Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γιατί έδιωξε Μαρτίνεθ ο Μαρινάκης, "τρελάθηκε" πριν 2 μήνες -"Αχρήστευσε" 10 παίκτες - Ο όρος σε Καρβαλιάλ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-06 16:27:00

Γιατί έδιωξε Μαρτίνεθ ο Μαρινάκης, "τρελάθηκε" πριν 2 μήνες -"Αχρήστευσε" 10 παίκτες - Ο όρος σε Καρβαλιάλ!

GOALάρες by Εvaggelistis
Γιατί έδιωξε Μαρτίνεθ ο Μαρινάκης, "τρελάθηκε" πριν 2 μήνες -"Αχρήστευσε" 10 παίκτες - Ο όρος σε Καρβαλιάλ!

Τι ζήτησε η διοίκηση από τον Πορτογάλο πριν υπογράψει; Το παρασκήνιο της απόλυσης του Ισπανού προπονητή, τα σοβαρά παράπονα στο Λιμάνι και γιατί θεωρούν πως χωρίς αυτόν στον πάγκο, μπορούν να πάρουν το φετινό πρωτάθλημα. Ποιο θα είναι το μέλλον του Αντόνιο Κορδόν;

Nτιέγκο Μαρτίνεθ: Μέσα σε 8 μήνες, αρχές Απριλίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2023, κατάφερε να μετρήσει δύο (2)απολύσεις, πρώτα από την Εσπανιόλ και τώρα από τον Ολυμπιακό!! Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο κολακευτικό αυτό το... μίνι ρεκόρ και πρώτα θα πρέπει να ... προβληματίσει τον ίδιο και μετά τους "ερυθρόλευκους" για την επιλογή τους τον περασμένο Ιούλιο. Κι αυτό αφού τα ίδια ... κουσούρια που έβγαλε στην Εσπανιόλ τα εμφάνισε και στον Ολυμπιακό. Απλώς οι Καταλανοί του έδωσαν μεγαλύτερη πίστωση χρόνου (9 μηνών) και το πλήρωσαν με τον υποβιβασμό αφού όταν αντικαταστάθηκε είχε μπλέξει πάρα πολύ η κατάσταση. Αντιθέτως οι Πειραιώτες τον... έστειλαν σε λιγότερο από 5 μήνες, ακριβώς για να σώσουν την σεζόν αφού στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως και το υλικό δεν είναι κακό (χρεώνουν στον Μαρτίνεθ πως δεν το αξιοποίησε, δεν το εξέλιξε "αχρηστεύοντας" 8 με 10 παίκτες, είτε παλιούς, είτε καλοκαιρινές προσθήκες) και οτι η ομάδα τους αφού ενισχυθεί με 4 μεταγραφές τον Γενάρη, μπορεί στο τέλος να κατακτήσει και τον τίτλο!

Ουσιαστικά δηλαδή κρίθηκε... ζημιογόνος, πως όσο περισσότερο παρέμενε στην ομάδα ο Μαρτίνεθ, τόσο θα μειωνόντουσαν και οι πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Με δεδομένα μάλιστα πως βαθμολογικά δεν υπολείπονται παρά ένα τρίποντο από την κορυφή (έχοντας χάσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στα χαρτιά και με αφαίρεση βαθμού) αλλά και πως αποτελούσε πλέον συνολική εκτίμηση - απόφαση (και του Κορδόν, ο οποίος τον έφερε/επέβαλε) πως ο Ισπανός δεν μπορούσε ούτε τακτικά, ούτε αγωνιστικά, ούτε από πλευράς ψυχολογίας να εξελίξει και να πετύχει την ποιοτική βελτίωση του Ολυμπιακού, οδηγήθηκαν στην απόλυση του. Αν πάντως αποφάσιζε εν θερμώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα είχε... σουτάρει πολύ νωρίτερα τον 43χρονο Ισπανό τεχνικό, πριν δηλαδή αρχίσει αυτή η ελεύθερη πτώση του Ολυμπιακού το τελευταίο 40ημερο. Οι πρώτες... καμπάνες για τον Μαρτίνεθ είχαν "κτυπήσει" πολύ... δυνατά στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με την Φράιμπουργκ ενώ εκει που... τρελάθηκε μαζί του και ήθελε να τον διώξει ήταν στην Σερβία, στο 2-2 ( από 0-2) με την Τόπολα!

 

Πέδρο Αλβες: Ο 40χρονος Πορτογάλος, πρώην σκάουτ της Μπράγκα και μετά αθλητικός διευθυντής της Εστορίλ, είναι πλέον και με την βούλα ο νέος Sport Director του Ολυμπιακού. Με βοηθό του τον Ισπανό Ναβάρο, που ήταν και βοηθός του Αντόνιο Κορδόν, με τον τελευταίο να ... περνάει σε τρίτο-τέταρτη μοίρα λόγω "προσωπικών προβλημάτων"(sic) που τον κρατάνε... εγκλωβισμένο (;;) στην πατρίδα του!!! Η επιλογή του Καρβαλιάλ ήταν αποκλειστικά του Πέδρο Άλβες και γενικά από εδώ και πέρα την ομάδα θα τρέχουν οι δυο Πορτογάλοι, ο νέος αθλητικός διευθυντής (με συχνή, αν όχι καθημερινή παρουσία, στου Ρέντη) και ο νέος προπονητής! Ο Κορδόν όλο και περισσότερο θα... αγνοείται ενώ κάποια στιγμή λογικά θα εξαφανιστεί/ξεχαστεί τελείως από τον επικαιρότηγα του Ολυμπιακού! Μάλιστα για να μην δημιουργούνται... παρεξηγήσεις, μπορεί στην γνωστή ιστοσελίδα Transfermarkt να εμφανιζόντουσαν χθες (Τρίτη) δυο προπονητές και δυο αθλητικοί διευθυντές στον Ολυμπιακό, αλλα αυτό είναι καθαρά ... τυπικό και "γραφειοκρατικό" αφού δεν είχε λυθεί μέχρι χθές το συμβόλαιο του Μαρτίνεθ ενώ με συμβόλαιο είναι και ο Κορδόν!! Επαναλαμβάνω την δουλειά απο εδώ και πέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα τρέχει ο Πέδρο Αλβες, σε συνεργασία με τον Καρβαλιάλ...

Κάρλος Καρβαλιάλ/1: Στην Θέλτα, που ήταν η τελευταία του ομάδα, δεν τα πήγε άσχημα, ούτε έσκισε. Την ανέλαβε στις 2 Νοεμβρίου και στο τέλος κατάφερε να την σώσει σχετικά άνετα. Τερμάτισε 13η με απολογισμό επί Καρβαλιάλ 10 νίκες-8 ισοπαλίες-11 ήττες. Ο Ράφα Μπενίτεθ που τον αντικατέστησε την έχει, στην τρέχουσα σεζόν, 18η και εντός της ζώνης του υποβιβασμού!! Σύμφωνα με την ισπανική πιάτσα agents παρότι υπήρχε συμφωνία εκ των προτέρων πως εφόσον η Θέλτα παρέμενε στην La Liga θα συνέχιζε με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο της, η διαφωνία του με τον πρόεδρο του ισπανικού κλαμπ σε θέματα μεταγραφικού προγραμματισμού έφεραν την ρήξη. Βέβαια στην Θέλτα είχαν... έτοιμο στην γωνία και τον Μπενίτεθ, που προωθούσε ένα μεγάλο ισπανικό μανατζερικό Γραφείο, που έχει επίσης πελάτες του Τσάβι και Έμερι! 

Κάρλος Καρβαλιάλ/2: Ο Ολυμπιακός είναι η 20η ομάδα και συνολικά ο 22ος πάγκος στα 25 χρόνια προπονητικής καριέρας, του πρώην Πορτογάλου σέντερ μπακ. Ειδικότερα μάλιστα οι "ερυθρόλευκοι" θα είναι η ένατη (9η) ομάδα, που την αναλαμβάνει μεσούσης της σεζόν. Από τις προηγούμενες 8, στις Θέλτα, Σουόνσι, Σπόρτινγκ, Μπέιρα Μαρ, Άβες, Φρεαμούντε δεν συνέχισε και την επόμενη σεζόν. Και στις δυο που συνέχισαν την συνεργασία με τον Πορτογάλο, από την μεν Μαρίτιμο έφυγε τον Σεπτέμβριο (είχε πάει Φεβρουάριο), από την δε Μπεσίκτας τον Νοέμβριο (πήγε Μάιο)!! 

Μαρινάκης/Καρβαλιάλ: Ο Πορτογάλος υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2025, μέχρι τότε ήταν και το... συμβόλαιο του Μαρτίνεθ. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του Ολυμπιακού στο υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν. Όπως λέγεται αυτό που του ζητήθηκε από το κλαμπ είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Καρβαλιάλ να μην διαστάζει αλλά να αναλαμβάνει αυτή την ομολογουμένως δύσκολη αποστολή!! Αν μην τι άλλο ο Πορτογάλος έχει... άντερα, πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός είναι... προπονητοφάγα ομάδα κι αυτός θα αποτελέσει τον 7ο προπονητή της στο τελευταιο 17μηνο! Ο Κάρλος όμως, δεν... κώλωσε κι ανέλαβε την δουλειά, κάτι που προφανώς δεν θα έκαναν άλλοι ξένοι προπονητές, οι οποίοι θα σκεφτόντουσαν... "που να πάμε να μπλέξουμε". Τώρα αν αποδειχθεί καλός, κακός, μέτριος, παλληκάρι ή ρισκαδόρος θα πρέπει να περιμένουμε για να το μάθουμε. 

Kαεβαλιάλ/Μαρτίνεθ: Ο Κάρλος, "Το τσακάλι", σίγουρα είναι ένας κανονικός προπονητής, πιο έμπειρος, με καλύτερο βιογραφικό, περισσότερες παραστάσεις και... παράσημα από τον προματοχο του, Μαρτίνεθ. Επίσης πιο προσαρμοστικός, λιγότερο δογματικός και καλύτερος αναλυτής. Έχει δουλέψει στην Αγγλία σε Premier League League και Championship, στην La Liga και σε μεγάλες ομάδες στην Πορτογαλία και την Τουρκία! Και επειδή ήδη γράφονται πολλά, είναι βέβαιo πως αποτελεί πολύ λιγότερο "λαχείο" από ότι ήταν ο Μαρτίνεθ. Ο Καρβαλιάλ γενικότερα, όπως δείχνει και η καριέρα του δεν...μασάει από δύσκολες αποστολές και προκλήσεις. Σίγουρα δεν θα... πεθάνει αν φύγει σε 3, 4 μήνες αφού δεδομένα θα ξαναβρεί δουλειά... ΑΛΛΑ αν πετύχει στον Ολυμπιακό θα ξαναγυαλίσει το προπονητικό του όνομα πανευρωπαϊκά. Συν το κίνητρο που έχει για να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του! Στο δια ταύτα ο Καρβαλιάλ και πιστεύει στον εαυτό του και γνωρίζει πολύ καλά που έρχεται, σε ένα κλαμπ με απαιτήσεις που δεν προσφέρει πίστωση χρόνου. Θα πρέπει όμως και να στηριχθεί τόσο απο την διοίκηση με καλές μεταγραφές αλλά και από τον κόσμο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπηχτή" Καραπαπά για Αλμέιδα, Γιοβάνοβιτς και Λουτσέσκου - Απάντησε στην... γκρίνια για Καρβαλιάλ (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags