Facebook Pixel Ολυμπιακός για Κέιλορ Νάβας - Απόφαση Καρβαλιάλ για Πασχαλάκη - Νέο σενάριο και για πρώην του ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-26 10:00:00

Ολυμπιακός για Κέιλορ Νάβας - Απόφαση Καρβαλιάλ για Πασχαλάκη - Νέο σενάριο και για πρώην του ΠΑΟΚ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ολυμπιακός για Κέιλορ Νάβας - Απόφαση Καρβαλιάλ για Πασχαλάκη - Νέο σενάριο και για πρώην του ΠΑΟΚ!

Πώς μπορεί ο κορυφαίος κίπερ να βρεθεί στο Γ. Καραϊσκάκης! Οι Πειραιώτες προχωρούν σε... rebuilding του ρόστερ και αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε όλες τις θέσεις. Ακόμα και σε αυτή του τερματοφύλακα, όπου αναζητείται ένας κίπερ πολύ έμπειρος και με μεγάλη καριέρα!

Σε mood μεταγραφικό βρίσκονται άπαντες στον Ολυμπιακό, αφού είναι δεδομένο ότι οι Πειραιώτες θα φέρουν παίκτες σε αρκετές θέσεις - Άλλοι μιλούν για δύο μεταγραφές (στόπερ και επιθετικός), άλλοι για τέσσερις και άλλοι για πέντε μεταγραφές.

Ανάλογα με τον αριθμό των μεταγραφών, βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα διαμορφωθούν και τα νέα δεδομένα. Γιατί αν έρθουν δύο παίκτες, για παράδειγμα, σε αυτούς δεν θα συμπεριλαμβάνεται τερματοφύλακας. Αν όμως υπάρχουν πάνω από δύο κινήσεις, μην αποκλείσετε να έρθει και τερματοφύλακας.

Υπάρχει κάποιος που να βρίσκεται στο επίκεντρο; Φυσικά και μάλιστα είναι τεράστιο όνομα! Ας το πιάσουμε όμως από την αρχή: Το πιθανότερο σενάριο είναι μέσα στις επόμενες ημέρες να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Τζολάκη με τον Ολυμπιακό και να δοθεί δανεικός σε κάποια ομάδα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα συνεχίσει στη θέση του, αλλά πλέον θα έχει και τεράστιο ανταγωνισμό, καθώς ο Κάρλος Καρβαλιάλ αξιολογεί πολύ θετικά την περίπτωσή του, αλλά θεωρεί ότι χρειάζεται ένα... έξτρα μπουστάρισμα από κάποιον πολύ έμπειρο κίπερ.

Ποιο είναι το όνομα που ακούγεται για τον Ολυμπιακό; Το σενάριο που υπάρχει στην πιάτσα ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον Κέιλορ Νάβας, που στα 37 του χρόνια είναι Νο2 στην Παρί και ψάχνει για νέο κίνητρο στην καριέρα του. Δεν έχει συμμετοχές στον γαλλικό σύλλογο και με δεδομένο ότι πέρσι είχε παίξει με τη μορφή δανεισμού στη Νότιγχαμ Φόρεστ, μπορεί να βρεθεί η φόρμουλα και να έρθει φέτος στο Λιμάνι!

Στα 37 του χρόνια έχει market value στα 2 εκατ. ευρώ και στον Πειραιά θα έχει την ευκαιρία να κάνει πρωταθλητισμό και να παίξει στο Confernes League.

 

O ψαγμένος από Τουρκία και το "παιδί" τού Πάμπλο Γκαρσία

Το σενάριο για τον Νάβας, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι και το πιο εύκολο για να συμβεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το αφήνουμε σε μια άκρη. Εύκολη περίπτωση, για τα χαφ, είναι του Πορτογάλου Μίγκελ Κρέσπο, που τον ξέρει καλά ο Πέδρο Άλβες και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Υπάρχει άλλο όνομα; Ένα σενάριο που έφτασε στα αυτιά τού sportdog αφορά ένα από τα αγαπημένα παιδιά τού Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ β΄, που φέτος τον έχει πάρει και στον Πανσερραϊκό, πηγαίνει καλά στη Σούπερ Λιγκ αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα ότι έχει θέσει σε ομάδα τόσο ανταγωνιστική όσο ο Ολυμπιακός.

Αναφερόμαστε στον Ισμαϊλά Ουεντραόγκο, 24χρονο αμυντικό μέσο και διεθνή με την Μπουρκίνα Φάσο, που στη Ελλάδα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τον ΠΑΟΚ β΄. Οι Πειραιώτες τον έχουν τσεκάρει φέτος και, σύμφωνα με το σενάριο που υπάρχει στην πιάτσα, τον θέλουν ως μια λύση για το βάθος στη θέση 6.

Εμείς θα πούμε ότι είναι δύσκολο να έρθει έστω και για βάθος στον πάγκο ο Ουεντραόγκο, αλλά ας κάνουμε υπομονή και θα δούμε...

«Βιτόλο αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο»

Από το καλοκαίρι του 2021 βρίσκεται στον ΠΑΟΚ ο Ισμαΐλα Ουεντραόγκο, ως μια λύση για τα χαφ που είχε και έχει προοπτική. Ο 24χρονος, σήμερα, άσος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα τής Μπουρκίνα Φάσο, παρόλα αυτά δεν πήρε ποτέ την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αν και ο Πάμπλο Γκαρσία, που τον ανέδειξε στη β΄ ομάδα, πίστευε και πιστεύει πολύ στον παίκτη.

Για αυτό και τον πήρε στον Πανσερραϊκό και, μάλιστα, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με 13 συμμετοχές μέχρι στιγμής. Για ποιον λόγο δεν είχε βρεθεί ποτέ στην πρώτη ομάδα του Δικέφαλου, αν και υπήρχε εισήγηση από τον Π. Γκαρσία; Αυτό που έβγαινε προς τα έξω είναι ότι δεν είχε φτάσει ακόμα στο επίπεδο για την πρώτη ομάδα. Γιατί o Ρ. Λουτσέσκου τους παρακολουθεί όλους, κι ενώ ο Ουεντραόγκο ήταν από τους βασικούς τής ομάδας, δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα για την προώθησή του.

Την περασμένη σεζόν είχε γίνει  ο δανεισμός του στον Βόλο, στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, αλλά είχε γίνει περισσότερο ως επιλογή τού προπονητή που στη συνέχεια είχε διώξει ο Αχιλλέας Μπέος. Οπότε μετά από αυτό είχε επιστρέψει στον ΠΑΟΚ β. Παρόλα αυτά ο Γκαρσία τον εμπιστεύτηκε στον Πανσερραϊκό και ο 24χρονς άσος  τον έχει δικαιώσει, δείχνοντας ότι ίσως θα μπορούσε να βρει χώρο στην 25άδα του Δικέφαλου.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αντώνη Τσακαλέα, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, για να μάθουμε περισσότερα.

«Κούμπωσε στο παιχνίδι του Γκαρσία - Δεν είναι αυτό που ήθελε ο Λουτσέσκου»

"Τα καλά στοιχεία που είχαν ξεχωρίσει ΠΑΟΚ β΄ τον είχαν φέρει στη ομάδα. Είναι ένα από τα κλασσικά αμυντικά χαφ, βραχύσωμος. Όταν είχε έρθει στον Δικέφαλο και τον είχα δει, τον είχαν παρομοιάσει με τον Βιτόλο. Ο Ισπανός, βέβαια, είχε αποδείξει την αξία του σε ΠΑΟΚ, Άρη και Παναθηναϊκό", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε:

"Δεν είναι στο επίπεδό του, είναι παιδί που είναι δυναμικός, γρήγορος, πηγαίνειστην πρώτη πάσα και επαφή, με την μπάλα και προσπαθεί να παίζει γρήγορα, να βοηθάει την ομάδα του για να ανεβάζει την μπάλα"

Πώς τον βλέπεις στον Πανσερραϊκό;

"Έχει καταφέρει να κουμπώσει σε αυτό που θέλει ο Γκαρσία όπως αγωνίζεται και αυτά που του ζητάει στο γήπεδο. Περιμένω να τον δω να κάνει μια ολοκληρωμένη σεζόν, να δούμε πώς θα λειτουργήσει σε βάθος χρόνου. Είναι παίκτης που μπορεί να σταθεί στη Σούπερ Λιγκ, αλλά δεν ξέρω για ομάδες πρώτης εξάδας".

Άρα δεν τον βλέπεις στον ΠΑΟΚ;

"Έτσι όπως είναι τα χαφ του ΠΑΟΚ σήμερα, δύσκολα θα βρει θέση έτσι όπως έχει δομήσει τη μεσαία γραμμή και τα θέλω του Λουτσέσκου. Έχουν αλλάξει πολλά και ο Ουεντραόγκο ούτε στο ξεκίνημα στον σύλλογο αλλά ούτε και στη συνέχεια ήταν αυτός που ήθελε ο Λουτσέσκου".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στον Ολυμπιακό, φεύγουν 6+2 - Τα top ονόματα και η τεράστια έκπληξη - Δεν γλίτωσαν ούτε οι Έλληνες!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags