Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η πρώτη αντίδραση Γιοβάνοβιτς για την απόλυση - Ήθελε... άδεια Λεωφόρο ο Αλαφούζος - Μεταγραφές ο Τερίμ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-27 20:14:00

Η πρώτη αντίδραση Γιοβάνοβιτς για την απόλυση - Ήθελε... άδεια Λεωφόρο ο Αλαφούζος - Μεταγραφές ο Τερίμ!

του Νίκου Στεργίου
Η πρώτη αντίδραση Γιοβάνοβιτς για την απόλυση - Ήθελε... άδεια Λεωφόρο ο Αλαφούζος - Μεταγραφές ο Τερίμ!

Τι χρεώνει στον Σέρβο κόουτς, η 11αδα και τα αποδυτήρια. Ο ιδιοκτήτης του Τριφυλλιού μόλις κατάλαβε ότι μπορεί να φέρει στην Ελλάδα τον προπονητή-θρύλο του τουρκικού ποδοσφαίρου, δεν καθυστέρησε ούτε λεπτό το "διαζύγιο". Τα παράπονά του από τον πρώην προπονητή, τι περιμένει από τον... νέο και το "σοκ" του Ιβάν.

Παναθηναϊκός: Ακόμα υπάρχει το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού και θα υπάρχει για καιρό - Ειδικά αν η ομάδα δεν πάει καλά το πρώτο διάστημα με τον Φατίχ Τερίμ στην άκρη τού πάγκου της. Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Γιάννη Αλαφούζο μάς είπαν ότι υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που υπήρχαν στο μυαλό τού ισχυρού άνδρα της ομάδας, μάλιστα είναι κάποια πράγματα που από την περασμένη αγωνιστική περίοδο τον είχαν ενοχλήσει, και είχαν γεμίσει το ποτήρι.

Να αρχίσουμε από τα εντελώς βασικά: Ο Γιοβάνοβιτς ήταν λίρα 100 για τον Παναθηναϊκό, καθώς με τη δουλειά, την εμπειρία, τη μεθοδικότητά του είχε καταφέρει να συγκροτήσει ξανά με όρους μεγάλης ομάδας τον Παναθηναϊκό, άσχετα αν πέρσι είχε χάσει μέσα από τα χέρια του το πρωτάθλημα.

Ήταν αξιόπιστος για την προετοιμασία της ομάδας, ενώ ο Αλαφούζος είχε και το κεφάλι του ήσυχο στις μεταγραφές, καθώς ο Ιβάν δεν ήρθε εδώ για να κάνει δουλειές με μάνατζερ κ.λπ. - Αντίθετα αξιοποίησε από το προσωπικό του κεφάλαιο ως προπονητής για να πείσει παίκτες όπως ο Τζούρισιτς και ο Μλαντένοβιτς να έρθουν στην Ελλάδα - Δύο μεταγραφές από τις οποίες ο Παναθηναϊκός βγήκε απόλυτα κερδισμένος.

Τα παράπονα του Αλαφούζου από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Κάπου εδώ, όμως, είναι που αρχίζουν τα "αλλά"! Γιατί η πλευρά τού Αλαφούζου θεωρούσε ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε να δώσει πολλά περισσότερα από όσα είχε δώσει μέχρι στιγμής στην ομάδα. Είχε ταβάνι ως προπονητής και αυτό, μοιραία, έβαζε και ένα συγκεκριμένο ταβάνι και στην ομάδα. Κάπως έτσι χάθηκε πέρσι το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της ομάδας.

Τι σημαίνει, πρακτικά, αυτό το ταβάνι; Αρχικά ότι ο Σέρβος καθυστερούσε πολύ τις μεταγραφές! Ειδικά το καλοκαίρι του 2022, που δεν υπήρχε στην ομάδα ο Παπαδημητρίου, ήταν χαρακτηριστικό το πόσο καθυστέρησε ο Παναθηναϊκός με την ενίσχυσή του.

Αλλά και σε πιο πρακτικά, καθημερινά, αγωνιστικά, ο Ιβάν προβλημάτιζε με το κοουτσάρισμά του! Καθυστερούσε να κάνει αλλαγές στην 11άδα, όπως και δεν έκανε και όποτε το απαιτούσε η περίσταση αλλαγή/παρέμβαση στο σύστημα της ομάδας. Με αποτέλεσμα να μην παίρνει εύκολα βαθμούς από τον πάγκο ο Παναθηναϊκός - Δεν μπορούσε να "γυρίσει" ένα ματς, κι αυτό αφορούσε όχι μόνο αγωνιστικά (με αλλαγές, παρεμβάσεις κ.λπ.), αλλά και όσον αφορά την ψυχολογία των παικτών του.

Αυτό με την ψυχολογία και την επαφή του με τους ποδοσφαιριστές που δεν ήταν άριστα ανεπτυγμένη, φάνηκε και στην ήττα από τον Ατρόμητο. Αν και, για να είμαστε ξεκάθαροι, ο Αλαφούζος είχε πάρει την τελική του απόφασή του μετά από το παιχνίδι με τη Μακάμπι, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League...

Το τελευταίο δίμηνο είχαν μαζευτεί πολλά για τον Ιβάν και, τελικά, όταν βρέθηκε η προοπτική τού Τερίμ ο Αλαφούζος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Στον φόβο να μην υπάρξει και δεύτερη χαμένη ευκαιρία για την κατάσταση του τίτλου φέτος...

Γιατί επέλεξε τον Τούρκο προπονητή!

Ο Αλαφούζος αποφάσισε να λύσει μονομερώς το συμβόλαιο του Σέρβου κόουτς, αλλά δεν έφερε στη θέση του τον Γιάννη Αναστασίου, για παράδειγμα, που είναι χωρίς ομάδα. Ή κάποιον άλλον Έλληνα προπονητή ή, τέλος πάντων, έναν προπονητή που δεν θα είχε τεράστιο εκτόπισμα. Γιατί ο Τερίμ μπορεί να είχε μείνει σχεδόν 2 χρόνια χωρίς ομάδα, από επιλογή προφανώς, αλλά μιλάμε για έναν θρύλο στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Που τον ξέρει όλη η Ευρώπη και όταν μπει στα αποδυτήρια θα εμπνεύσει τους παίκτες. Για αυτό και η πλευρά τού Αλαφούζου δεν περιμένει να κάνει κοιλιά ο Παναθηναϊκός - Ακόμα κι αν χάσει τελικά το πρωτάθλημα ο Τερίμ, η ομάδα θα είναι ίδια με τώρα και καλύτερη.

Γιατί το έκανε τώρα ο Αλαφούζος;

Η απόφαση να το κάνει τώρα ο Αλαφούζος, κι όχι αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι ή μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, προφανώς και δεν είναι τυχαία. Αφενός γιατί σε λίγες ημέρες ανοίγει και επίσημα το χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, άρα η ομάδα θα μπορεί να ενισχύσει και να φέρει το ρόστερ στα μέτρα του Τερίμ. Μάλιστα, λέγεται ότι αυτό θα το κάνει με πρόθεση να ανοπίξει καλά το πορτοφόλι. 

Υπάρχει, όμως, μια ακόμα παράμετρος: Ο Αλαφούζος είναι πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό πια, και έχει μάθει πώς λειτουργεί η φάση. Τι θέλουμε να πούμε; Το γεγονός ότι τα παιχνίδια θα είναι κεκλεισμένων των θυρών για κάμποσο καιρό, θα αποτρέψει εκ των πραγμάτων μερίδα οπαδών που θα εξέφραζε δημόσια την αντίθεσή της στην αποχώρηση του Γιοβάνοβιτς. Γήπεδα με λουκέτο για τους οπαδούς = Ένας πονοκέφαλος λιγότερος το πρώτο διάστημα για τον Αλαφούζο. Αν η ομάδα πάει καλά, όπως περιμένει να πάει δηλαδή, με την επιστροφή το κλίμα δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και εορταστικό...

Η πρώτη αντίδραση του Γιοβάνοβιτς μετά το διώξιμο!

Το καλύτερο το έχουμε κρατήσει για το τέλος: Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από όσα συνέβησαν με τη συνεργασία του στο Τριφύλλι; Ο Ιβάν προφανώς και είναι απογοητευμένος από την εξέλιξη να λυθεί μονομερώς το συμβόλαιό του τώρα, καθώς δεν θεωρεί λύση να απομακρυνθεί όλο το τεχνικό επιτελείο στη μέση της σεζόν, με την ομάδα μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή!

Προφανώς και υπάρχει μεγάλη πίεση σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά ως άνθρωπος που έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι θεωρούσε ότι δεν είναι αυτή η σωστή κίνηση για το καλό του Παναθηναϊκού. Σε κάθε περίπτωση ο Ιβάν, τώρα, θέλει να ξεκουραστεί, να αποσυμιπεστεί και το πιθανότερο σενάριο είναι να βρεθεί στην Κύπρο, για να περάσει χρόνο με τον γιο του που ζει και εργάζεται στη Μεγαλόνησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη του "Αυτοκράτορα" στον ΠΑΟ - Ανακοίνωσε αλλαγές ο Τερίμ στους παίκτες - "Μόνο αυτό μη κάνετε" (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags