Facebook Pixel ΑΕΚ: Έρχονται με μεγάλη πρόταση για 11αδάτο της ΑΕΚ - Αποφασίζει ο Μελισσανίδης - "Πολιορκούν" τον παίκτη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-09 16:15:00

Έρχονται με μεγάλη πρόταση για 11αδάτο της ΑΕΚ - Αποφασίζει ο Μελισσανίδης - Τον... απογείωσε ο Αλμέιδα!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Έρχονται με μεγάλη πρόταση για 11αδάτο της ΑΕΚ - Αποφασίζει ο Μελισσανίδης - Τον... απογείωσε ο Αλμέιδα!

Η τεράστια προσφορά και η "πολιορκία" στον ποδοσφαιριστή. Δεν είναι μόνο ο Λιβάι Γκαρσία στην Ένωση για τον οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει... χορός εκατομμυρίων γύρω από το όνομά του. Για άλλον τώρα υπάρχει ζεστό και σοβαρό ενδιαφέρον! Ο Αργεντινός κόουτς αναγέννησε πολλές καριέρες με τον ερχομό του στον πάγκο της Ένωσης και ένας παίκτης εξ αυτών έχει δει το στάτους του να... εκτινάσσεται αφότου έγινε μέλος της ΑΕΚ.

Αν ισχύει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Αρόλντ Μουκουντί μας είχε στείλει το μήνυμα για το τι θα επακολουθήσει στην πορεία του στην ΑΕΚ από την πρώτη φορά που φόρεσε το Δικέφαλο στο στήθος. Ήταν η 5η αγωνιστική του περασμένου πρωταθλήματος και η Ένωση έπαιζε στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Το ημίχρονο έβρισκε τις δύο ομάδες στο 0-0 και τον Γιώργο Τζαβέλλα έξαλλο με τις αποφάσεις του ρέφερι.

Ο Έλληνας άσος σπάει μια τζαμαρία και τη θέση του παίρνει ο μέχρι τότε άγνωστος, Μουκουντί. Ο Καμερουνέζος κάνει επιβλητική εμφάνιση, σκοράρει και από εκείνο το παιχνίδι ''καπαρώνει'' το ρόλο του βασικού. Ο χρόνος πέρασε, όμως ο μεστός σέντερ μπακ δε σταματάει να εντυπωσιάζει. Αυτό το βλέπει σύσσωμη η ποδοσφαιρική κοινότητα και το όνομά του κάνει... γκελ στην ευρωπαϊκή αγορά!

Ο «λοχίας» που βρήκε την... Ιθάκη του στην ΑΕΚ!

Ο Ματίας Αλμέιδα αμά τη υπογραφή του συμβολαίου του είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι μάγος. Αλλά ως τέτοιον μπορεί να τον αντιμετωπίσει ο Αρόλντ Μουκουντί. Ο 26χρονος άσος προερχόταν από μια τραγική σεζόν με τη Σεντ Ετιέν, η οποία είχε ολοκληρωθεί με επεισόδια βγαλμένα από... ταινία επιστημονικής φαντασίας όταν οι ''στεφανουά'' υποβιβάστηκαν στη Ligue 2 λόγω της ήττας τους από την Οσέρ! Ο Καμερουνέζος είχε ταλαιπωρηθεί στο σύλλογο της Γαλλίας και έπρεπε να πάρει τα πάνω του με το βλέμμα του στραμμένο στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης τον είχε επιλέξει ως παίκτη που θα κούμπωνε ιδανικά στην τριάδα στόπερ που είχε εν αρχή στο μυαλό του, όμως τελικά ο Μουκουντί συνέθεσε το δίδυμο... ασφαλείας με τον Ντομαγκόι Βίντα. Το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ δεν καρποφόρησε, όμως ήρθε η εδραίωση στους κιτρινόμαυρους. Αναφέραμε και πιο πάνω πώς ξεκίνησε τη σεζόν σκοράροντας στον πρώτο του αγώνα, να θυμηθούμε όμως ότι με τέρμα την έκλεισε κιόλας: ήταν ο παίκτης που έγραψε το 1-0 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Μουκουντί ήταν ένας από τους πυλώνες του νταμπλ ή αλλιώς ο... «λοχίας» της ομάδας!

«Ήταν κάτι που προέρχεται από τη Χάβρη. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης για τη φυσική κατάσταση, όλη η ομάδα συμμετείχε σε αγώνα paintball. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Στους έμπειρους και στους νεαρούς παίκτες. Ήμουν ο αρχηγός της νεανικής ομάδας και εγώ τους έδινα τις εντολές στην τακτική. Οι συμπαίκτες μου έτσι άρχισαν να με αποκαλούν Λοχία γιατί ήμουν ο αρχηγός των στρατιωτών. Και αυτό το παρατσούκλι μου κόλλησε». Αυτό αναφέρει ο ίδιος για το ψευδώνυμό του, που δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια. Ο Μουκουντί έχει το όνομα, έχει και την χάρη.

Οι Γάλλοι έπεσαν σε... τοίχο, αλλά δεν το παρατάνε!

Το περασμένο καλοκαίρι το σίριαλ που έπαιζε σε καθημερινή βάση αφορούσε τον Λιβάι Γκαρσία. Η Λανς έκανε διαδοχικές κρούσεις στην ΑΕΚ, όμως η άτεγκτη στάση του Δημήτρη Μελισσανίδη έμπαινε εμπόδιο στο στόχο των Γάλλων. Η ίδια ομάδα κατέθεσε πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία και απέρριψε η Ένωση για τον Μουκουντί! Διόλου τυχαία οι άνθρωποι της χώρας που μεγάλωσε ο διεθνής στόπερ τον κοιτάνε και μόλις είδαν ότι αναγεννήθηκε, έκαναν την... μπούκα τους. Χωρίς αποτέλεσμα, αλλά προς ώρας όπως οι ίδιοι θεωρούν, καθώς θα επιστρέψουν με νέα βελτιωμένη πρόταση!

Ο Μουκουντί έχει αγωνιστεί σε 7 ευρωπαϊκά ματς έως τώρα και τα έχει πάει περίφημα στις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και στη φάση των ομίλων του Europa League. Στο Καμερούν έχει κληθεί στις αποστολές ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και το πακέτο του είναι πέρα για πέρα ελκυστικό. Έτσι όπως το πάει, δε θα αργήσει η μέρα που κάποια ομάδα από μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα του χτυπήσει εκ νέου την πόρτα. Ο «λοχίας» θα αποφασίσει αν θα μείνει στην ΑΕΚ που τον... ''ανέστησε'' ποδοσφαιρικά ή αν θα ψαχτεί για το μεγάλο βήμα στην περιπετειώδη καριέρα του.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγανάκτησε και ο Τσουκαλάς για Ρέντη: "Σας το είχα πει, είναι κόκκινη γραμμή - Αυτοί οι 50 μπαχαλάκηδες"! (Vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags