Facebook Pixel "Χοντρή" γκέλα για Ολυμπιακό - Άργησε να ξυπνήσει στο Περιστέρι - Φωνάζει για πέναλτι στον Ροντινέι (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-21 22:25:00

"Χοντρή" γκέλα για Ολυμπιακό - Άργησε να ξυπνήσει στο Περιστέρι - Φωνάζει για πέναλτι στον Ροντινέι (Vid)

Sportdog Team

Ισόπαλο το παιχνίδι για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να ''σπάσουν'' την αντίπαλη άμυνα.

Απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ατρόμητο, καθώς οι Πειραιώτες παρά την προσπάθειά τους να βρουν γκολ δεν τα κατάφεραν και έμειναν στο μηδέν. Στο -3 από την κορυφή η ομάδα του Καρβαλιάλ, συνεχίζει αήττητος ο φοβερός Ατρόμητος!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Ατρόμητος προερχόταν από το εντυπωσιακό τρίποντο επί του Παναθηναϊκού με 3άρα στο Περιστέρι και η ομάδα του Ίλιτς έψαχνε ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα, για να διευρύνει το αήττητο σερί της και για να κλείσει όμορφα το 2023. Ο τεχνικός των Περιστεριωτών διάλεξε τους εξής 11 για το ματς: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Kεσχρίντα, Κουέν, Ιμερέκοβ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Βαλένσια, Γιουμπιτάνα.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, δεν ήθελε να γκελάρει στο τελευταίο παιχνίδι του έτους και ο Κάρλος Καρβαλιάλ προχώρησε σε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο Φορτούνης έλειπε λόγω τιμωρίας που εξέτισε, ο Μπιέλ ήταν εκτός αποστολής και ο Πορτογάλος έκανε την έκπληξη.

Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε κάτω από την εστία, με Ρέτσο - Ντόη μπροστά του και Ροντινέι - Ορτέγκα στα άκρα. Ο Καρβάλιο συνυπήρξε με τον Έσε στον άξονα, με τους Μπρίνιτς - Ποντένσε στα άκρα και τον Μασούρα να κινείται πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Χωρίς τη φάση στο πρώτο μέρος

Το σενάριο του ματς σαν να έμοιαζε με αυτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού στις Σέρρες, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της  μπάλας και έπρεπε να βρουν τρόπο να ''ξεκλειδώσουν'' την αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι εστίασαν στην προστασία της εστίας τους και έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Καρβαλιάλ.

Η πρώτη απειλή ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Ποντένσε προσπάθησε να απειλήσει με σουτ από πάσα του Μασούρα. Στο 14ο λεπτό ο κινητικός Ροντινέι έκανε το γύρισμα και ο Μπρίνιτς έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τσιντώτα να τον σταματάει. Οι Πειραιώτες ενέτειναν την πίεσή τους, όσο περνούσαν τα λεπτά χωρίς όμως να φτιάξουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 25' ο Ελ Κααμπί δεν βρήκε στόχο σε κεφαλιά και δύο λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος έκανε την εμφάνισή του με τον Γιουμπιτάνα να μη σημαδεύει σωστά. Αυτή ήταν και η μόνη στιγμή που είχαν οι Περιστεριώτες στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου, που έληξε χωρίς σκορ.

Κι όμως δεν μπήκε γκολ στο φοβερό δεύτερο ημίχρονο!

Ο Καρβαλιάλ ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας τον Γιόβετιτς αντί του Μπρίνιτς, ώστε να αυξηθεί η επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Κι αυτό συνέβη, μιας και ο Μαυροβούνιος ήταν δραστήριος και απείλησε αμέσως. Τη μεγάλη ευκαιρία, πάντως, τη δημιούργησε ο Ατρόμητος στο 53' με τον Βαλένσια να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να εκτινάσσεται εντυπωσιακά κρατώντας το 0-0!

Στο 70' ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον Ροντινέι, όμως διαιτητής και VAR είπαν «παίζετε». Στο 79ο λεπτό οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της νίκης. Ο Ποντένσε έτρεξε με την μπάλα, την κουβάλησε, εκτέλεσε αλλά το σουτ του πέρασε πολύ εκτός εστίας. Στο 84ο λεπτό ο Πορτογάλος αστόχησε ξανά, όταν ο Ρέτσος τον τροφοδότησε με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα και έψαξε μέχρι τέλους το γκολ - τρίποντο. Ο Ροντινέι ήταν φοβερός, όμως οι πάσες του δεν έβρισκαν αποδέκτες μες την αντίπαλη περιοχή όπου βρίσκονται πολλοί ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου. Ο Καρβαλιάλ επέλεξε να πορευτεί με όσους είχαν αρχίσει στον αγώνα, αλλά το τέρμα δεν επιτεύχθηκε και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 0-0!

Συνθέσεις:

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Kεσχρίντα, Κουέν, Ιμερέκοβ, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλες, Βαλένσια, Γιουμπιτάνα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καρβάλιο, Ποντένσε, Μπρίνιτς (Γιόβετιτς), Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags