Ο Ολυμπιακός ψάχνει τον... διάδοχο του Πέδρο Μαρτίνς 16 μήνες μετά. Αυτό φαίνεται από το ότι ο Κάρλος Καρβαλιάλ είναι ο 6ος προπονητής που θα κάτσει στον ερυθρόλευκο πάγκο - ''ηλεκτρική καρέκλα''. Οι προηγούμενοι έφυγαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο Πορτογάλος θέλει να γίνει η εξαίρεση του κανόνα. Ο στόχος του, όπως τον διακήρυξε στη συνέντευξη για την παρουσίασή του στον Τύπο, ήταν απλός και συνάμα βραχυπρόθεσμος: ''να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα'', είπε. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να κοιτάει πιο μακριά, όταν ο Ολυμπιακός είναι η 19η ομάδα του από το 1998 και ύστερα;

Το ρίσκο και για τις δύο πλευρές είναι μεγάλο, καθώς ο γάμος τους μοιάζει σαν να έχει μπει το... μπαρούτι πλάι στη φωτιά. Ο Καρβαλιάλ, όμως, μπορεί να μην έχει τη φήμη του κόουτς που μένει εσαεί σε έναν σύλλογο αλλά έχει ένα πλεονέκτημα: ξέρει την ελληνική πραγματικότητα μιας και είχε περάσει από τον Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα, έρχεται διαβασμένος στον Ολυμπιακό και ξέρει που πρέπει να εστιάσει για να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ξεκάθαρο πλάνο και ο παίκτης που γουστάρει!

Ο Καρβαλιάλ έρχεται σε έναν σύλλογο που θαυμάζει, καθώς όπως δήλωσε «κι εγώ και οι συνεργάτες μου γνωρίζουμε το μέγεθος του Ολυμπιακού, ξέρουμε ότι είμαστε μία από τις σημαντικότερες ομάδες, του κόσμου, το πιστεύουμε και το ξέρουμε πολύ καλά αυτό». Γνωρίζει ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής και θεωρεί ότι έχει βρει πώς θα το πετύχει.

Η πρώτη διαφοροποίηση του σε σχέση με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι πως σκοπεύει να πάει σε ένα πιο καθαρό 4-4-2, σχήμα άκρως επιθετικό και χαρακτηριστικό της ποδοσφαιρικής του προσέγγισης. Σε αυτό το σύστημα κομβικό ρόλο θα έχει ο ''πασπαρτού'' Μασούρας, ο οποίος θα έρχεται στο κουτί ως δεύτερος επιθετικός και ταυτόχρονα θα συμβάλλει εκτός περιοχής με και χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Από όλους θα απαιτεί ολοκληρωμένο παιχνίδι και πλήρη αφοσίωση σε όλες τις φάσεις του ματς και όποιος δεν μπορέσει να προσαρμοστεί, θα έχει... ζόρια!

Έδωσε το στίγμα του από την πρώτη ημέρα!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζήσει σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς και έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι ένας προπονητής να εδραιώνεται ως σεβαστή φιγούρα στα αποδυτήρια. Αυτό μπορεί να γίνει με κάμποσους τρόπους και αυτός που σκαρφίστηκε ο Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν να μειώσει κατά μία ημέρα τη χειμερινή άδεια των ποδοσφαιριστών του!

Στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός των Πειραιωτών δήλωσε με στόμφο ότι «η προτεραιότητά μου είναι να ενώσουμε την ομάδα. Να είμαστε όλοι μαζί όπως κι οι οπαδοί να είναι δίπλα μας». Για να... γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και ο Καρβαλιάλ θα προσπαθήσει μέσα από τις προπονήσεις να ανεβάσει τους παίκτες του και να τους κάνει μια γροθιά.

Προσοχή με την Μπάτσκα για να μη γίνει χοντρή ζημιά...

Ο Ολυμπιακός δε θα παίξει στις Σέρρες για το πρωτάθλημα μιας και η αγωνιστική αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών. Οι ερυθρόλευκοι θα ντεμπουτάρουν υπό την καθοδήγηση του Καρβαλιάλ στην αναμέτρηση με την Μπάτσκα Τόπολα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την τελευταία αγωνιστική του Europa League. Αν οι Σέρβοι δραπετεύσουν με το τρίποντο, αφήνουν τους Πειραιώτες για το υπόλοιπο της σεζόν στην Ελλάδα και τους στερούν τη συμμετοχή στα πλέι-οφ του Conference League.

Ο 58χρονος προπονητής ξέρει τον κίνδυνο, γνωρίζει ότι αν υποστεί τέτοια συντριβή η ομάδα του θα μπλέξει και κρατάει άπαντες εντός Ρέντη στην... τσίτα ενόψει του ''τελικού''. Στο παιχνίδι αυτό δε θα είναι παρόντες οι Πορόσο, Φρέιρε και Σκάρπα ενώ έχει μπει αποφασισμένος ο Ρίτσαρντς στις προπονήσεις και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εκπλήξεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Νόμος" Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό - Τους έδιωξε χωρίς δεύτερη σκέψη - Άραβες για κορυφαίο όνομα της 11αδας!