Facebook Pixel Βρήκε "μηχανάκι" ο Αλμέιδα! Παίζει απ’την άμυνα μέχρι την επίθεση - Έδωσε απάντηση για Καραϊσκάκη
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-04 16:01:00

Βρήκε "μηχανάκι" ο Αλμέιδα! Παίζει απ’την άμυνα μέχρι την επίθεση - Έδωσε απάντηση για Καραϊσκάκη

του Κιτρινόμαυρου
Βρήκε "μηχανάκι" ο Αλμέιδα! Παίζει απ’την άμυνα μέχρι την επίθεση - Έδωσε απάντηση για Καραϊσκάκη

Μια λύση που χρειάζεται χρόνο για να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Τον συνοδεύει μία πολύ όμορφη ιστορία.

Ο Σταύρος Πήλιος ήταν από τους διακριθέντες στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Βόλο (την παράσταση βέβαια έκλεψε ο Λιβάι Γκαρσία που έβαλε δύο γκολ)! Ο 23χρονος αριστερός μπακ έπαιξε για πρώτη φορά βασικός, λόγω της απουσίας Χατζισαφί-Μοχαμαντί που βρίσκονται στην Εθνική Ιράν, για να συμμετάσχουν στο Πανασιατικό Κύπελλο. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Έπαιξε άφοβα, συμμετείχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ είχε και ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όπως διαβάζουμε στην κριτική των ποδοσφαιριστών. Αυτή ήταν η τρίτη του εμφάνιση με τη φανέλα της πρώτης ομάδας στη Super League. Έχει και 9 εμφανίσεις με 2 γκολ και 1 ασίστ με την ΑΕΚ Β’ στη Super League 2.

Ο Αλμέιδα έδωσε απάντηση που δείχνει Καραϊσκάκη

Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν θα δούμε τον Πήλιο ξανά βασικό στο ματς με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή, στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Εμμέσως πλην σαφώς, ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε την απάντηση στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα με τον Βόλο, ο οποίος έληξε 3-0 υπέρ της ΑΕΚ. «Χαίρομαι όταν παίζουν καλά νεαροί ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται χρόνο για να είναι στο επίπεδο που θέλουμε, αλλά ήταν καλό», ανάφερε ο Αργεντινός τεχνικός.

 
Αυτό το χρειάζεται χρόνο για να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο είναι η φράση-κλειδί. Πιθανότατα ο Αλμέιδα να εμπιστευθεί μία περισσότερο μπαρουτοκαπνισμένη λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Έλληνα αμυντικό. Αυτή δεν αποκλείεται να είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος έχει αρκετές συμμετοχές στην καριέρα του ως αριστερό μπακ. Σημειωτέον, ότι ο «Πεγιάδο» έχει και μία λύση πασπαρτού. Ο λόγος για τον Ορμπελίν Πινέδα, τον οποίο με τον Βόλο είδαμε ξανά δεξί μπακ, μετά την αλλαγή του Ρότα.

 Η ιστορία του Πήλιου

Πάντως η ιστορία του Σταύρου Πήλιου αξίζει προσοχής και δείχνει σε μεγάλο βαθμό, ότι ο επιμένων ΝΙΚΑ! Ο παίκτης ήταν από τις πρώτες μεταγραφές που έκλεισε πέρσι η ΑΕΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Τον πήρε… πακέτο με τον αδελφό του, Αλέξανδρο, ο οποίος ενσωματώθηκε στην Κ19.

Γεννημένος στα Ιωάννινα, με ρίζες από τη Θεσπρωτία, ο Πήλιος μεγάλωσε στη Ρόδου, όπου μέχρι την πρώιμη εφηβεία του έπαιζε στις αλάνες. Στη συνέχεια η οικογένειά του επέστεψε στα Γιάννινα και στα 13 του πήγε την Ακαδημία «ΑΟ Γιάννινα-Ελπίδες». Εκεί έπαιζε ως εξτρέμ αλλά και ως σέντερ φορ. Τον χρησιμοποίησαν στην αιχμή του δόρατος, γιατί ήταν πολύ γρήγορος.

Στις Υποδομές του ΠΑΣ Γιάννινα ο Πήλιος είχε προπονητές τον Σέμο και τον Αγγέλη. Επαγγελματίας έγινε το 2018, επί θητείας Γιάννη Πετράκη. Ο Γιαννίκης τον χρησιμοποίησε σε δύο ματς στη Super League 2, τη σεζόν 2019-20, ενώ την επόμενη (2020-21) που βρήκε τον «Άγιαξ» της Ηπείρου ξανά στη Super League πήρε ισάριθμες συμμετοχές στη Super League, 5 στα play out και μία στο Κύπελλο.

Αν και στον ΠΑΣ Γιάννινα τον πίστευαν όλοι, οι ευκαιρίες που πήρε δεν ήταν αρκετές. Τη σεζόν 2021-22 ο Ηρακλής Μεταξάς ενημέρωσε τη διοίκηση πως δεν τον υπολογίζει και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Όμως ο παίκτης είχε υπομονή! Όπως είχαν αναφέρει στο Sportdog άνθρωποι που τον έζησαν στον ΠΑΣ, ήταν από τα παιδιά που δεν δημιουργούν ποτέ πρόβλημα. Δουλεύουν συνέχεια και εξελισσόταν μέσα από την προπόνηση.

Πίστευε στον εαυτό του και τη δουλειά του και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την «άτυχη» για αυτόν εξέλιξη. Ο παίκτης έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Πήρε παιχνίδια και εμπειρία, καταγράφοντας 28 ματς στη Super League 2 με 2 γκολ και 1 ασίστ, όλο αυτό που έζησε στη Θεσσαλονίκη το μετέφερε μαζί του, όταν επέστρεψε στα Γιάννινα, όπου βρήκε προπονητή τον Θανάση Στάικο. Σημειωτέον, ότι ο τελευταίος τον πίστευε πάντα, ακόμα και όταν ήταν βοηθός του Μεταξά.

Και πάλι όμως ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα! Μέχρι την 8η αγωνιστική ήταν στον πάγκο, αφού βασικός θεωρείτο ο Γιάννης Κιάκος. Ο Στάικος τον είχε σε κατάσταση αναμονής, προκειμένου να εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα και τον προετοίμαζε για τη στιγμή που θα έπαιρνε βασικό ρόλο, καθώς ο Κιάκος είχε ατυχίες με τραυματισμούς. Έτσι από το ματς με τον Ιωνικό (9η αγωνιστιή, 2-2) και μετά, ο Πήλιος δεν βγήκε ποτέ από την 11άδα και μετρούσε συνεχώς 90λεπτα. Έγινε βασικός αναντικατάστατος.

Τα χαρακτηριστικά του

Ο Πήλιος είναι ένα ταχυδυναμικό αριστερό μπακ. Το γεγονός, ότι παλιά έπαιζε αριστερό εξτρέμ τον έκανε να έχει καλή επαφή με τη μπάλα. Του αρέσει να επιτίθεται. Αλλά ως αριστερό μπακ συγκεντρώνεται και στην τακτική. Δύο είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, δύο ποδοσφαιρικά και ένα που αφορά τον χαρακτήρα του. Έχει καλό χειρισμό της μπάλας και απίστευτο πείσμα.

Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν πολύ ήρεμο άνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά κοινωνικός και ιδιαίτερα φιλικός με όλους τους συμπαίκτες του. Κερδίζει τα αποδυτήρια με το χαμόγελό του, τον επαγγελματισμό του και τη διάθεσή του μέσα στην προπόνηση.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσουκαλάς: "Μαρινάκη δεν πάει άλλο, φέρε 5 παικταράδες - Ποιος θα έρθει αν φύγει ο πρόεδρος; - Όχι Γιοβάνοβιτς"! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags