας έπαιξε ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, δεξιά στην άμυνα ο Κώτσιρας, αριστερά ο Μλαντένοβιτς και στα στόπερ οι Σένκεφελντ, Γεντβάι. Στο κέντρο αγωνίστηκαν Αράο, Τσέριν και μπροστά τους οι Μπερνάρ, Βέρμπιτς και Μαντσίνι. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Φώτης Ιωαννίδης.

Γκολ Μορόν από γκάφα Μπρινιόλι

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Το «Τριφύλλι» κυκλοφόρησε με ταχύτητα τη μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην περιοχή του Άρη, με κύριους εκφραστές τον Βέρμπιτς και τον Μαντσίνι. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10’ όταν ο Μπερνάρ πήγε να εκμεταλλευτεί τη λανθασμένη έξοδο του Κουέστα, ο Μπράμπτς όμως διόρθωσε το σφάλμα του συμπαίκτη του. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς όμως μπορούμε να πούμε, ότι σημεώθηκε 11 λεπτά αργότερα.

Ο Βέρμπιτς ύστερα από καταπληκτική ενέργεια έβγαλε τον Ιωαννίδη τετ α τετ με τον Κουέσδτα, ο Ισπανός τερματοφύλακας όμως απέκρουσε με το πόδι. Ο Άρης από την άλλη προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Πέρα από τον Σουλεϊμάνοφ όμως που έδειξε διάθεση να κάνει ενέργειες, κανείς άλλος παίκτης δεν διακρίθηκε. Ο Μορόν έμοιαζε παροπλισμένος καθώς δεν τροφοδοτήθηκε και οι Θεσσαλονικείς γενικότερα έμοιαζαν ακίνδυνοι επιθετικά.

Όλα αυτά μέχρι το 28’! Είναι το χρονικό σημείο που οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία τους. Ο Ζουλ έβγαλε με ωραία σέντρα τον Παναγίδη ενώπιος ενωπίω με τον Μπρινιόλι, ο Ιταλός τερματοφύλακας όμως στέρησε από τον παίκτη του Άρη το παρθενικό του γκολ στη Super League.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πολιόρκησαν την περιοχή του Κουέστα που είχε μία επέμβαση σε σουτ του Μπερνάρ στο 37’. Το γκολ όμως δεν μπήκε από… πράσινα πόδια. Σε ένα γύρισμα του Σένκεφελντ στον Μπρινιόλι, ο τελευταίος έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, άνοιξε το κοντρόλ υπό την πίεση του Μορόν, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα και την έστειλε στην κενή εστία για το 1-0. Πριν το τέλος στα πρώτα 45 λεπτά, ο Παναθηναϊκός απείλησε, μετά από συνεργασία Ιωαννίδη-Μπερνάρ και άστοχη εκτέλεση του Βραζιλιάνου.

Πάρτι με Μενέντες

Έχοντας πάρει ψυχολογικά αποθέματα από το γκολ και με τις συμβουλές Μάντζιου στα αποδυτήρια να χτυπήσουν την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού, οι παίκτες του Άρη μπήκαν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι άντεξαν σε δύο φάσεις του Παναθηναϊκού που αντέδρασε θετικά ο Κουέστα (53’ κεφαλιά Γενταβάι και 66’ κεφαλιά Ιωαννίδη), κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ.

Ύστερα αντεπίθεση των Θεσσαλονικιών και ωραία ανάπτυξη, ο Μορόν βρέθηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μπρινιόλι απέκρουσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μενέντες, ο οποίος πλάσαρε για το 2-0 και ικανοποίησε την επιθυμία που είχε εκφράσει σε δηλώσεις του πριν το ματς, ότι ήθελε να σκοράρει.

Παρά τις κινήσεις Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έδειχνε αδύναμος να βρει αντίδραση. Γιατί με ευκαιρίες όπως του Ιωαννίδη στο 86’ (από σέντρα του Αράο) που στερήθηκε δύναμης ήταν αδύνατο να μειώσουν οι «πράσινοι» και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στις καθυστερήσεις. Ίσα ίσα απειλήθηκαν κιόλας, στο 89’ με τον Μπρινιόλι να σταματά τον Μορόν. Στις καθυστερήσεις ο Κουέστα κράτησε το μηδέν σε φάση με τον Βαγιαννίδη. Έτσι ο Άρης πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags