Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δίδυμο-φόβητρο στον Ολυμπιακό με Φορτούνη και Μπακασέτα - "Χτύπημα" και με πρώην του ΠΑΟ τον Γενάρη!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-25 10:00:00

Δίδυμο-φόβητρο στον Ολυμπιακό με Φορτούνη και Μπακασέτα - "Χτύπημα" και με πρώην του ΠΑΟ τον Γενάρη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Δίδυμο-φόβητρο στον Ολυμπιακό με Φορτούνη και Μπακασέτα - "Χτύπημα" και με πρώην του ΠΑΟ τον Γενάρη!

Κυνηγούν το απόλυτο "κόλπο γκρόσο" στο Λιμάνι με δύο διεθνείς! Οι Πειραιώτες θέλουν να ενισχυθούν για να πάρουν το φετινό πρωτάθλημα, όμως παράλληλα θέλουν να δυναμώσουν τον ελληνικό κορμό και για να το πετύχουν, είναι πρόθυμοι να χαλάσουν πολλά χρήματα σε υψηλά συμβόλαια...

Ο Ολυμπιακός έχει στεφθεί 47 φορές πρωταθλητής στην ιστορία του κι αν υπάρχει μια ομάδα στην Ελλάδα που δικαιούται να παινεύεται ότι έχει το know how στην κατάκτηση τίτλων, είναι αυτός. Όποτε το πρωτάθλημα πήγε στο Λιμάνι υπήρχαν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που ο ερυθρόλευκος οργανισμός είχε: ισχυρή διοίκηση, σταθερότητα και ποιοτικό ελληνικό στοιχείο. Σε αυτό είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν οι Πειραιώτες το τον ερχόμενο χειμώνα και υπάρχει μια τριάδα ποδοσφαιριστών που αν έρθουν, πέραν του επικοινωνιακού ''γκελ'' που θα κάνουν, θα βοηθήσουν καταλυτικά το σύλλογο στο δρόμο για το κλείσιμο των 100 ετών ιστορίας του. Ποιοι είναι αυτοί; Ο λόγος για τους Τάσο Μπακασέτα, Δημήτρη Κουρμπέλη και Δημήτρη Λημνιό.

Ο Μπακασέτας που κουμπώνει με τον Φορτούνη και το μήνυμα στην ΑΕΚ

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι γνωστό ότι είναι υποστηρικτής της ΑΕΚ από μικρό παιδί και αυτός είναι ο λόγος που το 2016 είχε επιλέξει την Ένωση αντί του Ολυμπιακού. Ο ίδιος μάλιστα είχε τονίσει ότι ούτε να φωτογραφηθεί με φανέλα των ερυθρόλευκων δεν μπορούσε, καθώς η καρδιά του είναι... κιτρινόμαυρη. Ως αρχηγός της ΑΕΚ την υπηρέτησε με βαθμό άριστο, μετέβη στην Τράμπζονσπορ και εκεί έγραψε ιστορία.

Οδήγησε την τουρκική ομάδα στη Γη της Επαγγελίας με την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος, αλλά πλέον ο κύκλος έχει κλείσει. Παρά τις προτάσεις που δέχεται για ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει σε 6 μήνες, είναι ξεκάθαρα αρνητικός και ήδη ψάχνει τον επόμενο προορισμό του. Και κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο εκ νέου ο Ολυμπιακός.

Στο Λιμάνι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή, θεωρούν ότι έχει την ηγετική στόφα που χρειάζεται για την ομάδα και πιστεύουν ότι μαζί με τον Κώστα Φορτούνη ο Μπακασέτας θα χτίσει ένα δίδυμο - φόβητρο στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες θα κάνουν την κίνησή τους για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας και θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν το μεγάλο ''ναι'', που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μην ξεχνάμε ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι στα... μαχαίρια, μιας και η σύγκρουση των δύο διοικήσεων τελειωμό δεν έχει. Τι καλύτερο, δηλαδή, για τους ερυθρόλευκους να πάρουν έναν σπουδαίο παίκτη επιτυγχάνοντας και μια θριαμβευτική επικοινωνιακή νίκη έναντι του άμεσου ανταγωνιστή τους;

Ο Κουρμπέλης μπορεί να κάνει πιο σκληρό τον Ολυμπιακό

Πάμε, τώρα, σε έναν συμπαίκτη του Τάσου Μπακασέτα. Τέτοια είναι η επίδραση του ''Μπάκα'' που κατάφερε να χτίσει ελληνική παροικία στην Τραπεζούντα. Πρώτα ήταν ο Μανώλης Σιώπης και τελευταίος ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο χαφ των Τούρκων επέλεξε την Τράμπζονσπορ έναντι του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν πήγε καλά.

Ο 30χρονος άσος είχε σοβαρότατα προβλήματα στην προσαρμογή του, καθώς ο προπονητής της ομάδας δεν τον γούσταρε. Ο ίδιος ήταν αρνητικός στα πρώτα ματς πρωταθλήματος και αμέσως έγινε κόκκινο πανί για τους φίλους της ομάδας, με τον παίκτη να εξετάζει τις επιλογές του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να προσθέσει τον Κουρμπέλη στο δυναμικό του για να γίνει πιο σκληρός στον άξονα και για να βάλει έναν Έλληνα που είναι πάντα ετοιμοπόλεμος. Το γεγονός ότι ο 30χρονος μέσος δοκιμάστηκε με επιτυχία σε συνθήκες πρωταθλητισμού την περασμένη σεζόν στον Παναθηναϊκό είναι ακόμη ένα συν, που προσμετράται από τους Πειραιώτες.

Ο Λημνιός μπορεί να ''αναστηθεί'' στον Πειραιά

Πάμε και στον τελευταίο Έλληνα που τσεκάρει ο Ολυμπιακός. Περί του Δημήτρη Λημνιού ο λόγος. Αυτή η υπόθεση είναι πιο περίεργη από τις άλλες και σίγουρα περισσότερο ρισκαδόρικη. Ο 25χρονος εξτρέμ μετράει μόνο 8 παιχνίδια στις τελευταίες 2 σεζόν και αυτό είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να κάνουν κίνηση οι ερυθρόλευκοι.

Αυτό που θεωρείται σημαντικό είναι ότι πρόκειται για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να ανακάμπτει μετά από σοβαρό τραυματισμό, ενώ αγωνίζεται σε μια θέση που οι Πειραιώτες ψάχνουν μια αγωνιστική σταθερά. Πολλοί παίκτες έχουν ''παρελάσει'' από τη θέση του δεξιού εξτρέμ και ο υγιής Λημνιός θα μπορούσε να την καπαρώσει.

Αν αποφασιστεί ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια απόκτησης του Δημήτρη Λημνιού, τότε η Κολωνία είναι διατεθειμένη να τον αφήσει τον Γενάρη ως ελεύθερο και έτσι ο Ολυμπιακός θα έχει πάρει έναν πολύτιμο παίκτη με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Με την ελπίδα ότι ο Λημνιός θα... ''αναστηθεί'' στον Πειραιά και θα θυμίζει τον ποδοσφαιριστή του 2019!
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ "Σκούπα" στον Ολυμπιακό, φεύγουν 6+2 - Τα top ονόματα και η τεράστια έκπληξη - Δεν γλίτωσαν ούτε οι Έλληνες!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags