Facebook Pixel Ο Μουργκ ντύθηκε... Άγιος Βασίλης για τον ΠΑΟΚ και δώρισε τρίποντο κορυφής κόντρα στον Αστέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-17 19:28:00

Ο Μουργκ ντύθηκε... Άγιος Βασίλης για τον ΠΑΟΚ και δώρισε τρίποντο κορυφής κόντρα στον Αστέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

 Σημαντικό τρίποντο για το Δικέφαλο, που είχε σε μεγάλα κέφια τον Τόμας Μουργκ και πάτησε κορυφή.

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, που έφυγε με το τρίποντο από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα επικρατώντας με 4-1. Απόλυτοι πρωταγωνιστές οι Τόμας Μουργκ και Κίριλ Ντεσπόντοφ με τα δύο γκολ τους και προσωρινά πάτησε κορυφή ο Δικέφαλος, αναμένοντας το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Αστέρας Τρίπολης χρειαζόταν το τρίποντο με τον ΠΑΟΚ, ώστε να παραμείνει εντός εξάδας και για να πάρει επιτέλους ένα μεγάλο παιχνίδι στην έδρα του για φέτος. Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν είχε διαθέσιμο τον Ρεγκίς, ο οποίος εξέτισε ποινή καρτών και διάλεξε τους εξής 11 για το ματς: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Μπαρτόλο, Καλτσάς, Ζουγλής, Μιριτέλο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, από την άλλη, ήθελε τη νίκη κορυφής και προερχόταν από το απαιτητικό ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην Ελσίνκι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε βαρβάτες απουσίες, με τους Τάισον και Ζίβκοβιτς να είναι νοκ-άουτ. Ο Ρουμάνος κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Κοτάρσκι, με τετράδα στην άμυνα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα και Βιεϊρίνια.

Στα χαφ άρχισαν οι Οζντόεφ - Σβαμπ με επιθετική τριπλέτα τους Κωνσταντέλια, Μουργκ και Ντεσπόντοφ. Στην κορυφή της επίθεσης μπήκε ο Άλι Σαμάτα, που πήρε την ευκαιρία του.

Με υπογραφή... Μουργκ!

Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή έδειξε τις προθέσεις του και ξεκίνησε να κυκλοφορεί την μπάλα και προσπάθησε να βάλει το δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να περιμένουν και παραλίγο αυτό να τους βγει σε καλό. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Ζουγλής έκλεψε την μπάλα από τον Βιεϊρίνια και ο Μουνάφο εκτέλεσε, όμως ο Κοτάρσκι έβαλε στοπ.

Στη συνέχεια της φάσης, με την εκτέλεση του κόρνερ, ο Αστέρας έχασε σπάνια ευκαιρία για το 1-0! Ο Καλτσάς σούταρε, ο Κοτάρσκι το έβγαλε και μετά ο Αλάγκμπε προ κενής εστίας σημάδεψε το δοκάρι. Ο Δικέφαλος απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά στο 21' αλλά ο Παπαδόπουλος δήλωσε παρών. Ένα λεπτό μετά ο Μπάμπα δοκίμασε τα πόδια του, αλλά ανεπιτυχώς.

Στο 27' ο Αστέρας έκλεψε την μπάλα στο δικό του μισό, έβγαλε σωστή αντεπίθεση και ο Ζουγλής ενώ νίκησε τον Κοτάρσκι έπεσε στη... στάση Μουργκ. Ο Αυστριακός έδιωξε προτού παραβιαστεί η εστία της ομάδας του και διατήρησε το μηδέν. Ο ίδιος έμελλε να ανοίξει και το σκορ στον αγώνα!

Στο 34' ο Κωνσταντέλιας πάτησε περιοχή, οι αμυντικοί της Τρίπολης σάστισαν και ο Τόμας Μουργκ πανέξυπνα χώθηκε και σημείωσε το 1-0. Ο Σαμάτα πέτυχε γκολ, όμως ήταν οφσάιντ. Στο 45ο λεπτό ο Οζντόεφ φώναξε για πέναλτι, όμως δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό και το σκορ ημιχρόνου δεν άλλαξε.

''Έβρεξε'' γκολ και ο ΠΑΟΚ κέρδισε!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορμητικά στο δεύτερο μέρος και με στόχο να ''κλειδώσουν'' το παιχνίδι, με τον Σβαμπ να πασάρει εντυπωσιακά και η προσπάθεια του Ντεσπόντοφ σταμάτησε στον πανέτοιμο Παπαδόπουλο στο 48ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει αυτός με την μπάλα και κράτησε την κατοχή. Στο 59' ο ουσιαστικός, απόψε, Κωνσταντέλιας έκανε κλέψιμο και τροφοδότησε τον Σαμάτα. Αυτός πάσαρε στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος παραμόνευε στο δεύτερο δοκάρι και έτσι γράφτηκε το 0-2!

Στο 63' από το πουθενά ο Κοτάρσκι έκανε τεράστιο λάθος και ο Ζουκάνοβιτς με αριστερό σουτ μείωσε σε 1-2 από τραγική έξοδο του Κροάτη τερματοφύλακα! 3 λεπτά αργότερα ο Σαμάτα σκόραρε εκ νέου, όμως ο Μπάμπα ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα σωστά ακυρώθηκε. Στην επόμενη φάση ο Άλβαρες έχασε αδιανόητη ευκαιρία για το 2-2, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Στο 69ο λεπτό ο Μουργκ σκόραρε ξανά, καθώς ο Αστέρας υπέπεσε σε σοβαρότατο λάθος και παρά την προσπάθεια του Παπαδόπουλου ο Αυστριακός ξετύλιξε το δώρο και σημείωσε το 1-3! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μουργκ άγγιξε το χατ-τρικ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να βρουν νέο γκολ μείωσης του σκορ, όμως δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. O Κίριλ Ντεσπόντοφ πέτυχε κι άλλο τέρμα στο 90' μετά από ασίστ πάρε - βάλε του Τζίμα και το τελικό σκορ ήταν το 1-4. Ο ΠΑΟΚ πήρε τους πολύτιμους 3 βαθμούς και συνεχίζει απτόητος το αήττητο σερί του...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags