Facebook Pixel Super League: Οριστικό - "Λουκέτο" στο πρωτάθλημα - Πότε θα γίνει η 14η αγωνιστική - "Μπάχαλο" με το πρόγραμμα!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-07 17:48:00

Οριστικό: "Λουκέτο" στο πρωτάθλημα - Πότε θα γίνει η 14η αγωνιστική - "Μπάχαλο" με το πρόγραμμα!

Sportdog Team
Οριστικό: "Λουκέτο" στο πρωτάθλημα - Πότε θα γίνει η 14η αγωνιστική - "Μπάχαλο" με το πρόγραμμα!

"Έσκασε" επίσημη ανακοίνωση από τη Super League, που γνωστοποιεί την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής εξαιτίας της αποχής των διαιτητών.
 

Η Super League ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Η απόφαση των διαιτητών να προχωρήσουν σε αποχή, καθώς τονίζουν ότι φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, είχε ως αποτέλεσμα η αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου να αποτελέσει μονόδρομο για τη διοργανώτρια αρχή.

Η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της προ ολίγου ανακοίνωσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ περί μη ορισμού αξιωματούχων διαιτησίας, ανακοινώνεται η αναγκαστική μη διεξαγωγή της επικείμενης 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1. Η διοργανώτρια αρχή με νεότερη απόφαση - ανακοίνωσή της θα προβεί σε εκ νέου ορισμό των αναβληθέντων αγώνων.

Πότε θα διεξαχθεί η αναβληθείσα αγωνιστική

Με την 14η αγωνιστική να μην διεξάγεται το ερώτημα όλων είναι το πότε θα γίνουν οι αναμετρήσεις της αγωνιστικής. Στο άρθρο 22 παράγραφος 6, αναφέρεται ότι αν η αγωνιστική που έχει αναβληθεί είναι κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, τότε θα γίνει εμβόλιμη και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από την επόμενη αγωνιστική.

Σε περίπτωση όμως που η αγωνιστική που αναβάλλεται είναι κατά η διάρκεια του δεύτερου γύρου τότε απλά θα μεταβεί χρονικά την επόμενη αγωνιστική. Αυτό σημαίνει πως αν οι διαιτητές άρουν την αποχή τους η 14η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου.

Άρθρο 22 παράγραφος 6: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Super League 1 και Super League 2, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, εκτός εάν πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, οπότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αυτή.

Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Η πρόβλεψη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει ωσαύτως και στις περιπτώσεις αναβολής αγωνιστικών των play offs, play outs, άλλων αγώνων κατάταξης και μπαράζ ακόμη κι αν αυτά διεξάγονται με σύστημα γύρων. Στα λοιπά πρωταθλήματα αποφασίζει η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή.

Ειδικά ως προς τη Super League 1, σε κάθε περίπτωση η απόφαση μιας διοργανώτριας αρχής περί αναβολής μίας ή περισσότερων αγωνιστικών απαιτεί πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Δ.Σ. αυτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί έδιωξε Μαρτίνεθ ο Μαρινάκης, "τρελάθηκε" πριν 2 μήνες -"Αχρήστευσε" 10 παίκτες - Ο όρος σε Καρβαλιάλ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags