Ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο από τις Σέρρες κόντρα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία χάρη σε γκολ του Ελ Αραμπί! Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν στον πόντο από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ενώ είναι ισόβαθμοι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Πανσερραϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό με στόχο να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Οι Σερραίοι είχαν σχεδιάσει να παίξουν τα ματς με τις μεγάλες ομάδες εντός έδρας όταν θα έχει λυθεί το πρόβλημα του γηπέδου για να έχουν τον κόσμο μαζί τους, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τα κυβερνητικά μέτρα. Το παιχνίδι έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε τους εξής 11: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ, Μπαΐροβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ στη Super League, χρειάζονταν το τρίποντο για να πιάσουν Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος κόουτς ξεκίνησε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, με τους Ντόη - Μπιανκόν μπροστά του και τους Ροντινέι - Ορτέγκα στα αμυντικά άκρα. Οι Καμαρά και Έσε άρχισαν στον άξονα, με τους Φορτούνη και Ποντένσε στα φτερά, με τον Μασούρα να κινείται πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Χωρίς τη μεγάλη στιγμή το πρώτο μέρος

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στην αναμέτρηση θέλοντας να κρατήσουν την μπάλα και ταυτόχρονα να προσπαθήσουν να γίνουν απειλητικοί. Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία ήταν αξιόμαχοι και διάλεξαν να αμυνθούν σε χαμηλά μέτρα. Αυτή η συνθήκη έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στο 12ο λεπτό με τη συνεργασία Ορτέγκα - Φορτούνη να μη μετατρέπεται σε τελική. Στην επόμενη φάση ο Πανσερραϊκός απείλησε με τον Θυμιάνη, όμως δεν προέκυψε ευκαιρία. 

Στο 33ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ απευθείας, με τον Χόβαν να μην κινδυνεύει καθώς η μπάλα πέρασε αρκετά έξω. Στο 37' ο αρχηγός των Πειραιωτών τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν βρήκε δίχτυα. Η τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα μακρινό σουτ του Μαντί Καμαρά στο 44', που δεν απείλησε.

Με Ελ Αραμπί το μεγάλο διπλό!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήθελε να βάλει στα σχοινιά τους Σερραίους και στο 53' χάθηκε σπουδαία φάση για τους ερυθρόλευκους. Ο Ποντένσε βρήκε χώρο εντός περιοχής, σούταρε αλλά δε σημάδεψε δίχτυα για το 0-1. Στο 61ο λεπτό ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε αντί του Ποντένσε και στο επόμενο λεπτό ο Χατζηστραβός άγγιξε το γκολ αλλά έπεσε πάνω στον Πασχαλάκη. Στην αντεπίθεση ο Μασούρας έχασε τετ-α-τετ και έτσι έκλεισε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα. 

Το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 65ο λεπτό. Ο Μασούρας με μια επιδέξια κίνηση άλλαξε στάση στο κορμί του και πήρε το πέναλτι από τον Δεληγιαννίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος δε λάθεψε και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό κερδίζοντας τον Χόβαν!

Οι γηπεδούχοι έψαχναν την αντίδραση μετά το τέρμα που δέχθηκαν και έγιναν πιο επιθετικοί. Στο 80'  ο Τομάς σούταρε μετά από ριμπάουντ από κόρνερ και η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 88' ο Ελ Αραμπί ξεπέρασε τον Χόβαν, όμως ο Θυμιάνης σύρθηκε στο έδαφος και έβγαλε σε κόρνερ σε μια ασύλληπτη φάση.  Στο 92' ο Μαροκινός απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στο ματς, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-0!