Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ξεχώρισε 20χρονο εξτρέμ στου Ρέντη ο Καρβαλιάλ - "Εκλεκτός" του Ζιντάν στη Ρεάλ - "Τρομακτικά" προσόντα
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-01 20:30:00

Ξεχώρισε 20χρονο εξτρέμ στου Ρέντη ο Καρβαλιάλ - "Εκλεκτός" του Ζιντάν στη Ρεάλ - "Τρομακτικά" προσόντα

του Παναγιώτη Νικολάου
Ξεχώρισε 20χρονο εξτρέμ στου Ρέντη ο Καρβαλιάλ - "Εκλεκτός" του Ζιντάν στη Ρεάλ - "Τρομακτικά" προσόντα

Οι τραυματισμοί τον πήγα πίσω, αλλά πλέον είναι έτοιμος. Ήρθε στο Λιμάνι ως ένα τεράστιο ταλέντο, όμως ένα χειρουργείο τον καθυστέρησε πάρα πολύ. Ήρθε όμως η ώρα να παίξει μπάλα και να πάρει τις ευκαιρίες του στην πρώτη ομάδα...

Ενθουσιασμένοι είναι όλοι στον Ολυμπιακό με τον Ντιμπί Κεϊτά, τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ (έχει αριστερό πόδι αλλά παίζει και δεξιά) της β΄ ομάδα που είχε αποκτηθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης U19 τον Γενάρη του 2022.

Μάλιστα, σε ηλικία 17 ετών ο Ζινεντίν Ζιντάν τον είχε πάρει στην πρώτη ομάδα τής Ρεάλ Μ. για προπονήσεις (προέρχεται από τα τμήματα υποδομής τής Ράγιο Βαγιεκάνο και, στη συνέχεια, της Ρεάλ), με τους Πειραιώτες να ζαχαρώνουν την περίπτωσή του εδώ και πολύ καιρό. Ένα πρόβλημα, όμως, που είχε στο γόνατο ανάγκασε στους Πειραιώτες τον Φεβρουάριο του 2022 (έναν μήνα μετά από την έλευση του στην Ελλάδα δηλαδή) να τον υποβάλλουν σε χειρουργείο για να το ξεπεράσει, αλλά το καλοκαίρι τού 2022 ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε πάρει στην προετοιμασία της Αυστρίας.

Τελικά συμμετείχε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στις υποχρεώσεις τής Κ19 του Ολυμπιακού, αλλά κάποιοι τραυματισμοί που είχαν παρουσιαστεί δεν του είχαν επιτρέψει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Φέτος είναι καλά και ο Άριελ Ιμπαγάσα τον είχε πάρει στον Ολυμπιακό β΄ - Έπαιξε για λίγα λεπτά εναντίον τής Καλαμάτας και, με τα Χανιά τις προάλλες, ήταν βασικός. Αυτό ήταν.

Τα εξαιρετικά σωματικά του προσόντα, με την ταχύτητα και την άριστη τεχνική κατάρτιση, πείθουν οποιονδηποτε τον δει να αγωνίζεται. Πολύ περισσότερο όταν σε 59 λεπτά που έπαιξε εναντίον τής κρητικής ομάδας, πέτυχε 2 γκολ (στο 3-0 του Ολυμπιακού). Στο Λιμάνι έχουν μαρκάρει την περίπτωσή του για την πρώτη ομάδα, μαζί με εκείνες των Αλγκασίμ Μπα, Μπακαλιάνη, Μαυρουδή κ.α., και περιμένουν να έχει συνέχεια στην απόδοσή του για λάβει το εισιτήριο για την πρώτη ομάδα.

Ο Κεϊτά είναι διεθνής με την U20 τής εθνικής ομάδας τού Μάλι και σαφώς το πρότζεκτ που υπάρχει στην περίπτωσή του είναι σημαντικό. Για αυτό και το sportdog επικοινώνησε με τον Σταύρο Λαμπράκη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και team manager στην ΠΑΕ Χανιά, που είδε τον Κεϊτά να σκοράρει δύο γκολ στο παιχνίδι τού Ολυμπιακού β΄ εναντίον τής ομάδας του, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Πολύ καλός - Για αυτό δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν όλοι - Αυτό μετράει για Κεϊτά"

"Στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν πολύ καλός και πέτυχε δύο γκολ. Το δεύτερο, μάλιστα, ήταν πολύ ωραίο γκολ, με ατομική ενέργεια κ.λπ.", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος παράγοντας και συμπλήρωσε στη συνέχεια: "Είναι πολύ καλός παίκτης. Αλλά από όσο γνωρίζω έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν όλοι. Είναι η καθημερινότητα που μετράει, εκεί έχει περισσότερη σημασία να δούμε τι κάνει παρά η εμφάνιση σε ένα παιχνίδι".

Ατάκα για τον Αλγκασίμ Μπα - "Πολύ καλό υλικό σε όλες τις θέσεις ο Ολυμπιακός β΄ - Προσωπικότητα και ισορροπία"

Πώς είδατε τον Αλγκασίμ Μπα, που επίσης ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι πιστεύει πολύ στην περίπτωσή του.

"Κι αυτό είναι καλός παίκτης. Φέτος είναι βασικός στον Ολυμπιακό β΄, έχει πετύχει 2 γκολ, έχει και 1 ασίστ. Αλλά και στη δική του περίπτωση έχει σημασία η καθημερινότητα, οι προπονήσεις, όχι τόσο τι φάνηκε σε ένα ματς".

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε το σενάριο ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει λύσεις για την 11άδα του ειδικά για την αμυντική γραμμή που έχει απουσίες, από τη β΄ ομάδα του.

"Κοιτάξτε, ο Ολυμπιακός β΄ σαφώς και έχει πολύ καλό υλικό. Όλοι οι παίκτες του είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Αλλά η πρώτη ομάδα έχει τεράστια πίεση, δεν φτάνει μόνο να είναι καλός ένας ποδοσφαιριστής. Χρειάζεται και προσωπικότητα, ισορροπία, είναι πολλά. Προφανώς ο Ολυμπιακός β΄ έχει ταλέντο και στους αμυντικούς του. Αλλά πρέπει να δείξουν αν μπορούν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα"


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει δύο στόπερ μετά το... μπαμ με Ζέλσον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός - "Σαρώνει" τη Βραζιλιά, ξεχώρισε Χοακίμ! 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags