Ολυμπιακός: Τις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό έκανε ο Πέδρο Άλβες, λέγοντας πως στόχος του είναι να επιστρέψουν οι «ερυθρόλευκοι» στην κορυφή, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε πως ο Αντόνιο Κορδόν παραμένει στο οργανόγραμμα, αλλά σε νέο ρόλο, ενώ μίλησε και για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Αρχικά ο Κριστιάν Καρεμπέ είπε«Καλό απόγευμα σε όλους. Είμαστε εδώ για να καλοσωρίσουμε τον Πέδρο Αλβες στην οικογένεια του Ολυμπιακού και στην ομάδα μας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Πέδρο Άλβες, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ και καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Ευχαριστώ τον κ. Καραπαπά και τον κ. Καρεμπέ που μου εξηγούν συνεχώς το μεγαλείο της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντονιο Κορδόν και τον Ναβάρο που με ξενάγησαν και μου έδειξαν τον σύλλογο αλλά και την υποδοχή τους.

Θα σας πω δύο λόγια για εμένα επειδή δεν με γνωρίζετε. Είμαι ομαδικός παίκτης, θέλω να συνεργάζομαι με όλους. Είμαι λίγες μέρες στην Ελλάδα αλλά θέλω να ενταχθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται για να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για την ομάδα. Καθώς μιλούσαμε με τον Κώστα, έλεγαν για τη λέξη οικογένεια και και με ευχαριστούσε πολύ. Ανυπομονώ.

Ήρθα στην Ελλάδα γιατί μπορούμε να πετύχουμε κάτι όμορφο. Πιστεύω στο πρότζεκτ μας και από όσους έχω γνωρίσει είναι σπουδαίοι επαγγελματίες. Θα καταφέρουμε να πάμε καλά»

Για τη φιλοσοφία του και αν θα βαδίσει στο ίδιο πλάνο με το ήδη υπάρχον πλάνο«Αρχικά εμπιστεύομαι απόλυτα τον Κορδόν και τον Ναβάρο. Όσο ήμουν στην Μπράγκα είχα συνεργαστεί με τον Ναβάρο και ξέρω τη δουλειά του. Μπορεί ο Κορδόν να μην είναι καθημερινά εδώ αλλά μιλάμε καθημερινά και θα εκμεταλλευτώ την πολυετή εμπειρία του και έχω εμπιστοσύνη σε εκείνον. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσον αφορά τη διαδικασία θα αλλάξουμε κάτι. Δεν του αρμόζει η θέση που βρίσκεται οπότε πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Με εμπιστοσύνη στις επιλογές του Ναβάρο, θα κοιτάξουμε να βρούμε παίκτες και να τους ενσωματώσουμε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθούν οι παίκτες που ταιριάζουν, να έρθουν και να ενσωματωθούν».

Για τους στόχους του και του Ολυμπιακού και τη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη«Ήταν μία ωραία συνάντηση. Αυτό που συζητήσαμε ήταν το μεγαλείο του Ολυμπιακού και πρέπει να επιστρέψει στην κορυφή και να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κ. Κορδόν θα πάει σε μία άλλη θέση και εγώ θα ήμουν εδώ για να δουλεύω καθημερινά. Δουλεύουμε μόνο για τον Ολυμπιακό για να πάει ξανά στην κορυφή και να βρεθεί στην κορυφή».

Για την πίεση που υπάρχει και την κατάσταση«Αρχικά είναι προφανές ότι αν τα πράγματα ήταν καλά, δεν θα είχαμε αυτή την αλλαγή. Αν δεν πίστευα ότι δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν θα ήμουν εδώ. Ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίεση όταν μία ομάδα θέλει το πρωτάθλημα. Η ομάδα θέλει ψυχραιμία, ηρεμία και λίγο πιο οργανωμένα. Έχουμε έρθει για να δώσουμε μία οργάνωση, μία πειθαρχία, μία άμεση λύση. Θα δούμε τις λύσεις για το ρόστερ για να βγούμε από την κατάσταση που είμαστε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή».

Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός«Καταλαβαίνετε ότι επειδή είμαι λίγες μέρες εδώ, δεν μπορώ να σας πω τι χρειαζόμαστε συγκεκριμένα. Δεν έχω γνωρίσει τους ανθρώπους της ομάδας. Όλες οι ομάδες είμαστε στην αγορά και ελέγχουμε τις πιθανότητες και θα τις δούμε, πρώτα με τους ανθρώπους της ομάδας και μετά θα τις πούμε δημόσια. Έχουμε κάποιες μέρες για να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

Για το αν μίλησε με ανθρώπους της Πορτογαλίας και τι σκέφτηκε με την πρόταση του Ολυμπιακού«Είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς τον Ολυμπιακό. Φυσικά όταν άκουσα για την πρόταση ήμουν πολύ περήφανος. Έχουν δουλέψει πολλοί συμπατριώτες μου στον Ολυμπιακό και όλοι του είπαν πολλά καλά πράγματα. Είπαν και κάποια αρνητικά όπως η συνεχής πίεση αλλά το μόνο που θέλει να κάνει κάποιος όταν ακούει για τον Ολυμπιακό είναι να βοηθήσει να επιστρέψει στην κορυφή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην έξοδο και δύο παίκτες μαζί με Μαρτίνεθ - Η μεγαλύτερη αδικία στην άμυνα - Ανατροπή με Ελ Αραμπί!