Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Απογειώνει τον Κωνσταντέλια ο Λουτσέσκου - Γι’ αυτό τον "έκραξε" με Λαμία - Όποιος δεν υπολογίζει τον ΠΑΟΚ...
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-04 21:50:00

Απογειώνει τον Κωνσταντέλια ο Λουτσέσκου - Γι’ αυτό τον "έκραξε" με Λαμία - Όποιος δεν υπολογίζει τον ΠΑΟΚ...

του Λάζαρου Γεωργίδη

Η ματσάρα των μπακ και η διαχείριση του μικρού "μάγου". Ο Ρουμάνος προπονητής εκτός από τις νίκες του Δικεφάλου, μπορεί να υπερηφανεύεται και για την πρόοδο του "Ντέλια" που δεν αφήνει λεπτό ήσυχο και στον οποίο δεν χαρίζεται ποτέ, ακόμα και όταν σκοράρει...

Μετά το θρίαμβο του ΠΑΟΚ στη Γερμανία με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνώριζε πόσο δύσκολο είναι η ομάδα του να επανέλθει ομαλά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο κίνδυνος να υπάρξει ανώμαλη προσγείωση από τα πανηγύρια για την πρόκριση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ ήταν σοβαρός και ο Ρουμάνος είχε σημάνει συναγερμό εντός του κλαμπ. Και οι παίκτες του τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, όχι μόνο επειδή επικράτησαν άνετα αλλά γιατί έδειξαν κάψα για γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πλέον, ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να αντέξει τα δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ή όπως λέει ο κόσμος του συλλόγου, καθ΄ υπερβολήν: ''Πω, πω μια ΠΑΟΚάρα για να χαζεύει όλη η Ελλάδα δυο φορές την εβδομάδα''.

Ο Κωνσταντέλιας στα χέρια του Λουτσέσκου απογειώνεται!

Ο Δικέφαλος είχε ένα ξένοιαστο απόγευμα στην παγωμένη και, αδικαιολογήτως μισοάδεια, Τούμπα κυρίως, γιατί ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είχε όρεξη για παιχνίδι. Και πιο συγκεκριμένα, για jogo bonito που λένε και οι Βραζιλιάνοι. Ο Τάισον προσπάθησε να γίνει απειλητικός, να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του όμως την ουσία απόψε την είχε σε αφθονία ο Ντέλιας. Ο νεαρός άσος βρήκε γκολ από πανέμορφη συνεργασία της ομάδας και έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Σάστρε που δε λάθεψε.

Ο 20χρονος άσος του ΠΑΟΚ έκανε μια μεστή εμφάνιση, από αυτές που πείθουν και τους άπιστους για την πρόοδό του. Αυτή, εν πολλοίς, πιστώνεται και στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι χαρακτηριστική μια φάση στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, που ο Κωνσταντέλιας ενώ είχε πάσα στον επερχόμενο Σάστρε επέλεξε να εκτελέσει από μακριά.

Ο Ρουμάνος έγινε έξαλλος και τα έχωσε άγρια στον μικρό. Αυτός αναγνώρισε το ατόπημά του και εν συνεχεία έδρασε με αλτρουισμό. Ο Ραζβάν έχει επωμιστεί και αυτό το ρόλο για τον ταλαντούχο παίκτη του: του ''ποδοσφαιρικού πατέρα'' που θα φωνάξει, αν χρειαστεί στον Κωνσταντέλια.

Φοβερό ματς από τους μπακ του ΠΑΟΚ

Δύο από τα τρία γκολ να έρχονται από τους μπακ μιας ομάδας δεν είναι σύνηθες και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Σάστρε και Σοάρες πατούσαν με μεγάλη συχνότητα την αντίπαλη περιοχή και ήταν σταθερά ψηλά στο γήπεδο, προσφέροντας επιλογές στους εξτρέμ και εξασφαλίζοντας την προστασία του Δικέφαλου σε ενδεχόμενη απώλεια κατοχής. Αμφότεροι ήταν σε εξαιρετική μέρα και το πιστοποίησαν.

Αυτό ήταν το δεύτερο σερί ματς του Ράφα Σοάρες που σκοράρει στη Super League και ο μπακ των ασπρόμαυρων δείχνει ότι μπορεί να συνθέσει ένα πολύ ισχυρό δίδυμο με τον απόντα Μπάμπα Ράχμαν στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Ο Σάστρε, από την άλλη, έχει ξεπεράσει κατά πολύ το συναγωνισμό εντός συλλόγου στη θέση αυτή και μοιάζει αποφασισμένος να κρατήσει τη φανέλα του βασικού μέχρι το τέλος της σεζόν.

Απαγορεύεται να μην υπολογίζουμε τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου!

Όταν επέστρεψε στον αγαπημένο του Δικέφαλο, το καλοκαίρι του 2021, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τονίσει ότι στόχος του είναι να φτιάξει ομάδα που στο κλείσιμο της πρώτης σεζόν θα είναι πρωταθλήτρια. «Το έλεγα για να δώσω αυτοπεποίθηση στον οργανισμό», ανέφερε ο ίδιος λίγο καιρό αργότερα. Η στρατηγική αυτή δεν έπιασε και ο ΠΑΟΚ μόλις φάνταζε χαμένος, μπήκε στη μάχη για τον τίτλο το 2022. Το προπερασμένο καλοκαίρι ο Ρουμάνος δεν πίεσε την ομάδα του για το πρωτάθλημα και έφτασε κοντά στην απόλυτη ανατροπή στα πλέι-οφ.

'Ετσι και φέτος, ο κόουτς των Θεσσαλονικιών δε θέτει τον πήχη των προσδοκιών τόσο ψηλά και επαναλαμβάνει διαρκώς ότι ''καίγεται'' για τον επόμενο αγώνα. Αλλά, πλέον, ξέρουμε τι εστί ΠΑΟΚ και με δεδομένες τις επιστροφές τραυματιών και με τον αγωνιστικό ερχομό του Μάρκος Αντόνιο όποιος δεν υπολογίζει τον Δικέφαλο στους διεκδικητές κάνει μεγάλο λάθος. Κι αυτό θέλουν να τιμωρήσουν ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags